Как спим..Леглото

TH

27.01.06
21:19

Сега по въпроса: Леглото, както се досещате трябва да е нито много меко, нито много твърдо:) Зная, че звучи смешно, но наистина това е така. И двете крайности пречат на анатомичните извивки на гръбнака—->лордоза и кифоза.

В каква позиция трябва да спим.
Ще ги постн-а в класация.
1) Тип Ембрион. Лягате странично със свити в колената и таза крака.
2) Леглнали по гръб със свити колена или някакакъв вид възглавница под тях.

Идеята на тези 2 позиции е да се освободи напрежението в областта на лумбалните прешлени.
Също така ако имате болки в тази област (става дума за кръстта) можете да легнете на земята (на одеало) и да си свиете краката да ги качите на нещо като заемат позиция ето така : стъпала  __
                                                          |__тяло
                                                 
т.е. бедра - коляно (перкпендикулярен на тяло); коляно - стъпала (успоредни на тяло).
В тези позиции прешлените спрямо междупрешленните дискове заемат идеални позиции с което им дават възможност за възстановяване!

Ами това  е според мен...

28.01.06
15:26

Ами хоризонтално обикновенно се спи :)  по гръб си обичам аз

28.01.06
17:15

И аз имах проблеми с леглото смених си матрака .Като си легнех на новия матрак и той се вдлъбваше малко повече в средата и ми се натоварваше кръста сутрин ме болеше , спях на тоя матрак 2 дни и го върнах в магазина, сега спя на канапето което идеално нито много меко нито много твърдо.Внимавайте на какво легло спите щото може да си навредите доста.

29.01.06
00:23

Ще съм благодарен, ако някой сподели сериозна информация по повод на това какво трябва да е леглото да се спи добре, а също така и стола<

На някой това може да му се вида леко тъпизъм, обаче е супер важен детайл.

П.П. Аз също съм имал гаден дискомфорт в гърба, имам реалното опасение, че леглото ми ми прави проблеми.

29.01.06
19:27

[quote author=“thug”]е добре кажи какъв матрак точно си купил , за да знам да не го зема и аз...Кажи нещо фирма вид и характеристики, за да не го купя  и аз!!!

нямам представа тоя беше най - обикновен, в магазина като легнах на него  не ми се стори много мек, нито много твърд нормален. Обаче явно като лежиш повече време на него(докато спиш) се вдлъбва повече  и ти напряга кръста .А за параметри които да гледаш си нямам и на предства,ще видя как седят нещата с анатомичните матраци!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1