14.03.06
15:39
от около 1 месец се занимавам с фитнес. до сега тренирах по програмата за маса за абсолютно начинаещи, но всичко в един ден ми идва тежко, примерно последните упражнения едвам ги правя. какво бихте ме посъветвали - да продължа по тази програма или да мина на някоя в която всеки ден се тренират различни мускули?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим14.03.06
16:37
Орежи малко упражненията(примерно ако правиш повече от едно за една мускулна група) или сериите. Най-добре да продължиш по тази програма поне още 2 месеца. ;)
14.03.06
17:28
ако тренирам без програма и си дигам просто ей така...има ли ефект?Кажете една програма че аз немога да си намера... тежа 84 килограма, занимавам се с фитнес от 2 месеца,бицепс - 36 , висок 1.80 ..благодаря предварително
[quote author=“opaaa”]от около 1 месец се занимавам с фитнес. до сега тренирах по програмата за маса за абсолютно начинаещи, но всичко в един ден ми идва тежко, примерно последните упражнения едвам ги правя. какво бихте ме посъветвали - да продължа по тази програма или да мина на някоя в която всеки ден се тренират различни мускули?
Почиваш ли достатъчно между упражненията , в какъв ред ги правиш по колко упражнения правиш?Принципно по тая програма се правят базови упражнения и 1 упражнение е достатъчно.
ми почивам по 1-2 минути между серия и 3-4 между упражнение. права си повечето упраженения (казвам повечето защото тренирам вкъщи и не мога да правя 1:1, нямам горен скрипец и уред за бедрено раздъване само, сменил съм трицепсово разгъване на скрипец със френско с дъмбел и бедрено разгъване със клекове с дъблели) и на последните сам тотално задъхан
препоръчвам ти да правиш : лег, клек, раменни преси , бицепсово сгъване от стоеж и френско.Тея са основните(базови) упражнения и ще са ти достатъчни потренирай още 1 месец според мен по тая програма.А по колко серии правиш?
Няма да са достатъчни, защото няма никакви дърпащи движения - тяга, гребането с щанга, набиране. Тренирането на гърба е задължително. това, че не се вижда в огледалото, не значи, че не съществува ;)
Ето програма за начинаещи:
1. Клек
2. лежанка
3. набиране
4. раменна преса
5. Гребане с щанга (или мъртва тяга)
6. Френско
7. Сгъване за бицепс
Всичко по 3 серии, може в пирамида, без откази като начало.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече