Тренировъчни програми на Стив Рийвс (III част)

Програма за напреднали атлети и състезатели

от четиво за 1 минута
Тренировъчни програми на Стив Рийвс (III част)

Вече натрупал достатъчно опит и стаж, Стив Рийвс започва да използва повече упражнения в своята програма, но продължава да тренира цялото тяло три пъти седмично. Това е една от програмите, които е използвал в състезателен период.

Рамене

Гърди

Гръб

Бицепс

Трицепс

Крака

Прасци

Еректори

Врат

  • 1. Сгъване на врат с диск на чело – 3 х 15
  • 2. Екстензия на врат с шлем – 3 х 15

Препоръки

Системата се препоръчва на напреднали трениращи, заради високия обем общо повдигнато тегло, сериозното навтоварване върху нервната система и нуждата от добре съобразена схема за възстановяване.

Напомняме на избралите я да не използват максималната възможна тежест за всяка серия, а да подходят планирано. По-важно за успеха на системата е прилагането й в рамките на 8-12 седмици. Все пак целта на системата е по-добра сепарация, по-твърди и изразени мускули и същевременно по-малко количество мазнини.

Хареса ли ти статията?
Мнения по темата
1
25 сеп 2013 11:12

Брато, хубаво си ги изнамерил, превел и написал, но от тея програми няма много смисъл, ако не си на хард продукти и не се занимаваш само с това. Такава програма за обикновения билдър няма да даде никакви ползи, само ще нанесе вреди. Както и още нещо не мога разбера, толкова силно се набляга на малките групи като гърди,ръце,рамене, а краката и гърба се пренебрегват.

2
27 сеп 2013 12:06

Като учим за хан Аспарух колега, да не би в наши дни да яхаме коня от София до Варна. Нали статията е малко в аспект, какво са правили нашите първоучители в този спорт. Никой не ти казва прави тази програма. Нека да видят и лапетата, какво е било. Ние едно време, като нямаше една книга от къде да прочетем, също сме правили по 100 серии на тренировка. Никой не казва сега, че е било правилно. Но ще ти кажа и друго и тогава никой на дискотеката не можеше да каже, че е по здрав от нас. И така сме тренирали, докато се научим, но не сме били в никой случай, като пък сегашните фитнес манекенчета.

Daniel Dimitrov
3
27 сеп 2013 21:14

Нещо не мога да вдяна. Това всичкото се прави в 1 ден 3 пъти седмично или се разделят така тренировките че всичко да мине 3 пъти примерно за 2 дни всичко и още 2 пъти. Малко тъп въпрос, но не е много уточнено.

4
2 окт 2013 08:54

Страхотна програма.Само че ,за много напреднали.Истината е една във времето когато е тренирал Стив Рийвс, сигурно е било да се вдига тежко и много продължително време.А не като днес-билдърчетата -хапченца -БЦАА-аминки и тем подобни щуротии,малко кълки за плажа и айде на диско с къси фланелки.Или хард изпълнението,некое Анаварче-дураболинче,стероидче издуеш се за 1 месец и те нема в  залата.

Сподели своя коментар

Влез със своя акаунт, преди да коментираш. Ако нямаш акаунт, може да се регистрираш за минута.