Странно парене/болка при разтваряне с дъмбели

04.07.04
01:13

Вчера по време на тренировка за рамо докато правих странично разтваряне с дъмбели се появи некво парене/болка. Усетих го в трапеца (горе дясно). Чувството е сякаш се къса някакъв конец... не знам какво може да е... Прекратих серията и довърших тренировката с други упражнения. Не е за пръв път това. Скоро не беше се случвало...
Ако някой има идея от кво може да е  да драсне. Благодаря.

04.07.04
09:14

На миналата тренировка за рамо имах абсолютно същия проблем. Само че в лявото рамо. Болката беше ужасна просто. Аз си го обяснявам с това, че не съм загрял достатъчно, но не знам...

MA

04.07.04
10:36

Внимавайте с рамената. Загрявайте добре, защото лесно се правят контузии.

04.07.04
11:16

Nai lesno se pravqt tam kontuzii, imah problemi predi s ramenete, ottogava gi treniram v denq s gurdi, taka pone sum siguren che sa dobre zagreli 8) Inache za bolkata ti ne moga da pomogna, moje i da otidesh na lekar,  tova vinagi e nai dobriq variant pri takiva problemi..

04.07.04
13:54

vsichko tova parene i takiva gluposti idvta ot suhojiliqta !!!
zatova predi trenirovka raztqgaite dobre
syshtoto moje da se poluchi i pr biceps

prosto suhojiliqta trea i te da se zagreqt !!!

04.07.04
15:20

Разтягане е едно загряване е друго :)
Глупост е да разтягаш незагрят мускул!

04.07.04
16:01

Absolutno suglasen sum s gotcha :wink:

Парещата болка се дължи на сухожилието или ставата.
Възможна причина е ако не тренираш например трапец(извинявай, нов съм и не съм чел предишните ти постове) или ако чисто и просто раменният ти мускул е силен, но са по - слаби някои от синергетиците при това упражнение и при изпъването “изпускат” тежестта, при което натоварването директно се пренася към опорния апарат.
Трябва да загряваш добре, може би дори с леки тежести раменния мускул и трапеца.
Прецени си и при нужда намали временно тежестите на съответното упражнение, ако има опастност да претоварваш. Аз съм съвсем начинаещ в този спорт, но мисля, че специално за ефекта от това упражнение не е решаващ максимумът килограми, а по - скоро правилното и бавно изпълнение....
В аптеката има най -различни болкоуспокояващи мазила; не прибягвай самосиндикално до хапчета, имат странични ефекти. При продължителност на болката потърси лекар.
За съжаление ми се струва, че няма как да се захване с пристягащ бинт тази част точно....

06.07.04
02:19

Аз лично лекувам лека контузия в рамото (съединителната тъкан) с Глюкозамин сулфат (калиев). Лечението е продължително: от 1 до 3 месеца... кофти работа.. но вече (след 1+ седмици лечение) се наблюдава значително подобрение.
Аз лично бях възхитен от броят перепарати (глюкозамин) които ми предложиха в аптеката - броят им беше 6-7.. като че ли това е “хапчето” на безсмъртието  :D
Имаше варианти на: капсули, таблетки, прах (сашета) та дори и в течен вид.. Аз си взех на капсули, тъй като ми излизаха най-изгодно (12.50/месец).. освен това са с K сулфат, вместо по-кофтия вариант с Na сулфат.
Ами това е.. 99% съм убеден, че ще те посъветват да се лекуваш с този препарат(Глюкозамин = съединение на Глюкоза(захар) и Л-Глутамин(амино)), тъй като е най-ефективният на пазара (това говори и разнообразието)!

06.07.04
10:03

Хич не се и учудвай това си е от доста време продук на пазара :)
Пил сам го бая...
Комбинацията с хондроитин сулфат е още по-добра, но я има в по-малко препарати и съответно е по-скъпа обикновено.
Усетя ли волки в ставите веднага си взимам, не е вреден (ушким)
Хрущяла от акула също върши работа.

Владимир Недков

06.07.04
17:46

Господа, горе дяснов трапецовидния мускул няма става! Бисти мисля, че имаш микро разкъсвания в мускула. Не е страшно, просто си скъсал снопче миофибрили. Избягвай големи натоварвания в трапеца в близкия месец, за да не се стигне до по-сериозна травма. За да съм сигурен, че не бъркам - кажи ми, моля те боли ли те в отпуснато състояние и в позиция на кои упражнения за рамо и трапец болката е най-силна, респективно най-слаба. Усукано - разтеглено сухожилие боли и в отпуснато състояние. Усеща се явно чувство за дискомфорт. Всеки път при движение със или без тежест в което сухожилието взима участие болката се появява отново, по цялата дължина на сухожилието. При скъсано снопче (микро разкъсване), полката е пареща и локална, като от серия с 200 повторения. Паренето преминава след спиране и постепенно се разсейва. Появява се при флексия в определени позиции. Не слагай загряващ крем! Не слагайте загряващи кремове на травми без да Ви е погледнал лекар. Ако си скъсал снопче Бисти, студени душове + “Фелоран” три до четири пъти дневно и ще ти мине. Ако не мине до седмица иди на травматолог.

06.07.04
19:41

Ако не се лъжа мускулните връзки (сухожилията) са също съединителна тъкан..

Владимир Недков

07.07.04
17:25

Не се лъжеш.

[quote author=“Image”]Господа, горе дяснов трапецовидния мускул няма става!

Така си е! Ама аз не казах, че има  :D Казах, че такава болка е обикновенно от сухожилие или става. И да имаше и двете, едва ли и двете щяха да го болят....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1