Аминокиселини-кои да избера?

madwolf

07.01.06
14:39

Много се колебая между аминокиселините на Universal-BCAA 2000(120caps.) и на OPTIMUM-BCAA 1000 (200caps.).И двете са кажи-речи на една и съща цена...не ме интересуват парите, а най-вече качеството.И тъи като знам че и двете фирми са много добри се обръщам към вас.
Кои бихте ми препоръчали и ако сте пробвали някои от тях-какви са ви впечатленията?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.01.06
17:11

Според мен си вземи на Оптимум .... мисля че е малко по-доказана фирма.Но това си е лично мое мнение :roll:

Аз бих взел Юнивърсъл.

07.01.06
17:58

Аз съм за оптимум :wink:

madwolf

07.01.06
18:41

И все пак ако реша да си взема на OPTIMUM, по колко капсули да взимам на ден...на тях пише 2 капсули-1 до 3 пъти дневно, което е доста объркващо :roll: ( от 2 до 6 разликата е голяма).Мисля на ден да взимам 4(2 преди и 2 след тр.).Дали това е оптималната доза като за мен(170см.60кг.)?

Уфффф ... и защо реши, че трябва да вземеш ОН? Ето направих си труда да ти покажа:

юнивърсъл http://www.universalnutrition.com/store/images/packaging/19.jpg
оптимум http://www.optimumnutrition.com/merchant2/graphics/supp_facts/BCAA_1000_caps.gif

Сега видя ли разликата?

ivaivalito

07.01.06
19:43

мноо ясно че в тия на универсал има повече нали са 2000 гр а Оптимум 1000 за тва е тъй .В една ябълка ли има повече витамини или в две.

madwolf

07.01.06
23:42

[quote author=“manson”]Уфффф ... и защо реши, че трябва да вземеш ОН? Ето направих си труда да ти покажа:

оптимум http://www.optimumnutrition.com/merchant2/graphics/supp_facts/BCAA_1000_caps.gif

Сега видя ли разликата?

Не съм казал че съм се спрял на тях.Имах в предвид ако евентуално избера тях.
Благодаря за информацията, това определено ще го взема в предвид.

Ще поставя въпроса така:
UNIVERSAL BCAA2000(120caps)+витамини-50лв.
По принцип знам че в SNC-то слагат и големи надценки.
OPTIMUM BCAA1000(200caps.)-48лв.
Ако качеството е горе-долу едно и също, то тогава има ли някакъв смисъл да си хвърлям парите заради надценки.Колкото до витамините, да това е голям “+” за UNIVERSAL, но тях мога да си ги взимам и отделно.
Е...кой е по-разумният избор?

Sportex

08.01.06
01:57

[quote author=“madwolf”][quote author=“manson”]Уфффф ... и защо реши, че трябва да вземеш ОН? Ето направих си труда да ти покажа:

Сега видя ли разликата?

Не съм казал че съм се спрял на тях.Имах в предвид ако евентуално избера тях.
Благодаря за информацията, това определено ще го взема в предвид.

Ще поставя въпроса така:
UNIVERSAL BCAA2000(120caps)+витамини-50лв.
По принцип знам че в SNC-то слагат и големи надценки.
OPTIMUM BCAA1000(200caps.)-48лв.
Ако качеството е горе-долу едно и също, то тогава има ли някакъв смисъл да си хвърлям парите заради надценки.Колкото до витамините, да това е голям “+” за UNIVERSAL, но тях мога да :evil:  си ги взимам и отделно.
Е...кой е по-разумният избор?

Добре де, това са само едни аминокиселни и то доста сходни като състав и от двата продукта не очаквай каквото и да е.
Все едно питаш кренвирши САЧИ или ЛЕКО да си купя...

[quote author=“madwolf”]Много се колебая между аминокиселините на Universal-BCAA 2000(120caps.) и на OPTIMUM-BCAA 1000 (200caps.).И двете са кажи-речи на една и съща цена...не ме интересуват парите, а най-вече качеството.И тъи като знам че и двете фирми са много добри се обръщам към вас.
Кои бихте ми препоръчали и ако сте пробвали някои от тях-какви са ви впечатленията?

Ти каза че са на една цена - от това разбирам че 200 хапа на Ю. струват колкото 200 хапа на ОН ... не ти е точна сметката. Както и да е. Сам си решавай.

08.01.06
13:27

които и да вземеш няма да сгрешиш :wink:  напълно еднакви са ...вземи които са ти по-вкусни  :wink:

madwolf

08.01.06
13:43

Благодаря за съветите...
Като начало ще си взема на OPTIMUM, пък ако не ми харесат ще мина на UNIVERSAL.Sportex е прав - това са само едни аминокиселини

08.01.06
14:56

Според мен е тъпо да си дадеш парите за БЦАА...в една доза имаш 2 гр., а виж примерно в някой суроватъчен протеин колко има - в 60 грама има около 10 грама БЦАА. само си прави извода.
Не казвам че тези амино не са хубави, напротив мн са добри но трябва да се взимат в доста по-голямо количество от 2 грама и излизат супер скъпо. По добре си вземи суроватка или обикновени амино.

madwolf

08.01.06
15:46

[quote author=“AWESOME”]Според мен е тъпо да си дадеш парите за БЦАА...в една доза имаш 2 гр., а виж примерно в някой суроватъчен протеин колко има - в 60 грама има около 10 грама БЦАА. само си прави извода.
Не казвам че тези амино не са хубави, напротив мн са добри но трябва да се взимат в доста по-голямо количество от 2 грама и излизат супер скъпо. По добре си вземи суроватка или обикновени амино.

Прав си, така е.., но пък когато се приемат отделно амонокиселините се усвояват много по-добре отколкото ако се приемат с протеина.

Сутрин пия Pure WHEY PRO, а вечер преди лягане PRO 90 Gold(тренирам за маса), аминокиселините ми трябват за преди и след тренировка...тъй че ако можете да ми предложите нещо по-добро от тези двете, на които съм се спрял казваите

08.01.06
17:28

Малко съм извън темата,ма ако може да питам: Как да комбинирам Pro Gold 90 с креатин,кога и в кво количество? Мерси предварително  :D

madwolf

08.01.06
17:57

[quote author=“kaliksto”]Малко съм извън темата,ма ако може да питам: Как да комбинирам Pro Gold 90 с креатин,кога и в кво количество? Мерси предварително  :D

PRO GOLD-а е нощен протеин, пие се преди лягане (дневна доза-60 гр.).Креатин не се пие нощем защото пречи на съня.Ако ще правиш зареждаща доза креатин пии го 4 пъти на ден по 5гр.:сутрин, преди тр., след нея(заедно с 30гр. PRO GOLD) и около 2 часа след третата дозе вземи и четвъртата(общо 20гр. креатин за първите 4-5 дни), преди лягане пак 30гр. PRO GOLD..Ако вече си направил зареждащата доза пии по 5гр. креатин+ 30гр.PRO GOLD след тренировка и 30гр. PRO GOLD преди лягане.
Това е само един от начините(най-добрия според мен)
8)

Аиде сега да си караме по темата по темата...

08.01.06
18:39

Amino 2700 на Universal! :)))

P.S. може и на JC

[quote author=“AMAZER”]Amino 2700 на Universal! :)))

P.S. може и на JC

Той пита за левцин, изолевцин и валин ти му препоръчваш амино2700 ... четете хора  :D

P.S. @madwolf: Защо да пречи креатинът на съня?

madwolf

08.01.06
19:43

[quote author=“manson”]
P.S. @madwolf: Защо да пречи креатинът на съня?

Някъде бях чел че ако се пие преди лягане може да предизвика безсъние...чувал съм го и от някои хора.Не го знам от опит, защото не съм пил креатин преди лягане, но и не изключвам тази възможност...

И пак за аминокиселините...кой аминокиселини са най-подходящи за възстановяване(едва ли ще са BCAA, защото те садържат само 3 от 8-те незаменими аминокиселини)...

09.01.06
09:34

За възстановяване най-добри са BCAA и Глутамин.

madwolf

09.01.06
22:30

Еми ОК. Значи ще взема OPTIMUM BCAA1000, пък ако не ми деистват добре ще ги сменя...благодаря на всички за саветите

10.01.06
10:02

абе момчета мисля че трябва да засегнем типа на аминото / суроватъчни или не  с повече еди си какви аминота повече цената ли да ни ориентира или кога ще се пият и тн./ аз лично предпочитам суроватъчните на капсули по 1гр. всяка - заради бързото им усвояване - аз ги пиа само след тренировка по 10-15 .

10.01.06
10:04

На Universal чернодробни разклонена верига,питаи за тях в магазина!

madwolf

10.01.06
13:40

[quote author=“cleaner”]абе момчета мисля че трябва да засегнем типа на аминото / суроватъчни или не  с повече еди си какви аминота повече цената ли да ни ориентира или кога ще се пият и тн./ аз лично предпочитам суроватъчните на капсули по 1гр. всяка - заради бързото им усвояване - аз ги пиа само след тренировка по 10-15 .

Става въпрос за аминокиселините BCAA, ето съдържанието на 2 капсули от тези на които съм се спрял:
L-Leucine-500mg.
L-Isoleucine-250mg.
L-Valine-250mg.
Трябват ми най-вече за възстановяване, за маса съм си взел протеин...

Всъщност няма какво повече да го мисля, все пак това са само аминокиселини, пък и фирмата е добра, цената също...надявам се и ефекта да е такъв, ако пък не(което не ми се вярва) то лесно ще ги сменя

10.01.06
17:41

[quote author=“madwolf”][quote author=“cleaner”]абе момчета мисля че трябва да засегнем типа на аминото / суроватъчни или не  с повече еди си какви аминота повече цената ли да ни ориентира или кога ще се пият и тн./ аз лично предпочитам суроватъчните на капсули по 1гр. всяка - заради бързото им усвояване - аз ги пиа само след тренировка по 10-15 .

Става въпрос за аминокиселините BCAA, ето съдържанието на 2 капсули от тези на които съм се спрял:
L-Leucine-500mg.
L-Isoleucine-250mg.
L-Valine-250mg.
Трябват ми най-вече за възстановяване, за маса съм си взел протеин...

Всъщност няма какво повече да го мисля, все пак това са само аминокиселини, пък и фирмата е добра, цената също...надявам се и ефекта да е такъв, ако пък не(което не ми се вярва) то лесно ще ги сменя

Ще има ефект ако пиеш по 10+

madwolf

10.01.06
20:28

[quote author=“AWESOME”]Ще има ефект ако пиеш по 10+

10+ не са ли много, на опаковката пише най-много 6

16.01.06
20:00

Аз лично препоръчвам аминокиселините на Юнивърсъл.Американско качество!А и са супер изгодни.

Sportex

16.01.06
20:03

[quote author=“Oblivion_”]Аз лично препоръчвам аминокиселините на Юнивърсъл.Американско качество!А и са супер изгодни.

А Оптимум какво “качество” са?!!? :shock:

16.01.06
20:11

Епа не съм ги опитвал.Като ги проам щи кажа иначе,са американски и те нали?По-добри ли са?ква е цената?

Sportex

16.01.06
20:15

[quote author=“Oblivion_”]Епа не съм ги опитвал.Като ги проам щи кажа иначе,са американски и те нали?По-добри ли са?ква е цената?

Да, американски са. А трудно може някой да кайе кои са по-добри.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1