Ами сигурно е така защото са си просто жени. При това има още един проблем, много рядко се интересуват повече на тая тема преди да почнат. А и открай време мъжете са по-запалени по спорта, дори само като пасивни наблюдатели. Един прост пример: Мъжете се събират да ритат, да спортуват нещо. Някога да сте виждали жени да се съберат да поиграят например волейбол? :)
Болшинството жени отиват с идеята за корекция на определена част от тялото, а не за обща физическа форма.
Обаче това трябва някак да се попромени, защото все повече ми прави впечатление колко отпуснати тела има по улиците...
04.07.04
21:21
Дам виждал съм, но се събираха за баскетбол. Много яки мацки. Играеха точно като мъжете - не по малко грубо и пак си бяха привлекателни... Така и неможах да им взема игра 1 на 1…
Отпуснати тела ли? :) По скоро тумбаци.Нали уж по сметки и проучвания средностатистическия българин няма пари дори и за хляб и кисело мляко??!!А всеки се е уял като прасе за коледа
Българина е достатъчно богат,той просто изяжда парите си :D
05.07.04
16:27
Не разсъждаваш правилно “Проблем”! Ще ти задам въпроса така:
Колко струват 100 гр въглехидрати и колко 100 гр протеин?
Beshe mi interesno prosto zashto spored vas povecheto zheni ne trenirat pravilno.No tova ne znachi,che mislia,che zhenite v BG izglezhdat po-zle ot mazhete.Ako govorim za otpusnati tela,mislia,che shte se saglasite,che dali zhena s debeo dupe ili mazh s ogromno shkembe-gledkata e ednakvo nepriatna.Dazhe bih kazala,che edna takava zhena mozhe da mine za sexi,no mazh s shkembe-auuu otvratitelno :-) A i na fona na povecheto evropeiski strani mislia,che balgarite sme si dosta dobre-i geneticheski,a i polagame dosta poveche grizhi za sebe si.Pone zhenite :-)
05.07.04
16:57
Въобще не съм на това мнение. Колко пъти си ходила в чужбина? Вярно е че на Българките им е заложено генетически да са си хубави и слаби, но определено не се грижат достатъчно за себе си и на 30 години вече приличат на дърти лелки. Не всички разбира се, но малцинството.
[quote author=“Elena”]Dazhe bih kazala,che edna takava zhena mozhe da mine za sexi
Guess again. :D
I chestno kazano sam na mnenie,che balgarkite sa ne samo edni ot nai-hubavite zheni v Evropa,no i edni ot nai-podarzhanite.Razbira se,che mnenieto mi e pristrastno,vse pak i az sam balgarka.No tova ne e samo moe mnenie,a i na povecheto mazhe,koito sa imali vazmozhnost za sravnenie.I e 100% viarno pone shto se otnasia za sravnenieto mezhdu balgarkite i zhenite ot nemskogovoriashtite strani.
06.07.04
18:08
Какво разбираш под подържани? Само не ми казвай, че българските жени имат средствата, които могат да отделят същите тия от немско-говорящите страни, за да се подържат. Да не говорим, че на българките ако не им беше генетично заложено да са по-слабички, щеше да са като изсухлени торби, каквито и стават като минат 30те. В тукашните зали отношението момчета : момичета е долу-горе 50:50. В българските зали като влезеш е общо взето “Коч къмпани”. За българките, които спортуват активно “Браво!”.
matematic,
напълно съм съгласна с теб !Българските жени са красиви, обаче са мързеливи !!Съсипват и изхвърлят на боклука това,което им е генетично дадено .Не е въпроса до средства ,въпроса е до желание да се поддържаш в добра форма и да се грижиш за себе си.Повечето след определена възраст заприличват на ебати бесните лелки!!Но,всеки сам си решава как да изглежда :)
Napalno sam saglasna s croc,che ne e vapros tolkova na sredstva,kolkoto na zhelanie!A shto se otnasia za saotnoshenieto mazhe-zheni v zalite,tova niama koi znae kakvo znachenie.Rabotia v edin fitnes club i da naistina tuk ima mnogo zheni,samo deto ne idvat da trenirat,a da si pokazhat novite ekipi,da pogovoriat s priatelki,da poogledat mazhete i nai-vazhnoto da mogat da se hvaliat na poznati i priateli,che te razbirash li hodiat na fitnes.Tuk v Avstria za sazhalenie fitnesa e vapros na moda,a ne na zhelanie za podrazhka.A tova kolko pogreshno trenirat zhenite veche go komentirah.
