Обезводняване

PL

17.01.06
22:54

Някои може ли да ми каже някои начин за обезводняването преди състезание ? плссс?

Пиши на кирилица !!!! Спазвай правилата !!!! Преведох ти поста ,но другите ще ги трия без предупреждение !!!
DJGorgio-Astor

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

18.01.06
00:19

Ами не пиеш вода , течности... Така мисля аз. Нека и другите да кажат :lol:

18.01.06
00:20

Намаляваш солта и водата (особено в последните дни)

За какво ти е това да не се състезаваш , не си играй с това опасно е

PL

18.01.06
09:44

Пиши на кирилица последно предупреждение или ще ти изтрия цялата тема !!!
DJGorgio-Astor

18.01.06
11:15

[quote author=“MavericK”]Ами не пиеш вода , течности... Така мисля аз. Нека и другите да кажат :lol:

недей пиши такива неща че някой може да повярва на простотията ти и да го направи...

18.01.06
18:59

засега ограничи натрия по възможност го спри
Натрий има много във солта,туршии консерви водата също
наи добре пий много вода но преварена
и обезателно саона така се губи много натрий със пота
слад саона ти пак приемаш вода но не я задържаш
грешка е след саона да не се пие вода
когато имаш много натрий изглеждаш потпухнал
за по подробни указания трябва да се консултираш със
някои култорист,но това са първите стъпки
ако неможеш да ядеш без сол ,продават и сол без натрий
и струва около 1.70лв.за 0.5кг

20.01.06
15:00

[quote author=“iunga”]засега ограничи натрия по възможност го спри
Натрий има много във солта,туршии консерви водата също
наи добре пий много вода но преварена
и обезателно саона така се губи много натрий със пота
слад саона ти пак приемаш вода но не я задържаш
грешка е след саона да не се пие вода
когато имаш много натрий изглеждаш потпухнал
за по подробни указания трябва да се консултираш със
някои култорист,но това са първите стъпки
ако неможеш да ядеш без сол ,продават и сол без натрий
и струва около 1.70лв.за 0.5кг

Процентното съдържание на минерали в преварента вода е по-високо, защото чистат вода (H2O) се изпарява, а минералите не. Дестилирана и преварена вода не е едно и също.
Иначе обезводняването е много лошо нещо и е крайна мярка. НЕ ГО ПРАВЕТЕ БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ ИЛИ ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ. ОСОБЕНО С ПОМОЩТА НА МЕДИКАМЕНТИ!!!

23.01.06
22:35

Еи тои не пише за тотално обезводняване а сигурно
да махне 3-4кг водичка за да изглежда малко по релефен
а саоната е един от наи ефикасните методи ,знам го от личен опит

KO

24.01.06
19:46

обезводнява се точно като не се пият течности. това го каза и този, дето стана мистър свят тяло не знам си какво - 1 седмица преди състезанието никаква вода. това било най-гадното...

но ако иска за по принцип да свали от вода, е безсмислено, щото тези кг се качват веднага щом се напиеш с вода...

сваляйте мазнини, а не вода... само тогава може да е трайно...

25.01.06
17:33

А аз бих казал пий много вода но се избави от натрия
имено тои е виновен да задържаш много вода и да изглеждаш потпухнал
и мазен донякъде

26.01.06
10:30

[quote author=“KOBRETI”]обезводнява се точно като не се пият течности. това го каза и този, дето стана мистър свят тяло не знам си какво - 1 седмица преди състезанието никаква вода. това било най-гадното...

но ако иска за по принцип да свали от вода, е безсмислено, щото тези кг се качват веднага щом се напиеш с вода...

сваляйте мазнини, а не вода... само тогава може да е трайно...

Типично некомпетентно мнение , я ми кажи какво ще се случи с организма ти ако една седмица не пиеш вода ,а в същото време приемаш по 300-500гр. белтъчини !!!

26.01.06
14:53

аве човек ако ходиш на състезание ае може да се обезводниш не разбирам много ,ама иначе за ко ти е .. за ко се вманиачавате толкова пийте си вода

PL

26.01.06
18:54

iunga айде моля ти се кажи ми колко време преди състезанието почва обезводняването за което говориш ???

26.01.06
20:03

Така, хаиде сега и аз да обясня. Когато се готвиш за сътезание трябва да пиеш “конски” дози вода. Това се прави с две цели. Едната е за да се държи клетката хиперхидратирана и така се улеснява и ускорява обмяната на веществата, но това в случая не ни интересува. Другата причина, че организма привиква с многото постъпваща вода и започва да не я задържа в организма, което при рязко намаляне или спиране води до по-лесно обезводняване. По времето на тази диета натрият се намаля и се контролира, но в никакъв случай не се спира, това води до обратен ефект, т.е. задържане на вода. Натрият е е химичен елемент с положителен знак, а всички елементи с положителен знак задържат вода в организма. За това някоколко дни, до една седмица преди сътезание, натрия се спира. Също така започва да се приема дестилирана вода в която няма минерали с положителен знак които да задържат водата. По този начин водата минава тялото взима колкото му е нужно и при правилна регулация под кожата нищо не се задържа. Много хора практикуват напълното спиране на водата перди състезанието, но това е крайна мярка и в доста случй е много неправилно. Но за да се стигне до там, че и последната капчица ПОДКОЖНА вода да има значени, трябва да се свършили много други и по-важни неща. Съдържанието на вода в човешкото тяло е около 70%, не си мислете, че при пълно обезводняване ще изглеждате добре(ако сте живи). Важното е да се “изцеди” водата под кожата.

PL

28.01.06
20:27

Чукундур мерси много за изчерпателния отговор ! Искам да те попитам какво ще кажеш за преварената вода и сауната последната седмица ?

energymax

28.01.06
20:40

нека да бъде дестилирана,и не спирай водата,всички препоръчват пиенето на много вода,ама много,н без сол,натрии!

28.01.06
21:10

[quote author=“plamen146”]Чукундур мерси много за изчерпателния отговор ! Искам да те попитам какво ще кажеш за преварената вода и сауната последната седмица ?

Преварената вода е почти обратното на дестилираната, с по-голяма концентрация на минерали, които могат да предизвикат водна задръжка. А сауната се прави в краен случай, когато поради някаква причина не си успял да изхвърлиш водата, но имай предвид, че тя скапва страшно много и се чувстваш като парцал.

19.05.09
06:17

упс без да искъм писах в тая тема..

Мнението беше редактирано от stankida на 19.05.09 06:18.

19.05.09
10:02

казано от Чукундур на 26.01.06, 20:03:

Така, хаиде сега и аз да обясня. Когато се готвиш за сътезание трябва да пиеш “конски” дози вода. Това се прави с две цели. Едната е за да се държи клетката хиперхидратирана и така се улеснява и ускорява обмяната на веществата, но това в случая не ни интересува. Другата причина, че организма привиква с многото постъпваща вода и започва да не я задържа в организма, което при рязко намаляне или спиране води до по-лесно обезводняване. По времето на тази диета натрият се намаля и се контролира, но в никакъв случай не се спира, това води до обратен ефект, т.е. задържане на вода. Натрият е е химичен елемент с положителен знак, а всички елементи с положителен знак задържат вода в организма. За това някоколко дни, до една седмица преди сътезание, натрия се спира. Също така започва да се приема дестилирана вода в която няма минерали с положителен знак които да задържат водата. По този начин водата минава тялото взима колкото му е нужно и при правилна регулация под кожата нищо не се задържа. Много хора практикуват напълното спиране на водата перди състезанието, но това е крайна мярка и в доста случй е много неправилно. Но за да се стигне до там, че и последната капчица ПОДКОЖНА вода да има значени, трябва да се свършили много други и по-важни неща. Съдържанието на вода в човешкото тяло е около 70%, не си мислете, че при пълно обезводняване ще изглеждате добре(ако сте живи). Важното е да се “изцеди” водата под кожата.

Аз мисля, че такова понятие като “хиперхидратация ” на клетката  няма, понеже водата преминава свободно по осмотичния си градиент и при нормален осмоларитет си се отделя под формата на урина. АДХ и диуритиците отварят/затварят аквапорини-канали в тубулите на нефрона и тогава вече водата може да бъде задържана/отделена.
За привикването звучи правдоподобно- може би тук се намесва и нервната регулация, а не е изцяло подчинено на алкално-киселинните системи за равновесие.
При нормален дневен прием на чиста вода ( към 2.5-3л , което не е съвсем така, щото нормално човек пие доста по-малко)  отделяш към 1200-1500мл урина, 100-200мл с изпражненията, може би над 500мл с чрез дишане и през кожата, а при обилно потене може и над 1500 мл ! Всички тези стойности са за нормален човек около 70-80кг. Вие сами си пресметнете дали губите нормално количество вода.

Чукундура ви го каза за водата -  ако искате дестилирана вода , ще трябва да взимате изпаренията! от тенджерата, а не това което остане в нея.
Тези т.нар. минерали (то не е грешно, ама имам чувството, че по финтес-кръжоците са им го втълпили до баналност, а общо взето никой химик/фармацевт/лекар не го употребява) са от голямо значение за обема на плазмата/ кръвта респективно. Не е вярно, че всички метали (синоним- електролити) с положителен знак(катиони) увеличават обема на плазмата- калия, калция, магнезия, желязото, цинка да не би да ги спрете случайно, щото ще ви изчезне релефа. Неелектролитите (ама тук вече и от учебника с химията трябва да сте наясно) имат по-малка осмотична сила - това са глюкозата, уреята и др, но и те също влияят. С точност не мога да ви кажа за всички, но калия може да се секретира от тубулите на нефрона, а калция пък до голяма степен се изхвърля с изпражненията. Желязото не пречи на обмяната - по-скоро при него може да се усети дефицит понеже не ядем достатъчно зеленчуци. Многото сол (разбирайте натриев хлорид, щото има и калиев йодид и калиев хлорид също, които някъде ви ги бутат за “диетична сол” ) в диетата ще предизвика “подпухване” и няма да сте релефни, ама това ви е бял кахър. Ако не искате да станете хипертоници на 30 години, заради болните си културистични амбиции, по-добре си я карайте като т.нар. нормални хора и не си играйте на диета воднист/релефен. Не си струва- разберете го. Не тръгвам и да давам сравнения за байпасовете на Арнолд и тем подобни, защото какъвто и да е състезателен спорт за здраве - НЯМА.

Нормално за няколко дни прием на повече вода комбинарно със сол, последвано от силно намален прием на течности , не е толкова фрапиращо. Ако просто искате да изглеждате по-изчистени се хранете балансирано, пийте си повечко вода (защото засега не са регистрирани ползи от увеличен прием на вода, но не са регистирани и ВРЕДИ от приема на допълнителна вода). Най-малкото ще свикнете и няма да ви се пият тия лайна като кока-кола, капи и т.н.
Знайте че при флуктуация (обозначават така движението на течностите в мекостенните кухини ) над 4-5% от нормата може да се стигне до смърт - ако водата нещо не достигне за някакви нужди може както си тренирате да се струполите на земята - заради крампа, заради загуба на съзнание, не са изключени и психични смущения! (после защо викали на заладжиите, че били изпилени).

Следете теглото ! Загуби на тегло ( само от течности !) над 1-2 % се отразява осезаемо ( умора, слабост, апатия, слаб апетит), а над 5-6% дори може да се стигне до кома.

Мнението беше редактирано от introducer на 19.05.09 10:08.

20.05.09
15:11

...

Мнението беше редактирано от stankida на 20.05.09 15:11.

20.05.09
19:35

http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_diet_mass/shredded_in_6_days
който има време да зачете, подробно са обяснени нещата...

23.05.09
07:27

...

Мнението беше редактирано от stankida на 20.07.09 17:28.

20.07.09
17:26

...

Мнението беше редактирано от stankida на 20.07.09 17:28.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1