Какъв хват използвате при тягата

31.03.06
14:25

Досега никъде не съм намирал статия за причината за използване на смесен хват при правене на тяга, аз правя тяга с надхват , понеже при смесения хват много ми се усукват предмишниците и китките и ми е страшно неудобен.
Ще ми е интересно да чуя вашите мнения по въпроса.

RE

31.03.06
14:26

Смесения хват е най-добрия за тяга.

31.03.06
14:32

[quote author=“realityman”]Смесения хват е най-добрия за тяга.

Това ми звучи като аксиома, а не като смислен отговор :roll: .

31.03.06
14:33

и аз правя с надхват.. казвали са ми че трибоиците правят с смесен хват но така се натоварват различни части от 2-те половини на гърба или нещо такова беше колко е вярно незнам но всички дето съм ги гледал да правят си правят с надхват.. с надхват ще си продължавам и аз..

31.03.06
14:36

като я правите с надхват ползвате ли фитили :roll: ?

31.03.06
14:49

[quote author=“red”]Досега никъде не съм намирал статия за причината за използване на смесен хват при правене на тяга, аз правя тяга с надхват , понеже при смесения хват много ми се усукват предмишниците и китките и ми е страшно неудобен.

При смесения - хвата е по здрав и могат да се издържат по-тежки килограми без фитили. За друга причина не се сещам.

[quote author=“m0nst3r”]като я правите с надхват ползвате ли фитили :roll: ?

mda :D

31.03.06
15:05

[quote author=“vladimir.nikolov”][quote author=“red”]Досега никъде не съм намирал статия за причината за използване на смесен хват при правене на тяга, аз правя тяга с надхват , понеже при смесения хват много ми се усукват предмишниците и китките и ми е страшно неудобен.

При смесения - хвата е по здрав и могат да се издържат по-тежки килограми без фитили. За друга причина не се сещам.

За това съм съгласен и ми беше ясно, но ако няма друга причина за мен надхвата е по-добрия вариант, а фитили не използвам , защото не правя с големи кг.

31.03.06
16:35

И аз правя смесен.Като правя надхват и не мога да усетя напрежението в гърба.

M_

31.03.06
17:24

Аз правя също смесен хват...но винаги по един и същи начин ,защото лявата китка ми беше неодавна счупена и като правя подхват с нея ме наболява....Та иначе това че при смесения хват съответно се натоварват различни части на гърба съвсем не е вярно ):)

31.03.06
19:35

Свикнал съм да правя с надхват с фитили, понеже гърба ми е по-силен от колкото хвата. Не ми се струва да ми е нежна кожата, но усещам някакво прищипване на кожата, точно на възглавничките, когато правя без фитили и големи тежести. При смесен хват мога с по-големи тежести, но не се чувствам симетричен и психологически не ми е удобчно.

01.04.06
10:04

Мисля че с фитили е най добре и полезно за мускулите които се натоварват. Пък и килограмите когато са в повечко и когато се правят серии - трудно се удържа лоста. :shock:
Аз понеже работя на по малки тежести използвам заключващ хват. ( не му знам как е точното му име, но този хват използват щангистите ) При този хват палеца се захваща между лоста и другите пръсти  :evil:  Така оттърване , може да се каже, че почти няма. И.... получават се и едни “приятни” мазоли на дланите.... Е..... по авторитетно е когато с леко мазолеста ръка, се докосне нежна женска.. :wink:
Така мисля аз :lol:

02.04.06
21:07

[quote author=“red”]Досега никъде не съм намирал статия за причината за използване на смесен хват при правене на тяга, аз правя тяга с надхват , понеже при смесения хват много ми се усукват предмишниците и китките и ми е страшно неудобен.

Аз я правя със смесен хват като при всяка серия сменям ръката, която е в подхват. Мисля, че единствената цел на смесения хват е за по-голяма издържливост на хвата при големи килограми. Усукването, което усещаш, да не би да се дължи на широк хват? Моят хват е долу-горе на широчината на раменете.

А тягата с изправени крака я правя само с надхват.

VL

02.04.06
21:49

целта на смесеният хват е единствено за по-добьр баланс  с него няма да вдигаш повече :lol:

02.04.06
21:51

Защо пък ти трябва причина

[quote author=“vladik”]целта на смесеният хват е единствено за по-добьр баланс  с него няма да вдигаш повече :lol:

Не е точно така. Той ще отнеме от напрежението във хвата и така може да се повишат силовите постижения. Все пак говорим за малки цифри, но е добре да се отбележи.

03.04.06
12:49

а аз искам да попитам задължително ли е при смесения хват да сменят  ръцете на всяка серия или това е пожелание

[quote author=“banicata”]а аз искам да попитам задължително ли е при смесения хват да сменят  ръцете на всяка серия или това е пожелание

Ами силно препоръчително, така да се каже  :D

04.04.06
10:00

[quote author=“littleman”][quote author=“red”]Досега никъде не съм намирал статия за причината за използване на смесен хват при правене на тяга, аз правя тяга с надхват , понеже при смесения хват много ми се усукват предмишниците и китките и ми е страшно неудобен.

. Усукването, което усещаш, да не би да се дължи на широк хват? Моят хват е долу-горе на широчината на раменете.

А тягата с изправени крака я правя само с надхват.

Мисля , че си прав  :) , при тесен хват напрежението изчезва, ще пробвам следващата тренировка така, но тъй като не правя с големи тежести не виждам смисъл по принцип да го правя така( въпреки , че Астор мисли , че няма нужда от причина :wink: )

SH

04.04.06
10:34

Аз правя със надвхат със фитилчета :) така съм свикнал

04.04.06
23:34

Надхват и фитили при над 100 кила (ама аз съм дребосък - 70 кила).

07.04.06
12:34

От към две години правя тягата свикнал сам със смесен и никога не съм ги сменял винаги по един и същ начин.А пък за фитилите аз използвам защото гърба ми е по силен и хвата ми неможе да ги издаржи само при по леките серия правя без фитили :roll:

07.04.06
19:27

[quote author=“red”]Мисля , че си прав  :) , при тесен хват напрежението изчезва, ще пробвам следващата тренировка така, но тъй като не правя с големи тежести не виждам смисъл по принцип да го правя така( въпреки , че Астор мисли , че няма нужда от причина :wink: )

Аз не съм сигурен колко широк трябва да е хватът. В началото като започнах да правя тяга един инструктор ми каза да държа ръцете си близко до тялото и не съм се интересувал защо. Някой ако знае какви са предимствата и недостатъците на хватовете с различна широчина, ще бъде интересно да обясни.

07.04.06
22:03

[quote author=“littleman”][quote author=“red”]Мисля , че си прав  :) , при тесен хват напрежението изчезва, ще пробвам следващата тренировка така, но тъй като не правя с големи тежести не виждам смисъл по принцип да го правя така( въпреки , че Астор мисли , че няма нужда от причина :wink: )

Аз не съм сигурен колко широк трябва да е хватът. В началото като започнах да правя тяга един инструктор ми каза да държа ръцете си близко до тялото и не съм се интересувал защо. Някой ако знае какви са предимствата и недостатъците на хватовете с различна широчина, ще бъде интересно да обясни.

смесен хват позволява повече кг според мен
а при прониран и супиниран ми се изплъзва

05.05.06
11:05

смесеният хват ти дава по-голяма сигурност, за да не изпуснеш щангата (поне при мен е така, защото подхватът ми е по-силен от надхвата, а пък тяга само с подхват няма как да правиш:)) иначе предпочитам да я правя само с надхват, но задължително използвам фитили.

08.05.06
11:57

Загряващите серии с надхват, после със смесен и двете работни с фитили, защото просто не мога да задържа цялата серия тежест, по-голяма от 100 кила, дори със смесен.

Надхват с фитили на работните серии.

08.05.06
20:28

[quote author=“obelka”]Надхват с фитили на работните серии.

Загряващата без фитили.

09.05.06
10:28

Смесен хват , малко по-широк от раменете :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1