Разбира се, че е въпрос на средства. Бюджета определя и мисленето ти в повечето случаи. Когато човек има средства може да направи чудеса със себе си, стига да има и желание. Не мисля, че сме стигнали дотам да се сравняваме с чужденките - дали те мислят как ще се изхранват?!
Българките са доста разпуснати, макари хубави. То и за мъжете ни важи същото. Все още харчат парите си за кръчми и инвестицията във фитнес явно им се вижда несериозна.
Абе аз се надявам, че ще проумеят това, че вместо да харчат пари за мазила и парцалки могат да ги дадат за спорт и ще проумеят, че стегнатото тяло е по-красиво от напудреното.
07.07.04
15:20
Ами да точно това имах предвит. Българските жени просто обичат да си дават парите за какви ли не простотии, но не и за наистина полезни неща. Дори и да оставим на страна парцалките. Само вижте колко млади момичета и жени по цял ден се чудят в кое кафене да се заврът и с кой да изпушат една цигарка и да пийнат по едно кафенце. Много отвратителна работа.
10.07.04
16:50
Zravei, absolutno sum suglasna s teb
Dnes za purvi put vlizam tuk i mi stana dosta interesno.
Az treniram ot niakolko meseca serizono i sum se vmanaichlia da pravia ruce nai veche.Iskam yaki race pochiti kato mujite no ne tolkva grozni:)
Suglasna sums teb che vseki moje da postigne razlichno zavisi ot fizikata koiato ima i ot jelanieto i postoyanstvoto
[quote author=“Jenito”]Zravei, absolutno sum suglasna s teb
Dnes za purvi put vlizam tuk i mi stana dosta interesno.
Az treniram ot niakolko meseca serizono i sum se vmanaichlia da pravia ruce nai veche.Iskam yaki race pochiti kato mujite no ne tolkva grozni:)
Suglasna sums teb che vseki moje da postigne razlichno zavisi ot fizikata koiato ima i ot jelanieto i postoyanstvoto
Като заякнеш ще направим една канадска :wink: :lol:
17.07.04
17:36
Eli , az sum na tvoe mnenie.
Ne e viarno che jenite ne trenirat kato mujete .az primerno treniram i ne za kraka i korem a za ruce .iskam da stana acki silna v rucete
18.07.04
12:23
Вярно е обаче, че повечето жени по фитнес залите не тренират както мъжете.
Най - често използваните от жените уреди: пътечка за бягане, колело, степерче, разтегачи, столчета за корем и кръст.
Проста сметка:
15-20 мин колело
10 мин пътечка
5 степерче
15 разтегачи
20 мин кръст и корем
Малко разтакаване и ето ти вече час и половина тренировка. И сега оттук нататък ако запчнат да клякат или да се набират....
А забравихме въртенето с лост,
нападките ??
леките упражнения за гърди ??
аеробиката ??
евентуалната загрявка ?? и т.н. и т.н.
Та не визирам вас, но повечето жени не тренират като мъжете. И според мен не е задължително - това си е въпрос на личен избор и на желани резултати...
19.07.04
02:26
Abe ne znam , spored men vseki nezavisimo muj ili jena triabva da trenira spored celite koito si e postavil , az namiram jeni s muskuli sexi, imal sam dosta sportistki gadjeta i mi e bilo iako, tuk naprimerima edna leli4ka na 50 godini 1.50 visoka 60 kg tejka , vdiga 140 kila na lejanka
edna druga si pravi klekove sas 145 kila 14 explosivni povtorenia 4-5 serii
i imat nezavisimo ot tova dosta sexy jenstveni tela
Az jiveia v avstria, i sam jenen za avstriika, ama sam bil s dostatu4no BG momi4eta i triabva da kaja 4e vuob6te pak ne sa ot nai hubavite v evropa, sa6to taka ne sa poddurjani, pone edin goliam procent ot tiah, niakoi gore be6e spomenmal 4e stavat na lelki mladi , koeto e viarno v bg jenite sa do 23-24 god OK i sled tova zabravi
a v evropa ne e taka , a sa6to taka namiram 4e bulgarkite niamat stil, mnogo trudni harakteri sa , i tova me otbluskva nai mnogo, tova sa samo kloningi v BG kopirat se edna ot druga i nakraia kato spi6 s edna moje6 da kaje6 4e sas vsi4ki si spal hahahah 6toto ne se razli4avat edna ot druga, stga 4e vse pak da ne se obidiat niakoi tuk, predi pone i az si misleh 4e BG jenite sa nai iakite,, A niakoi be6e kazal 4e Sorta im bil da sa slabi tova sa gluposti, vsi4ko leji na nepitatelnata hrana koiato se prodava v BG, vav Psihikata Na jenite koito se 4uvstvat 4e niakoi niama da gi hares 6toto sa debeli, 6toto i BG majete pak mnogo iziskvania imat ama te samite ne se poglejdat na kakvo prili4at, ta zatova ne se hraniat i sa hurbi, jenite de i kato se sprat s niakoi partnior , i stavat leli4ki, ami tova e, darjavata e lainiana ei tova e problema,
Stan
19.07.04
11:25
Не изразявам лично отношение с поста си; просто не ми допаднаха твърденията ти и ще ги оборя.
Ами не си бил достатъчно в България. Въпрос е и с какви и на каква възраст момичета си бил.
Не е вярно, че не се поддържат след 25 години жените. А аз имам твърде много приятели и познати и знам достатъчно да не е за Австрия, но за Германия и със сигурност мога да ти кажа, че става въпрос за доста по - неподдържани жени.
Иска ми се да ти покажа снимка на майка ми, но за съжаление нямам такава под ръка, да кажеш на колко години е. Може да мине и за по - млада от мен и от теб :)
Това, че българките нямат стил, не искам да го коментирам. Не знам с какво си се срещал. Не са префърцунени, нещо, което е характерно за поведението на немскоговорящите, но това не значи, че нямат стил. Верно си е, онея се държат префърцунено, гледат те отгоре - отгоре, тропат кат коне с токчетата ама като ги сложиш на масата до теб и почват да ти мънкат. Това не е стил. Стилът е поведение, не преструвка и аз мисля, че да не 100%, но много от българките го имат.
С това, което казваш за храната, също не съм съгласен. В Германия поне има избор на 1 000 000 вида храни. Хлябът за тях е като гарнитура, имат го в 150 разновидности, също и всичко останало е в много варианти по супермаркетите. Ако са добре поддържани, биха могли да си избират храната - имат и финансовата, и пазарната възможност да го правят, и законите им са така нагласени, че производителят ще напише и името на майка си на опаковката, ако му шътнат, а не да дебелеят безпаметно...
Иначе съм съгласен - тренировката трябва да бъде според целите. Но целта на повечето жени според мен не са мускулите и за това наблягат повече на аеробиката.
19.07.04
11:36
Ami taka e, kogato pri men idvat jeni i iskat da trenirat vsi4ki se pla6at 4e 6te im porastnat muskulite i iskat obezatelno tova da go izbegnat, makar 4e az se opitvam vinagi da im obiasnia 4e kogato muskulite stanat leko vidimi 6te se haresa na vseki muj , ama trudno se navivat, ili im pravia takuv plan 4e 6te ne 6te pozaiakvat i togava im se promenia mnenieto kato vidiat za kakvo stava vapros hahah
A puk az sam ot 99 za avstriika jenen, az sam na 30 godini, mladinite mi sa minali v BG i to s dosta momi4eta, ama sam hodil po celia sviat po4ti na vsi4ki kontinenti, i namiram evropeiki i kakvito i da sa drugi mnogo po golemi kupondjiiki, i otvoreni madami, jeni koito znaiat kakvo iskat i go postigat, V bg vse o6te igraiat drugi cennosti rolia ,zatova moje bi sam se otblusnal ot BG jeni, misleneto im e mnogo pravolineino na bulgarkite i boiadisvat vsi4ko v 4erno i bialo, ama tova sa drugi diskusii , stiga ve4e Sorry
Ta jeni s muskuli namirem sexi, i ne samo az mislia
Нека и аз да хвърля един коментар от позицията на женския пол. Съгласна съм, че тук поведението и разбиранията по темата за жени и мускули е в голяма степен ценностна система. И това е ценностна система, изградена от начина на живот и убедена съм повлияна от финансовия въпрос. В БГ все още има доста обременени жени и за да се преобърне психологията трябва време. Просто трябва да започнат да ИСКАТ да спортуват, а не да го правят само за да поддържат външен вид.
Жените не трябва да тренират като мъжете, нито толкова активно нито с подобни тежести... поне докато са в пубертета!
Почети всеки ден спортувам в НСА и студентките им (с много малко изключения) не приличат на жени... Спорта толкова ги е мутирал, че са заприличали на мъже! Но трябва да се обърне внимание на един факт, че тези жени са тренирали активно от малки и в пубертета са се “радвали” на завишени количества тестостерон, който е обословил тази мутация.. във вид, глас, мускулатура.
Тези които не са прекалявали или са започнали активен спорт в по-късна възраст са ОК. Все пак като влезнеш в зала след 16-17 годишна възраст (за момичетата) не виждам опасност от това да спортувате по-сериозно. Нивото на тестостерона е ниско, хормоните са се установили в нормалните си пропорции и големи промени във физиката на една жена и големи мускули са просто немислими :roll: 8)
Да, това е много смислено обяснение по темата.
Абсолютно съгласна, че след една определена възраст трудно може да заприличаш на културистка. Обаче е въпрос и на физически данни.
Аз честно казано бързо оформям мускулатура. Просто трябва да се тренира умерено и винаги съобразно физиката - за тези, които се страхуват от прекомерни резултати :)
[quote author=“some”]Да, това е много смислено обяснение по темата.
Абсолютно съгласна, че след една определена възраст трудно може да заприличаш на културистка. Обаче е въпрос и на физически данни.
Аз честно казано бързо оформям мускулатура. Просто трябва да се тренира умерено и винаги съобразно физиката - за тези, които се страхуват от прекомерни резултати :)
На каква възраст си, височина? Разбира се тъй като си дама, може да не ми отговаряш.. но ми е интересно.. това с бързото оформяне на мускулатурата :wink:
28 години, ръст 157 - малко съм тапа, ама какво да се прави :).
Под бързо трупане на мускулатура имам предвид, че бързо влизам във форма. Не претендирам да съм някакъв връх (а и не съм), не ме разбирай погрешно, искам да кажа, че физиката има много голямо значение. Не съм спортувала професионално, с фитнес се занимавам от едва 6-7 месеца някъде. Тялото ми е сравнително гъвкаво (за което много се радвам), а тази гъвкавост не съм се старала да поддържам, но просто се е запазила.
Когато започнах фитнеса, по чужда идея тренирах с малко големички тежести - забелязах, че трупам маса (която за жена някакси не е много красиво) и обърнах тактиката. По принцип горната част на тялото ми е по-развита от долната, т.е. по-релефна :).
Не ми казвай, че двама различни човека се развиват еднакво, при еднакви условия... :)
Зависи в какво се състоят разликите :wink:
Във физическите дадености и възможности :)
Прост пример, едно време в училище, в час по физическо - едни бягат по-бързо, други по-бавно...
[quote author=“some”]Във физическите дадености и възможности :)
Прост пример, едно време в училище, в час по физическо - едни бягат по-бързо, други по-бавно...
Ами аз съм среден на ръст а повечето нормативи ги покривах най-добре в час по физическо (спрямо моите съученици).. Това говори не за по-добра генетика, а за повече желание за спорт, за развитие във физическо отношение.. с две думи различна мотивация :) Така, че може да има двама души поставени в еднакви условия, с абсолютно еднаква генетика.. и единият да стане като бик, а другият да е като крехка клонка :wink:
... за това се пошегувах относно “разликите”...
Абсолютно! :)
Без желание нищо не става...
Това си е първото условие за успех във всяко начинание. За това има такива, които влизат в залата два пъти и после не им се виждат очите :)
23.02.05
15:36
[quote author=“matematic”]Въобще не съм на това мнение. Колко пъти си ходила в чужбина? Вярно е че на Българките им е заложено генетически да са си хубави и слаби, но определено не се грижат достатъчно за себе си и на 30 години вече приличат на дърти лелки. Не всички разбира се, но малцинството.
извинявай ни не си прав :) български са много красиви жени, казвам ти като чужденка! и достатъчно добре грижат за себе си. Самата чалга култура говори за това :)
:D
Нужно е най-вече желание и знание... другото в по-голяма степен са оправдания ...
Чувал съм че - “Човек като иска да направи нещо - намира начин, а когато човек НЕ иска да направи нещо - намира причина”.
20.03.05
03:48
зависи
аз съм активен спортист, от скоро тринирам и фитнес с личен треньор. мога да ти кажа че във абсолютно всяка тренировка съм имала
-15 минс кардио
- крака 3-4 серии с голяма тежест малко повторения
-ръце 3-4 серии с голяма тежест малко повторения
-корем - 3 серия с п 20 повторения
-15 минс кардио
в момента се чистя, от 19% го докарах до 14% мазнини за 12 тренировки, 3 пъти в седмицата
храня се от 4 години по НВД
смъкна ли мазнините до 12% вече започвам да работя за релеф
но за жените които правят кво ли не по колко ли не, и 1 час кардио - това е друга тема на разговор, а може би просто имат други цели, които ти и аз не разбираме примерно
[quote author=“some”]Просто трябва да започнат да ИСКАТ да спортуват, а не да го правят само за да поддържат външен вид.
Хм... Мога да кажа само, че адски съжалявам поради факта, че жените/младите момичета ги мързи да спортуват. Просто е много жалко. За тях спорта не е здраве, красота и удоволствие от живота, а някакво нечовешко бреме. И ако случайно се пробват да тренират, то след това казват : “о размазана съм, повече няма да тренирам, НИКОГА” КАто не си дават сметка, че се размазват ИМЕННО защото НЕ тренират. :(
Незнам за останалите мъже, но на мен лично ми е много жалко това... И още по-жалкото е, че с новите моди и т.н. са на почит РАЗЛОЖЕНИЕТЕ тела. Коя с атрофирала муск. система, коя с 5 кг наднормено, коя с обла и клъощава ръка, нямаща сила да се държи в автобуса даже... Ама на никой не му пука. И като кажеш: “Добре де, защо не се хванеш малко със спорт/фитнес/” Отговора е: “аа, така ми е добре, чувствам се добре” Следва бъркане в дамската чантичка и лапане на 1 шепа хапове зе незнам си какви работи и гадории, само от имената на които ми призлява... Супер простотия...
И ако не виждате възка с по-горното което казах с темата.... Връзката е: Нека първо жените/момичетата започнат да тренират, съвсем малко дори, пък тогава вече да се мисли по кои точно системи да го правят. :)
Поздрави.
сьгласявам се с tpd
примерно приятелките викат ти не си добре да да тренираш толкова да не ядеш тва и тва (сладките неща-е аз пак си хапвам ама по малко :D )а
на следващия ден се оплакват че са се позакрьглили и искат да поотслабнат ама не ставало
Е, на сега се сещам друг пример за женския мироглед по повод тренировкиет...
Загрявам аз на открито. И едно момиченце ми вика: “Недей така да не си повредиш нещо!” А аз си мятам ръцете-лакти, рамене за загрявка. После почвам да вдигам за трапец, с тежест дето даже ми е малка и тя пак: “Лелее, ама ти защо ги вдигаш тези неща!? Стига си се мъчил, хайде да си ходим!” :shock: Е, просто немам думи. :shock:
Извинявам се, че се намесвам, но не мога да разбера защо се опитвате да направите от жените мъже? За мен жената трябва да си е жена и като такава да си изглежда като такава, което разбира се не изключва допре поддържано и достатъчно релефно тяло, а пък мъжа си е мъж. Щом жените са преценили, че не искат да приличат на културистки ( за което аз лично нямам нищо против), нормално е да се ориентират към по-различен начин на тренировка. Разбира се, който иска да изпада в крайности, това си зависи от него/нея и никoй не би трайбвало да роптае срещу личното право. Но все пак човек би трябвало да тренира и за добро здравословно състояние, а не само за външен вид (не че и двете не се припокриват до някаква степен, но често и бихме могли да направиме разлика).Обаче тук намесвате и един друг въпрос, а именно мързела, непостоянството, несериозността, мотаенето, не достатъчата заинтересованост, предимно краткосрочните цели (в чести случаи невъзможни) и т.н. Тия неща се срещат не само при жените като цяло, но и при мъжете. Така, че дали жените ни били разпуснати или не, и в противовес на това какви са ни мъжете...може да си спориме до утре, но според мен не би трябвало да ги делиме на мъже и жени, а да говориме като цяло, че масово хората не обръщат достатъчно внимание на спорта, а и по принцип на здравословния начин на живот, било поради мързел, или некомпетентност, или недостатъчни възможности, или каквото и да било, но е факт!
По въпроса за сравнението на българките с останалите западноевропейки, ще кажа само, че според мен българките генетично са по-добре заложени, но според последните статистики почти половината от БГ население е с наднормено тегло. Това за какво ви говори?
