Прилошаване 30 мин след кардио

05.02.06
19:21

Здравейте.Не сьм сигурна дали темата е за този раздел,но ще я напиша тук
Имам сериозен проблем,който искам да споделя с вас и очаквам да ме посьветвате нещо.От 2 седмици наблудавам нещо много странно с мен.(мислех си че е инцидентен случай,но не е),Значи от 6 месеца ходя на фитнес и досега правих кардио,или ски тренажор или вуртях педалите:)от около 2 седмици реших вместо това кардио,са бягам по 30 мин на пьтека.Проблема е че откакто смених старото ми кардио с пьтеката,след тренировки много ми се вие свят(все едно че сьм пияна).Ще кажете че това е нормало,но странното е че не ми се вие свят веднага след като приклу4а с бягането(тогава се чувствам много добре),а след като се прибера в кьщи(след около 20-30 мин е това) и то най-чресто като вляза да си направя един душ(кьпя се с много топла вода).Не знам дали водата има някакво значение,но като че ли докао се кьпя наи-много ми се вие свят.Мислех си че ми пада крзвното(понеже сьм на строго НВД) и ето оняден и днес след като ми се зави свят изядох 100 гр шоколад,даже и не беше диабетичен,което е страшно много количество,но не се оправих след това.Не искам и не мога да ям през ден по 1 шоколад,като ми прилошее,защото цялата абота няма смисьл.Не знам,моля ви посьветвайте ме.Това нормално ли е?и на вас ли ви се случва или много рядко.Понякога си мисля да не би да ми става ,зашото след тренировка излизам на студа ,докато се приебра и после веднага пог горещи душ.Не знам.Иначе от 1 седмица бягам по 30 мин(все пак сьм пуша4ка и преди това най-много по 15 мин издьржах) с 9-10 км/ч.Не знам дали не трябва по малко врее да бягам.Очаквам някой да ме посьветва нещо.
Благодаря предварително

05.02.06
19:32

Извинявам се чепускам веднага друг пост след пьрвия ми ,но искам и да ви спомена и ощенещо,което може би е от значение.Понеже ставам по/кзсно и понякога се случва(както днес) когато стана кум 13 ч пия едно кафе и ям половин грейпрут и отивам на тренировка,което означава че до 16-17 я не ям нищо(не е всеки пьт така,но понякога се случва и така).Може ли и на това да е дьлжи?Все пак преди тренировка гледам да не ям нищо друго ,да не ми стане тежко или лошо там

zweio

05.02.06
20:22

Не съм експерт, това е напълно непрофесионално мнение.
Първото ми предположение е, че е липса на въглегидрати и ниско кръвно. Като ти се вие свят причернява ли ти или просто губиш силите си изведнъж. На мен ми се е случвало да ми причернява под душа или при рязко ставане, рядко но все пак се запомня.

05.02.06
20:26

Ами не е точно причерняване,по-скоро е силно виене на свят,както токогато си пиян и леко залитам.И аз си мислех че е от ниско крьвно,но не мога да си обсня ако е така,тогава защо след като изям 1 шоколад не се оправям,а чак около 1 ча след това,когато си легна?затова ми е много странно.

05.02.06
21:15

Оправи си режима !

когато стана кум 13 ч пия едно кафе и ям половин грейпрут и отивам на тренировка,което означава че до 16-17 я не ям нищо

:shock:
Просто не знам как имаш сили, за каквото и да е.Нищо не ти пречи да хапнеш към 14-15 часа.
Това ме навежда на мисълта, че си лягаш късно следователно се храниш и късно вечер, още по лошо и ако тогава не ядеш, така можещ да си навлечеш някоя беля.

05.02.06
21:21

ЗНачи,не всеки пьт си лягам и сьответно ствам толкова кьсно.Но както казах понякога се слз4ва.Гледам след 20-21 ч да не ям нищо.
А кьм 14-15 ч не ям,когато стана кьсно,защото например както днес станах в 13ч и след това кзм 14 ч бях на тренировка.Не знам дали сзм права,но вьзможно ли е всичко това да е заради бягането.Иначе за сила и енергия имам ,следкафето и грейпфрута(даже не сзм и гладна ,просто мн енергия имам тогава.Понякога даже и сама се учудвам от себе си.

05.02.06
21:51

Прекалено малко въглехидрати приемаш, гориш много и се получава такъв шок.
Избягвай такива работи

05.02.06
21:53

Е добре,ама нали при НВД трябва да се приема по 1гр вьглехидрати за 1 кг телесно тего.Толкова поемам и аз,че понякога и малко повечко

05.02.06
21:55

Стига с тия теории, практиката е съвсем различна от сухите теории
Всеки е иднивидуален няма универсална рецепта.Но това е преизтощаване

05.02.06
22:00

Ок мерси.Ще трябва да си преструктурирам НВД-то с малко повече вьглехидрати.:)

05.02.06
22:10

Може да съкратиш малко паузата със зареждащия ден

05.02.06
22:20

И аз това си мислех и последните 4 дена ми бяха ВВД,но проблема не се промени

05.02.06
22:48

Задължително 2 часа преди тренировка(в 14-15 часа) трябва да хапнеш нещо. Заради високите нива на кетонни тела в кръвта ти и ниските нива на глюкоза трябва да приемаш достатъчно белтъчини. Задължително и преди тренировка преобладаваща белтъчно/мазнинна храна. При тази диета организмът ти се захранва от мазнините, трябва да му ги осигуриш. Не си позволявай да пропуснеш хранене преди тренировката.
Примерно: кафето и грейпфурта в 13 часа
в 14 часа хапваш нужните белтъчини и мазнини и ще видиш, че по-време на тренировката(16/17 часа) няма да ти е тежко и няма да ти става лошо.
И предполагам знаеш, пак ядеш 2 часа след края на тренировката.
Това, което ти се случва е предполагам хипогликемия. Принципно за излизане от това състояние най-ефикасно е да приемаш въглехидрати с висок гликемичен индекс(глюкоза). Шоколада е с нисък такъв(особено ако е диетичен и с повече какаово масло), но нямаш друг избор иначе си разваляш целия режим. Само шоколад с висок % какаово масло и с фруктоза ще приемаш при такива случаи.
Пробвай това, което казах за храненето преди тренировка и виж дали ще има ефект. ;)

06.02.06
00:04

Благодар ти много за сьвета:)

DM

06.02.06
02:48

Здравеи
тук ве4е идва вапроса zа6то 4овек си при4иниава вси4ко това
има ли смисал да се живее не6тасно и с ли6ениа , и да не може да си поzволи6 не6тата които харесва6
или се подхожда постепенно  и системати4но, кам ниакаква цел, аz сам бил винаги против думи като режим диета и тн. негативни иzраzи, zа6тото вси4ко zапо4ва в главата, по4ти никои 4овек не може сас Режими и диети да иzкара дулго време, промените се правиат постепенно, хранителните навици не се смениат от днес zа утре, има доста проу4ваниа , които покаzват 4е хора които се ли6ават от Малките не6та които г правиат 6тастливи, са не6тастни и недоволни от живота, и 4есто попадат в психи4ни криzи, Аz 4есто сам ходил да паzарувам  хранителни продуктис Клиенти от Фитнеса, и zнам 4е пренагласиането на хранителната култура става бавно, но донасиа страхотни рвzултати, а и 10те км в 4ас дето ги биага6 са доста бурzо темпо и не ми се виарва да си в аеробната област
Между другото видиах 4е си вав виена
и аz сам вав виена, ако иска6 може да се сре6тнем, драсни ми
стан

06.02.06
23:23

Освен недобрия хранителен режим за твоя организъм можеби претренираш. Имах подобен проблем докато бях инструктор по тае бо, който беше вследствие и на недостатъчно приемане въобще на храна и на много голямо претрениране (по повече от 3 часа на ден).

Стига с тия теории, практиката е съвсем различна от сухите теории
Всеки е иднивидуален няма универсална рецепта.Но това е преизтощаване

Абсолютно съм за! С общите схеми само донякъде.

07.02.06
01:55

[quote author=“buhtata”]Освен недобрия хранителен режим за твоя организъм можеби претренираш. Имах подобен проблем докато бях инструктор по тае бо, който беше вследствие и на недостатъчно приемане въобще на храна и на много голямо претрениране (по повече от 3 часа на ден).

Стига с тия теории, практиката е съвсем различна от сухите теории
Всеки е иднивидуален няма универсална рецепта.Но това е преизтощаване

Абсолютно съм за! С общите схеми само донякъде.

buhtata аз правя 30 мин кадрио и 1 час силова тренировка,не може да се сравни с “пове4е от 3 часа тренировка”

07.02.06
09:23

Много опасно ивтощение правиш< Напълно нормално е да ти става така, а ако не промениш и по-страшно ще е.

Помиски трезво и поправи режима си

П.п. Промяната е в дългосрочен план не става за 2 дена и половина.

