Двоен удар за гърди ? Как ви се струва ?

diecast

27.12.05
17:00

Четох в един брой на “Мускули и фитн3с” за Двойният удар на Кевин Леврони. Това момче блъска за рамене в един ден, като за всяко, предно, средно или задно, прави по 2 упражнения. Чудя се .... дали няма да е подходящо това и за гърдите ? 2x3 за всяка част- горна, редна или долна. А какво ще кажете за различни дни различна част на гърдите ?

27.12.05
17:05

Колко стаж имаш ти? А колко стаж има Кевин Леврон? Освен това Кевин Леврон взима някои препарати, които ти не ги взимаш.
99% съм сигурен, че не е подходяща за теб и че ще претренираш.

diecast

27.12.05
17:14

Тренирам от почти година, скоро ще стане точно. А гърдите какво ли не пробвах за тях - растат винаги бавно и при чистене ако си направя голям дефицит се стопяват първи ... не знам кво да правя - пробвах главно със дъмбели и кросоувър, флайс, после пробвах (и това го четох) Лост-дъмбел-машини. Правя ги 4x3 .. за да имам мускулна треска на следващия ден, ако нямам мускулна треска се чувствам зле и сякаш няма ефект от тренировката, за това си мисля че такова голямо натоварване ще ми е от полза.. Естествено държа на мнението на момчетата с голям стаж тук, за това ви питам :)

27.12.05
17:22

Може би и това е проблема. Претренираш гърдите и не растат. Опитай се да намалиш упражненията до 2-3. По 3 основни серии х 4-6 повторения(само на първото упражнение - 2 серии загряващи) - с колкото можеш по-големи тежести(но да ги изпълняваш чисто и да не ти пречи на техниката)
Пробвай 1-2 месеца - ако това не работи - пак променяй. ;)

diecast

27.12.05
17:27

ок мерси за съвета, това ще правя щом казваш :) само още нещо да попитам - кой мускулни групи не трябва да правя след упражненията за гърдите, за да не им преча на възстановяването ?

27.12.05
17:28

[quote author=“diecast”]ок мерси за съвета, това ще правя щом казваш :) само още нещо да попитам - кой мускулни групи не трябва да правя след упражненията за гърдите, за да не им преча на възстановяването ?

Най-подходящо е да комбинираш гърдите с бицепс в този случай. ;)

diecast

27.12.05
17:51

е да но в програмата си правя бицепс трицепс и предмишница в един ден, понякога суперсерии трицепс-бицепс.

не са ми ясни нещата които djgorgio-ASTOR обяснява за възстановяването ... пък и не намирам достатъчно информация за това

27.12.05
17:53

[quote author=“diecast”]е да но в програмата си правя бицепс трицепс и предмишница в един ден, понякога суперсерии трицепс-бицепс.

не са ми ясни нещата които djgorgio-ASTOR обяснява за възстановяването ... пък и не намирам достатъчно информация за това

Кое по-точно не ти е ясно? И каква ти е програмата?

diecast

27.12.05
17:59

Програмата ми е 4 дена тренировки, 1 почивка и пак отначало.
1. ден - гърди (изоставаща група са и така мисля, че ги натоварвам най-много като свеж и починал блъскам за тях)
2. ден - гръб
3. ден - трицепс/бицепс
4. ден - рамене, крака
5. ден - почивка

След тези упражнения правя корем, гледам да е 2 или 3 пъти седмично.

27.12.05
18:09

Аха. Явно под “след” си имал предвид - на следващия ден.
След като искаш 4-дневен сплит - програмта става.
Мое мнение за разпределение да дните:
1 ден - гърди
2 ден - почивка
3 ден - гръб
4 ден - трицепс/бицепс
5 ден - почивка
6 ден - рамене/крака
7 ден - почивка

Трябва ти повече почивка според мен. ;)

diecast

27.12.05
18:16

ок значи това е новата ми програма, благодаря ти
а между другото под крака имам предвид бедра прасци и седалище, така ли да ги оставя :) (маса на тях си имам предостатъчно и тренирам само за релеф - http://store1.data.bg/gostop/blind/S3010005.jpg - ето снимка, вижда се че краката даже са ми дебели и несъразмерни спрямо горната част) друг вариант е да ги заеба в момента когато качвам маса, и да ги почна като чистя

извинявай че толкова въпроси те питам наведнъж, но виждам че ги разбираш нещата, мисля че това е последното нещо което не ми стана ясно

едит : а за гърдите остава 3х3 така ли?

27.12.05
18:22

не прави по толкоз упражнения секи си мисли че като ги напокпа супер мощно и те ще порастнат така претренираш...по 3 вида упражнения за гърди мисля че е най добре ефекта ще си дойде само търпение

27.12.05
18:24

Няма как да чистиш краката и да качваш маса в останалата част от тялото. Или качваш навсякъде, или чистиш навсякъде.
Така като те гледам имаш нужда от маса. И даже си мисля, че 4-дневен сплит ти е много. Но нищо де. Продължи по по-горната програма и виж дали е ок.
Задължително прави клекове(по възможност и тяга, ама ти май ще претренираш с тази програма и май по-добре да не правиш сега тяга). Тези две упражнения са ключови в изграждането на мускулна маса.
Седалище и прасци може и да не правиш. Направи по-тежички серии клекове и след това бедрено разгъване/сгъване по-желание(можеш и да ги редуваш).

Карай известно време по тази програма, и ако се чувстваш неудовлетворен - мини на 3-дневен сплит с по-малко упражнения/серии, но по-тежки. ;)

И задължително добър хранителен и възстановителен режим ти е нужен.

diecast

27.12.05
18:35

Ами мога да ти кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!!
Ииии последен въпрос ако не нахалствам прекалено много - трапеца след гърба ли да го сложа или след раменете/краката?

27.12.05
18:42

[quote author=“diecast”]Ами мога да ти кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!!
Ииии последен въпрос ако не нахалствам прекалено много - трапеца след гърба ли да го сложа или след раменете/краката?

След гърба - 1 упр. - повдигане на щанга - 3-4 серии - тежички да са. ;)

27.12.05
21:35

Да ти кажа честно и аз не виждам,какво има да чистиш и къде ти е масата на краката.За чистене в твоя случай трябва да стане дума поне след година.Имаш толкова нещо да качваш,че няма смисъл да си губиш времето с чистене.И четири дни са ти напълно достатъчни за една седмица(да тренираш),другите три почиваш.С първия вариант на трениране малко ще се поозорваш.Падат ти се около 6 дни в седмицата,а това си е доста за теб.Но то момчето ти го е казало (Палпатин)

diecast

31.12.05
16:49

Сега се сетих да питам :) а какви упражнения да правя за гърдите ? по една за всяка част горна средна долна + флайс става ли ? Или да ги оставя 3х3 без флайс, приемам всякакви идеи, стига да струват :)

01.01.06
13:18

Няма лошо да правиш и флайс,но ако искаш не го прави всеки път.Сменяй упражненията,сменяй реда по който ги правиш.И не на последно място се храни здраво.Иначе колкото и да тренираш няма да има голям резултат.

diecast

01.01.06
13:58

ти как тренираш гърди ? и как си ги тренирал като си бил с година стаж ?

x_man

01.01.06
20:48

diecast
погледнах снимката и аз мисля ,че на този етап не трябва да мислиш за чистене.Трябва ти маса и не съм сигурен ,че 4-ри дневният сплит е добър за теб.Направи си програма с три тренировки седмично.Относно гърдите-след като смяташ ,че са изостанали ,тренирай ги като малка мускулна група: 1~2 упражнения в 3-4 серий/първата загряваща,останалите тежки ,но не до отказ/.Не трябва да те притеснява това ,че тренираш малко,важното е да е качествено.Успех!

01.01.06
21:04

x_man ми взе думите от устата :D diecast мисля,че в твоя случай(като имаме предвид стажа ти)изобщо не е прпоръчително да подложиш на такова натоварване гърдите.И верно пробвай да намалиш упражненията и ще видиш ефекта!Като гледам снимката мисля, че трябва да обърнеш серозно внимание на храненето:wink:

diecast

02.01.06
00:11

еми добре тогава - лицеви за загрявка, лег и кофички , ако пак има нещо грешно кажете :)

02.01.06
01:48

[quote author=“diecast”]еми добре тогава - лицеви за загрявка, лег и кофички , ако пак има нещо грешно кажете :)

Не прави лицеви опори. Загрявай си на лежанката. Правиш 2 серии за загрявка. 8 повторения - 50% от работната тежест, и 6 повторения - 75% от работната тежест
След това още 2, максимум 3 работни серии - тежки.
И следващото упражнение за гърди го правиш без загрявка...
Аз бих ти препоръчал да пробваш флайс от наклонена лежанка(вместо кофички) за горни гърди за известно време. ;)

02.01.06
11:57

[quote author=“x_man”]diecast
погледнах снимката и аз мисля ,че на този етап не трябва да мислиш за чистене.Трябва ти маса и не съм сигурен ,че 4-ри дневният сплит е добър за теб.Направи си програма с три тренировки седмично.Относно гърдите-след като смяташ ,че са изостанали ,тренирай ги като малка мускулна група: 1~2 упражнения в 3-4 серий/първата загряваща,останалите тежки ,но не до отказ/.Не трябва да те притеснява това ,че тренираш малко,важното е да е качествено.Успех!

Би ли обяснил по-точно разбираш под това да тренираш качествено, но не до отказ? Според мен качествено е точно обратното: “да тренираш до отказ и дори в 1-2 упражнения да правиш и форсирани повторения. С правилна техника, разбира се. Аз бих препоръчал да прави 2 тежки серии по 6-8 повторения, последвани от 1 серия по 12-15 повт. Понякога понеже се правят по-малко повторения идва някак си “по-силово”, качваш сила на гърдите, но не и маса. Затова е добра идея включването на една напомпваща серия за да вкара повече кръв, а и да се натовари мускула по по-различен начин. Пак до отказ, разбира се!

02.01.06
12:18

Би ли обяснил по-точно разбираш под това да тренираш качествено, но не до отказ?

Здрава тренировка, без бързане. Бавно изпълняване на упражненията с перфектна техника. Тренирайки до отказ излишно си гориш нервната система - и централната и периферната. Няма смисъл от това натоварване все още. Не казвам, че не може да донесе предимство. Може, но трябва човек да има потенциала да се възстановява бързо(и да има голям стаж, да знае какво прави).
За да тренира до отказ му трябва повече стаж на човека. Иначе няма да може да се възстановява и ще си забави развитието. А може и някоя травма да си докара.

x_man

02.01.06
12:40

Би ли обяснил по-точно разбираш под това да тренираш качествено, но не до отказ? Според мен качествено е точно обратното:

разбира се ще обясня,донякъде и с твои думи :D

С правилна техника, разбира се

-тръгвам от тук.
Често пъти като се каже тежки серий, 6-8 повторения ДО ОТКАЗ човек качва на щангата голяма тежест и техниката отива на...
Качествено за мен означава правилна техника,за да се постигне пълноценна работа на тренираният мускул т.е. чисто изпълнение.Стриктно спазване на почивките между серийте с оглед максимален ефект от упражнението-работа по часовник.Не отричам метода “до отказ”но ако във всяка серия се гони отказа като краен резултат,често останалото се претупва.Говоря за конкретният случай:diecast

Тренирам от почти година, скоро ще стане точно. А гърдите какво ли не пробвах за тях - растат винаги бавно и при чистене ако си направя голям дефицит се стопяват първи

надявам се си ме разбрал

03.01.06
23:16

[quote author=“x_man”]
Често пъти като се каже тежки серий, 6-8 повторения ДО ОТКАЗ човек качва на щангата голяма тежест и техниката отива на...
Качествено за мен означава правилна техника,за да се постигне пълноценна работа на тренираният мускул т.е. чисто изпълнение.Стриктно спазване на почивките между серийте с оглед максимален ефект от упражнението-работа по часовник.Не отричам метода “до отказ”но ако във всяка серия се гони отказа като краен резултат,често останалото се претупва.Говоря за конкретният случай:diecast

Тренирам от почти година, скоро ще стане точно. А гърдите какво ли не пробвах за тях - растат винаги бавно и при чистене ако си направя голям дефицит се стопяват първи

надявам се си ме разбрал


Серия, която не е до отказ, колкото и чисто технически да е изпълнено упражнението, е просто една загряваща серия!

Една серия може едновременно да е до отказ и да бъде изпълнено чисто даденото упражнение. То даже е и задължително!

И това, че на една година стаж не трябва да тренира до отказ, защото ще претренира, при това с една тренировка седмично за гърдите, е меко казано пресилено. Още след първите 2-3 месеца, когато опознае техниката на изпълнение на основните упражнения всеки може, а ако иска да има прогрес и трябва, да започне да изпълнява упражненията до отказ.

Мускулът расте като отговор на стреса, който е подложен. А стресът се предизвиква, когато накараш мускула да работи на границите на възможностите му. Ако не тренираш до отказ даже и не наближаваш тези граници.
Затова и ако смята, че краката му изпреварват останалото тяло достатъчно е да ги тренира в обичайния брой серии в 12-15 повторения без да достига до отказ в тях.

Проблема на diecast е, че за “почти година” е успял и да тренира за маса и да прави релеф (и то както оставя да се подразбира - не един път). С предполагам и съответните нискокалорийни диети. Което е спъвало напредъка.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1