25.03.06
12:54
значи един приятел ми каза , че в периода за маса не е било хувабо да правиш пирамида ( става въпрост за лежанката) , имали някакво значение.Сега нали аз тренирам за ММ и кой вариант е по удачен :?:
25.03.06
14:33
аз правя пирамида ,но при всеки е различно ,така че единствения начин да разбереш е да пробваш :lol:
Редувай ги.Ако 6 месеца правиш едното,го смеяш с другото.Аз така правя,но за начинаеш не е много добре за започва директно с пирамида.
25.03.06
21:15
А и за периода за релеф...как е по добре,да си се прави пирамида но да кажем ако преди е била 10-8-6-4 или нещо от сорта сега да стане 12-10-8 или да си се прави постоянна тежест по 10-12 повторения?
25.03.06
21:42
[quote author=“PaTriK”]значи един приятел ми каза , че в периода за маса не е било хувабо да правиш пирамида ( става въпрост за лежанката) , имали някакво значение.Сега нали аз тренирам за ММ и кой вариант е по удачен :?:
Пробвай 2 серий с една и съща тежест, 6-8 повторения, но без да стигаш до отказ. И последната серия слагаш още кила и правиш до отказ, 3-4 повторения най-много. Опитай така, може и да подейства. Аз по този начин качвам доволно.
Аз си правя пирамидка :
първа серия 9-10 чисти повторения (не до отказ)
почсле +10 кила кам 6-7-8 почторение
и накрая +5 до отказ
Аз в началото правех с постоянна тежест и реших да прабвам пирамидка и останах доволен , много повече се напопвам , но ще видя следвашия път ще правя с постоянна и ако е по доволно , ще правя така.
Но въпроса ми беше дали има някаква такава зависимост,или всичко си е човека кое ще му действа по-добре.
26.03.06
15:10
Както казах аз тренирам на пирамида ,а и ако сте гледали повечето извенси културиси как тренират ще забележите че примерно и Дориан и Рони използван метода на прирамидата за мен той е най- добрия въпреки че тва си е индивидуален спорт
Голям фен сън на пирамидите.
Даже доста им се чудя на тези които се мятат едва ли не на макса кежанка като първо упражнение...
01.04.06
01:21
Аз предпочитам пирамида.Според мен е по добрия вариант, но основното е техниката на изпълнение, а не толкова пирамида или не.
пирамидата действа доста добре при мен ,особено ако е с различна тежест по този начин първите няколко серии действат като загряващи и подготвящи, а последните две серии са работните .Лично аз на лег-а правя пирамида 12 10 8 6 като започвам от някъде 40% от макса ми и стигам до 80-90%от максимума.
А аз вече не правя пирамида, понеже вече се убедих, че силата ми изчезва при големите повторения и не остава за големите тежести. Това нормално ли е при положение, че тренирам от година и половина, и почвам пирамидата с 12х50кг и свършвам с 6х70кг?
А аз вече не правя пирамида, понеже вече се убедих, че силата ми изчезва при големите повторения и не остава за големите тежести. Това нормално ли е при положение, че тренирам от година и половина, и почвам пирамидата с 12х50кг и свършвам с 6х70кг?
Ами.... незнам какво “казват експертите”, но аз правя една такава комбинация:
1. 1*30 само с лост
2. 2 серии лицеви /2 вида/
3. 14*20
4. 10*45
5. 8*55
6. 6*65
И понякога мога да опитам накрая с максимална тежест 1 път. Правя по 2 мин почивка. И силата се запазва едва ли не константна...
Според мен е странно, че ти “изчезва” силата.
2 причини според мен: недостатъчно загряване /може да ти се струва че си загрят , а в същност да не си. Трябват си лицеви опори, гимнастика преди това.../
Коти ядене преди трен. : примерно прекалено много бързи въгл. или ядене по-малко от 1 час преди трен.../
Айде поздрави
Един уточняващ въпрос, понеже не намерих точната дефиниция в сайта (поразбъркали сте го с тая промяна, да ви скастря ). А именно:
Пирамида не се ли нарича метод, при който увеличаваш посточнно натоварването, докато стигнеш до максимума си да речем, но след това намаляш натоварването за няколко изцеждащи серии (слизане от пирамидата, метафорично)? Питам, понеже някои от вас цитираха програмите си, в които липсваше именно крайната фаза (слизането), която би трябваяло да е важна част от така наречения тренировъчен метод.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече