Дневен план за навициСвали сега 

Лупин протеин - какво е и как се приема?

Лупин протеин - какво е и как се приема?

Лупин протеин е растителен протеин, по-малко известен, но заслужаващ вниманието, особено на тези, които по една или друга причина ограничават консумацията на животински източници на протеин.

От какво се прави лупин протеин и какво е белтъчното съдържание, ще разберете в следващите редове.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

От какво се прави лупин протеин

Лупин протеин се извлича от растението лупина.

Родът Лупина (Lupinus)включва над 200 вида растения от сем. Бобови, като голям интерес представлява бялата лупина (L. albus), характеризираща се с висока хранителна стойност.

Бобчетата на лупината се използват още от древни времена – те са познати на римляните, използвали са се и по Средиземноморието и Андите.

Именно високото им съдържание на белтъчини (близо 40%) превръщат лупин протеина в привличащ вниманието растителен протеин.

Хранителна стойност на лупин протеин

Лупин протеин съдържа 328 ккал, 7.5 г въглехидрати, 35 г фибри, 7.9 г мазнини, 39.2 г белтъчини на 100 г сух продукт.

Как се приема лупин протеин

Лупин протеин не е заместител на пълноценното и разнообразно хранене, а е добавка към него.

Може да се приема за допълване на дневното количество белтъчини.

Вариантите са както под формата на шейк, така и в печива (бисквити, хляб) или направата на протеинови барчета и сурови бонбони.

За кого е лупин протеин

Лупин протеин може да се приема от вегани, вегетарианци и всеядни.

По-срещана е включването му в менюто на хора, които наблягат на растителната храна, защото в този случай е по-трудно да се достигне необходимото количество белтъчини за деня.

Лупин протеин може да се добавя към останалите видове растителен протеин, за да се постигне по-добро набавяне на различни аминокиселини.

Заключение

Съвременният начин на живот има както минуси, така и плюсове. Едно от предимствата е, че пазарът на хранителни и спортни добавки е по-богат отвсякога и е по-лесно на хората със специфични режими да си набавят оптимално количество вещества.

Това важи особено силно за категорията протеини и протеинови пудри.

Лупин протеинът на прах е един от няколкото растителни вида протеинова пудра, с които можете да допълните необходимото количество белтъчини.

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.
Още съдържание по темата
Суроватъчен-протеин-част-втора
Суроватъчен протеин (част втора)

Съпоставка, предимства и ползи

Протеин-за-отслабване-какво-всъщност-означава-това
Протеин за отслабване - какво всъщност означава това
Млечен-протеин-какво-е-и-от-какво-се-прави
Млечен протеин – какво е и от какво се прави?
Протеин-за-жени-има-ли-такъв
Протеин за жени – има ли такъв?
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow