Гърди и трицепс в един ден?

14.12.05
00:41

Здравейте.Искам да попитам дали е добре да тренирам гърдите и трицепса в един ден?Програмата ми е:

Лег 4х8
Полу лег 4х8
Полу лег с дъмбели 3х8
Флайс с дъмбели 3х8 (от полу лег)

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3x8
Френско 3х8
Разгъване на скрипец 2х8

^Vlastelina^

14.12.05
00:48

Ами добре си е, даже много така тренират, но ако си с малък стаж намали с по 1 упражнение гърдите и трицепса. Все пак трицепса се натоварва при гърдите  :wink:

14.12.05
00:54

[quote author=“ivo_cerov”]
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3x8
Френско 3х8
Разгъване на скрипец 2х8

Скрипеца е абсолютно ненужен в случая. Може всяка тренировка да сменяш последователността на 1-то и 2-то упражнение. Аз лично не бих си ползволил да правя повече от 5 серии в 2 упражнения за трицепс, ако го тренирам с гърдите.

14.12.05
00:54

Обема на серите е голям намали ги малко, защото 4 упр. по 3-4 сери стават много.На лег и полу лег може да правиш по 3 сери.Всичко друго е добре.

14.12.05
08:24

ако жеги трениираш заедно
по-добре прави 2упр МАХ за трицепс понеже той вече е загрял!
ама така нее много удачно :D

14.12.05
12:42

спорд ме е по добре да ги комбинираш с бицепс ама след това на следващия ден да не тренираш грьб щото няма сила

А почивката в тоя случай... ще се съкрати много и ръцете участват във всяка тренировка
Добре е гърди,трицепс тъкмо е загрят няма опасност от контузии а и е предварително изтощен (Като метода)

14.12.05
14:30

Ами пробвал съм гърди с бицепс в един ден ама нещо не се чувствам достъчно напомпан след тренировка :) Пробвах така:
Лег 4х8
Полу лег 4х8
Полу лег с дъмбели 3х8
Флайс с дъмбели 3х8 (от полу лег)

Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8
Бицепсово сгъване  с дъмбели от седеж 3х8
Концентично сгъване с дъмбели 2х8

Ама нали ви казвам като че ли нещо не ми допада.Иначе бицепс и трицепс в един ден е класика :lol:  ама искам да сменя малко програмата че нещо съм в застой :(

14.12.05
15:09

Според мене е по добре да правиш гърди-бицепс , а трицепса да го правиш с гърдите , защото като правиш гърди ти натоварваш и трицепса и после достатъчно сила да си направиш пълноценно трицепса

HR

14.12.05
17:00

Пич, явно това усещаш. че е добре за теб, така че го прави. Като цяло няма нищо лошо да тренираш гърди и трицепс, ако го понасяш...аз лично съм го пробвал и не мога. Като стигна до трицепса и той вече е утрепан :D Но поти всички които го понасят, така тренират. Всичко е ок  :wink:

VI

14.12.05
18:11

Ами няма лошо в програмата но наистина эависи какъв ти е стажа и преди всичко силовите въэможности, иэдръжливоста и т.н. Ако не си нов и имаш опит тоэи вариант е добър като малко промяна и деадаптация эа самите мускули, ще стресираш особенно много трицепсите но тук идва точно тоэи момент дали ще успееш да си иэпълниш цялата тренировка беэ да се скапеш и преумориш. Ако тренираш эа маса (съдя по броя серий и повторенията който си посочил) може спокойно да махнеш флайса като последно упражнение при гърдите и да си останеш на другите три. Ако чувстваш че не са ти достатъчни добави кофички но вече ще стане прекалено имайки впредвид че ще преминаваш към трицепси. Эа самите трицепси първите две упражнения са си точно на място. Раэгъването эа трицепс на скрипец е малко спорно но ако си го правиш в класическия вариант в надхват с права ръкохватка иэпълнено срещу самия скрипец нямаш грижи. Ако искаш пък да эавършиш тренировката с яко напомпване направи в края на трицепсите кофички на пейка (лично аэ почти винаги эвършвам с това упражнение иэпълнено до откаэ и съм много доволен). И накрая Ако програмата работи при теб и ти чувстваш че можеш да я иэпълняваш не се притеснявай от критики. Импровиэацията е много важен фактор в тоэи спорт.

^Vlastelina^

14.12.05
21:15

[quote author=“dido__”]Според мене е по добре да правиш гърди-бицепс , а трицепса да го правиш с гърдите , защото като правиш гърди ти натоварваш и трицепса и после достатъчно сила да си направиш пълноценно трицепса

Искаш да кажеш гърба  :wink:

15.12.05
00:04

Ами стаж имам почти 2г.През този период съм сменял 3-4 пъти програмата си,тренирал съм така в началото и имаше ефект ама после пак застой та си мисля пак да се върна на него или на вариянта Гърди+бицепс в един ден.Така не съм пробвал Гърди+бицепс  ама реших ще пробвам пък да видим :lol: и без това съм в застой :cry:  няма кво да губя.Благодаря ви за съветите наистина ще намаля някои от сериите при гърдите:)

15.12.05
09:29

[quote author=“ivo_cerov”]Ами стаж имам почти 2г.През този период съм сменял 3-4 пъти програмата си,тренирал съм така в началото и имаше ефект ама после пак застой та си мисля пак да се върна на него или на вариянта Гърди+бицепс в един ден.Така не съм пробвал Гърди+бицепс  ама реших ще пробвам пък да видим :lol: и без това съм в застой :cry:  няма кво да губя.Благодаря ви за съветите наистина ще намаля някои от сериите при гърдите:)

при положение че имаш голям стаж и чувстваш че при теб действа-прави го.но според мен ако си начинаеш е самоубийство спрямо трицепса защото сега почти всеки ходи на фитнес :evil: и един от моя клас отишъл в една зала и инструктура му дал да не ви казвам каква програма с какви повторения за гърди+трицепс.

22.12.05
02:16

Ако ти понася добре така програмата ,тренирай така.За мен лично тоя вариант е супер и даже съм тренирал гърди,рамо и трицепс в една тренировка преди:)

RO

22.12.05
13:35

Аз също съм чувал за гърди рамо и трицепс в една тренировка и хората са доволни, но според мен трябва да имаш поне 1 г. стаж.

JI

22.12.05
14:56

ако си начинаещ мислите ли че гърди бицепс и гръб трицепс е по добре а ?
НЕ защото да кажем 1 ви ден гърди и бицепс 3 ден гръб и трицепс и 5 крака рамо  на 1 3 и 5 са товари трицепса зверски , а бицепса на 1 и 3 ....
то затова и сплита не е за начинаещи , но както и  да е .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1