07.02.06
16:13

Дали ще 2 или 3 часа... факт е че нещо не е наред. Но определено явно не се покриват хранителните нужди на организма спрямо физическите натоварваня. Пробвала ли си кардиото да е в отделен ден? А силовата да завършва само с 5-10 мин. кардио?

07.02.06
16:21

Бах че много отговори :-).
Окей, аз ще се изкажа като “пострадал” ... Точно в банята, към края на къпането си, ми се зави доста яко свят и почнах да дишам тежко(цялата баня гореща и във пара), доста се уплаших. Преди това бях на фитнес, вървях към дома около 20 мин. постоях у дома 10-тина мин, къпах се 15-тина мин ... смятай колко време съм държал организма без каквато и да е енергия, а уж исках да качвам кила. За радост ми се случи само веднъж. На никого не съм казвал за това, но моето си обяснение е заради горещата пара, кръвното може би, температурата глада, от всичко по малко. И още нещо, не се къпи ВЕДНАГА след хранене...  :P

07.02.06
16:25

Добре,може би е наитина преизтощаване,щом всички така казвате,но проблема е че аз самата не виждам от кзде идва то.Тренирам 3-4 пьти седмично,по 1 ч 30мин,1ч и 40 мин(кардио 30-40 мин,по-често 30,правя го най-често преди силовата трен,щото после сьм изморена и не мога,или много трурдно става).Ами това ми е тренировката,смятам че е сьвсем нормална и не е преизтощителна.НВД-то ми ок,може би е наистина малко екстремно,но ще го преструктурирам малко.Решила сьм обаче само салати с месо да ям(чисти=1,5 домат и мало краставица)4 пьти дневно)+250 кис.мляко и 1 грейпрфрут.преди година,когато още не ходех на фитнес,ходех всяка вечер да бягам и само салати ядох и да ви кажа страхотен ефек имаше.Аз вече и не искам толкова да свалям,а да стягам максимално ,колкото мога и да си запазя теглото(е може -1 кг,но това не е никакьв проблем)

07.02.06
16:35

Бухтата сега ти виждам 4ак сьобщението.Не,не сьм пробвала кардио в отделен ден(тук го срещам вьв форума мн често като преложение,но не знам каква е разликата или положителното,в сравнение с нормалната трен,а и си мислех от друга страна,ако реша да го правя кардиото в отделен ден,аз трябва всеки ден да ходя да тренирам,а повече от 4 дена нямам време.)
Както и по/долу написах,почти винаги правя 30 мин кардио в  началото на тренировката и вече след силовата си тругвам.Да,и тва с 5-10 мин кардио след силовата сьм пробвала.
Не знам,все си мисля че проблема ми е в крзвното нещо,пада ми ми се сртува,точно както чиочипс описа.Защото аз и без да тренирам,както вчера от известно време насам си залитам понякога,тоест ми се замайва за секунди главата(не че нон стоп сцм така)

07.02.06
21:51

След като неискаш да сваляш защо просто неспреш малко кардиото (поне за малко). Това е грешка според мен при повечето момичета в тренировката винаги да има 30-40 мин. кардио.

07.02.06
23:42

Ами може би си права.Аз си мислех че сега с кардиото и дрзугите упражнение поддьржам кг си.Страх ме е ако го спра да не би да кача.Може би е грешно мисленето ми,ако е така,поправи ме

08.02.06
22:47

Не мисля, че ще качиш, а и нали каза, че си имаш хранителен режим, който си си изчислила. Както с всяко упражнение, така и с кардиото в един момент има нужда от смяна. Защо периодично си сменяме тренировачните програми?! Организма привиква към обичайното натоварване, сама каза, че в момента подържаш с тази тренировка и не сваляш от кардиото. Особено ако кардиото е едно и също всеки път и се изпълнява по една и съща схема.
Каквото и да си говорим аз подържам мнението, си че всеки организъм е различен и неможе на 100% да се слага под общ знаменател. Като човек има информация за нещата може да  експериментира спокойно. Така, че дерзай. :wink:

08.02.06
23:21

Казах,че досега свалях с кардио,а не че поддьржах кг.Но няма значение.Разбрах какво искаш да ми кажеш.Мерси за помощта :wink:

08.02.06
23:42

Извинявай, така те разбрах заради горния ти пост.

Аз си мислех че сега с кардиото и дрзугите упражнение поддьржам кг си

Както и да е  :D
Просто промяна трябва :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1