Имам проблем с ръцете...

10.12.05
00:06

На 15г. съм 183см|62кг|стаж: 1г. 3м.|
Късно разбрах, че съм ги претренирвал, до преди около месец
ги тренирах с 4упр, 4серйи по 8повторения с мах килограми за бицепс
и най-вероятно поради тази причина не са ми растяли(за г и 3 м само 2см!!) .Въпроса ми е дали сега като тренирам с 3упр. 3серий по 8повторения с мах килограми ще растят ли или пак са ми много?
Много ще съм ви благодарен за помоща! :)

eAGLeT_НадъХАНия

10.12.05
00:08

ами да така е добре - 3 упражнения по 3 серии с първа серия умерена тежест 2 серия малко повече и 3-та серия с тежести с които можеш да направиш максумум 6-7 повторения

Ами така ще е по-добре определено. Може даже на третото упражнение само 2 серии да правиш. Ако усетиш, че си се напомпал и че не са ти нужни повече серии спри(малко хора го могат това де, иска се стаж). И две упражнения да правиш пак ще са добре - дай им малко почивка и ще почнат да растат.

10.12.05
00:18

[quote author=“manson”]Ами така ще е по-добре определено. Може даже на третото упражнение само 2 серии да правиш. Ако усетиш, че си се напомпал и че не са ти нужни повече серии спри(малко хора го могат това де, иска се стаж). И две упражнения да правиш пак ще са добре - дай им малко почивка и ще почнат да растат.

А да имам и едно друго впечатление, значи аз тренирам по-следната програма:
Понеделник: Гърди - Бицепс
Вторник: Гръб - Трицепс
Сряда: Почивка
Четвъртък: Рамо - Крака
Петък: Гърди - Бицепс
Събота и неделя почивка
(значи ако в петък съм правил примерно гърди - бицепс, от др. седмица почвам с гръб - трицепс и така ги въртия в сяка седмица по двапати една и съща мускулна група)
Не съм сигурен дали е добре, но само такова решение открих.
Та се чудя дали да не мина на 3 дневен сплит, защото в петък не ходих на фитнес + понеделник и вторник, и като тренирах в четвъртък гърди - бицепс още на следващия ден ме хвана мускулна треска на бицепса! Това ме навежда на мисалта, че явно немогат да се възтановят добре... нз... помагайте, че вече започнах да се отчайвам....

eAGLeT_НадъХАНия

10.12.05
00:33

хаха 1-во претренирваш , второ правиш бицепс 2 пъти в седмицата- тва е въмзможно наи лошата комбинация....
прави сяка мускулна група 1 път в седмицата......и за бицепса наистина 3-тото упражнение можеш да го направиш  с 2 серии

10.12.05
00:50

Ок значи в такъв случай най-добрият вариянт ще е да мина на три дневен сплит?
Понеделник: Гърди - Бицепс
Вториник: -=-
Сряда: Гръб - Трицепс
Четвъртък: -=-
Петък: Рамо - Крака
Събота: -=-
Неделя: -=-

Как мислите? :roll:

10.12.05
09:02

Така е най - добре както си го направил сега с оглед на по горната програма.

10.12.05
10:43

А може освен в тренировката и упражненията да потърсиш причината да няма разтеж и в начина по който се храниш.Ако ядеш малко,много вероятно да е от това,но и четири упражнения са си много.

10.12.05
10:54

[quote author=“MyBODY”]Ок значи в такъв случай най-добрият вариянт ще е да мина на три дневен сплит?
Понеделник: Гърди - Бицепс
Вториник: -=-
Сряда: Гръб - Трицепс
Четвъртък: -=-
Петък: Рамо - Крака
Събота: -=-
Неделя: -=-

Как мислите? :roll:

както беше написал по - горе 2 пъти гърди означава ли че изостават ? ако е така пробвай ги 2 пъти : понеделник и петък и след. седмица във вторник .. въпроса е как ти усешташ упражненията и дали се възтановяваш правилно , все пак тренировките са 10% а храненето 90%

10.12.05
10:58

Tука определено става въпрос за претрениране бицепса кога почива според теб как няма да не расте

10.12.05
11:13

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Tука определено става въпрос за претрениране бицепса кога почива според теб как няма да не расте

Не им пиши такива неща  :wink: .Младежта не иска и да чуе ,че може да има такова нещо, като претрениране.Макар в случая да си е направо очевидно.

10.12.05
11:18

ама 10000 пъти съм повтарял че за разлика от други неща тук (бодибилдинга) Повече не значи по добре ама кой да прочете :cry:

10.12.05
11:27

[quote author=“MyBODY”]Ок значи в такъв случай най-добрият вариянт ще е да мина на три дневен сплит?
Понеделник: Гърди - Бицепс
Вториник: -=-
Сряда: Гръб - Трицепс
Четвъртък: -=-
Петък: Рамо - Крака
Събота: -=-
Неделя: -=-

Как мислите? :roll:


Ще е още по-добре ако смениш местата на рамо и крака с гръб и трицепс, тъй като си мисля, че за 1 ден не може да се възстанови бицепса и да е готов за гърба и така пак го претренирваш и пак нерасте...(лично мое мнение)

shadow_

10.12.05
14:08

Тренирай бицепса само 1 път седмично и ще видиш как ще има ефект.Щото с тва претрениране дето си го напраил... :?

14.12.05
13:03

Ок само да попйтам по-колко упражнения да правя за трицепс? 2 или 3… :roll:

14.12.05
14:17

Ако решиш може и 10 да правиш вапроса е ти да усетиш натоварването и напомпването му, но не и да го претренирваш! Аз лично правя по 3/4 упражнения за трицепс, но естестрено с малко сери и пофторения но за сметка на това с много кила.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1