Пожелавам усмивки на всички... :P :P :P
Май ставаше въпрос за това, че ако жените тренират като мъжете, няма да заприличат тях, а ще станат още по стройни и красиви. Тази разлика се обуславя от различните хормонални нива при двата пола :wink:
Съгласявам се и те подкрепям. Но какво значи жените да тренират като мъжете? Да използват същите уреди, или пък да тичат, плуват и пр. - да, прав си. Да тренират всичките части на телата си, а не, както в повечето случаи само крака и дупе и то докато отслабнат (за после забрави) - съгласна съм. Ми аз дотук разлика в това какво правят жените и какво правят мъжете не намирам. Но съгласете се, че жените по принцип физически не са в състояние (за повечето говоря, че има и изключения)да вдигат същите тежести, каквито се вдигат от мъжете, например. А и на едно добре оформено и поддържано женско тяло не му е нужен толкова дълбок релеф, колкото на Арнолд (дори естетически според мен не би изглеждало толкова привлекателно). Не говоря за културистките, а за нормалните стройни и красиви жени по улиците (като под стройна и красива не разбирам слаба и отпусната). Предполагам ще ми кажеш, че заради хормоните, тя и да се скъса от тренировки не би заприличала на... ама не мооогат да вдигат толкова. По-слабички са. А и кому е нужно да се скъсва от тренировки (мъже или жени)? Пак повтарям, не говоря за професионалистите... А и изключвам мързела, че той много често се среща не само при жените, но това е друг въпрос...
Извинявам се, но това си е просто моето скромно мнение, не искам да обидя никого.... Лек ден.
:P :P :P
Да, да използват всички уреди които ползват и мъжете, освен това ако вземеш един начинаещ на лежанката може да му се сторят и 40кг много, докато за друг 100кг ще са нищо, но за да стигнеш например от 40кг до 140кг се изискват много усилия и желание, правилна стратегия, хранене, почивка и т.н. докато повечето жени ако напраят един път лежанка, след това чак след 1 месец решават да праят отново или пък дори и да правят всеки ден нямат никакво, ама абсолютно никакво желание да качват тежестите на горе, дори и от 3 месеца да са на една и съща тежест. Един мъж от друга страна се стреми едва ли не всеки път да качва тежестта. Т.е. това е основната разлика, амбицията на един мъж да покачва силата, а иначе е ясно, че за 1 година например 1 мъж може например да качи 50-60кг сила, а една жена може да е само 10-15кг. Това се има в предвид да тренират по един и същи начин.. да влагат воля, да не бягат от силовите постижения..
Няма начин и аз да не се включа в тази тема ....жалко не не съм я забелязала по-рано...
1-во бих искала да кажа 4е дааааааааааа младите момичета ги мързи...
уча в математичрска гимназия.. и мисля от самосебе си се подразбира че мочметата преобладават...поне в някой паралелки...и ...от всички момичета... не познавам..повече от 10 момичета на випуск,които наиситна да спортуват...Жалко но факт...радвам се че в моя клас им 18 момчета защото... това ми помогна по-клесно да се освободя от предрасудъците относно тренировката и заедно с тях да влезна за първи път в залата...сега съм доволна..
2-то..българските жени са красиви..НО не са поддържани не ми говорете моля ви само за чалгата..защото чалга мацките..не са жени да ме извинявате много..те по цял ден какво правят.... наместват балконите... и се мацат..за да натроят гласните стуни които и без това нямат... била съм много пъти в чужбина....и пример мога да ви дам от италия... можете ли да ставните един магазин за най-елемнентарна козметика в италия с този в българия....отговоря е НЕ..там те са “родно” за тях рпоизводство на ....жулти стотинки..жените които се поддържат в българия са изключения..също както и момичетата които тренират....
и 3-то напълно подкрепям твърдението че..жените тряба да тренират като мъжете...сама от личен опит се обедих 4е нямам шанс да получа муслукна маса като моите връстници мочета и причината е една ЕСТРОГЕНА И ТЕСТОСТЕРОНА..с една дума ХОРМОНИТЕ... :lol:
но за сметка на това.. разбрах че поради типичната ми структур на тялото не мога да направя крака клечки и за да изглежда по пропорционално.. направих и все още правя гръб..и гърди....(освен всичко останало) единствената мускулна група която не тренирам е трапец...но не съм още обедена напълно дали ми трябва....
и макар тежестите които използвам да са лекички за големите билдъри мисля че не е нужно да наблягам на масата...(мускулната) макар и нейното количество да се повишава..... а на релефа....и кардиото е нужно....но напълно съм съгласна че всички онези жени които ходят на фитнес за да потичкат 100 200 метра..... или да повъртят няколко педала.....си губят както времето така и парите....само кардио не става.....всъщност може и да стане нещо но не е ясно какво.... :roll: