Широки Рамене!

Прескочи до:
KI

16.04.06
19:17

Хора какво според вас е най-доброто упражнение за разширяване на раменете?

Аз си мислех набиране с широк хват?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

16.04.06
19:23

[quote author=“raubtier”]Хора какво според вас е най-доброто упражнение за разширяване на раменете?

Аз си мислех набиране с широк хват?

Добре си мислел може и кофички да вкараш

кофички за рамене  :roll:

16.04.06
19:26

[quote author=“RejiMillar”]кофички за рамене  :roll:

според мен кофичките със широк хват мисля че разширяват раменете и също така и мн ги натоварват

InDaHEad

16.04.06
19:43

Какви са тия кофички със широк хват :shock:

Да нямаш предвид кофички за гърди с лактите настрани?

TU

16.04.06
20:33

Кажете  кое (кои) упражнение което  (които) ваздейства(т) варху  ширината на раменния пояс , защото в  раздела за  упражнения за рамене са дадени  (май) само такива чрез които се натрупва маса в делтовидните мускули!

16.04.06
20:41

Еми то тая натрупаната маса прави раменете да изглеждат широки,другото си е до костна структура.За това добро упражнение са раммените преси.Също може да пробвате мъртва тяга като хващате щангата за дисковете,а не за лоста.

16.04.06
21:09

[quote author=“DirtyandNasty”][Добре си мислел може и кофички да вкараш

Гоже Босподи Гледам и невярвам на ушите си

За широки рамене , трябва да имаш добре развит раменен пояс, (упражненията за рамене) , и тясна талия за да засили ефекта (визуалния)

16.04.06
21:53

Ми на Лий Прийст да не са му малки рамената я, ама пак изглежда не много широк.

17.04.06
09:52

[quote author=“RejiMillar”]кофички за рамене  :roll:

Честно казано май НЕ само аз съм “сбъркан”...

От КОФИЧКИ ми се натоварват ТРИЦЕПС, РАМЕНЕ и МНООГ МАЛКО гърдите...

Впрочем гърди почти нищо не мога да натоваря (!). Бицеспс, трицепс и рамо винаги са ми по-натоварени... независимо под какъв наклон правя кофички... или лицеви опори и т.н.

Ще ти ги натоварят рамената кофичките, но за “широки” - едва ли...

17.04.06
10:40

Хеликоптер - вдигане на лост до брадичката.
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php

17.04.06
10:44

всичко си е до генетика ,но по принцип основните принципи са да натрупаш мас в средното рамо и да имаш малка талия това са начините които допринася да изглежда, че имаш широки рамене

17.04.06
10:51

[quote author=“immortal88”]всичко си е до генетика ,но по принцип основните принципи са да натрупаш мас в средното рамо и да имаш малка талия това са начините които допринася да изглежда, че имаш широки рамене

това е!!!ако си се родил с тесни рамене ако ще и да висиш на една ръка,а в другата да сържиш 50 кг,няма да разшириш раменният пояс.развиването на страничната глава на делтата спомага малко но не очаквай чудеда

17.04.06
13:28

ЯЯ понеже ми стана интересно пък ме марзи да пускам тема ...
Значи пробах набирания в много широк хват до сега не се бях фащал толкоз широко на уреда за набиране :)
На другия ден ме боляха чак рамената ,та въпроса ми е ВЪЗМОЖНО ЛИ Е дори 2 дена имах мускулен спазъм на 1 мускул на рамото..Та ако е вярно може би има някаква логика !
Като казвам широко си говорим за около 1 метър и нещо хват няма как да го убесня щото то е точно на спец такоз за набирания освен да го измеря колко е широка ракохватката и ще ви кажа за каква ширина става дума някаде около педя по широко от досегашните набирания,които правех..
Още един въпрос се сещам толкова широко дали е добре или не !

17.04.06
13:37

Широкият хват измества натоваравнето от latissimus dorsi към teres major и  teres minor. Дали е добре не знам. Зависи на какво искаш да наблегнеш. Гърба има много мускули.

InDaHEad

17.04.06
14:53

Е не е възможно да е само до генетика,щото примерно аз докато плувах доста се разширих...Е верно че ства въпрос за доста години ама се пак...може да се промени костната структура

17.04.06
15:47

:shock: как?!? а дали не ти е било “писано” а

InDaHEad

17.04.06
17:43

Еми предполагам че да...но дали според тебе всички ватерболисти са широки по ген,мисля че спорът ти е безмислен :wink:

17.04.06
19:37

а ти не мислиш ли че хората се подбират за даден спорт спрямо данните им :wink:

17.04.06
19:54

по време на излизането от пубертета(не съм сигурен дали точно по време на излизането, ама мисля че тъй беше) костите се удължават и раменния пояс се разширява, така наречения “growth spurt”. Поне така пише на доста места..
а според мене който го е минал тоя процес няма как да му се разшири повече, то си е до ген - както казаха някои наблегни на гърба гърдите и средното рамо, в комбинация с тънка талия и ще го докараш ;)

18.04.06
12:02

[quote author=“Static”]а ти не мислиш ли че хората се подбират за даден спорт спрямо данните им :wink:

ха това звучи малко като онова предаване за рекордите на гинес “...нека спорта избере вас..” или нешо подобно...
Не мисля че някой 11-12 годишен го интересува колко са му широки раменте като се записва на плуване а повечето плувци имат добре развити гърбове и рамена

RE

18.04.06
13:43

разтваряне на дъмбели встрани от стоеж е много добро упражнение и помага.

protein

18.04.06
22:08

Малелелеиийй какви глупости пишете само без да мислите изобщо върху написаното. Най-смешно ми е тфа изказване, че сичко си е до ген. Еми тогава какъв е смисала от фитнеса и спорта ?! Като сичко си е до ген за какво тренираме всички. По тая логика ако ти е генетично заложено трудно да качваш мускулна маса това означва ли че колкото и да тренираш ще си останеш слабак ?! Моля ви мислете преди да постнете такава глупост. А колкото до широките рамене на мен най-много ми помага разтваряне на дъбмели в страни рамената наистина стават доста големи от там идва и цялостната представа за шитина... Мислете... мислете...

InDaHEad

18.04.06
22:46

Да да да...но се пак не става дума само за зрителната измама....рамената могат да се разширят като цяло,имам предвид самата кост може да стане по-широка,според мен тва е най-важното,а мускула вече си е отделно :wink:

18.04.06
22:47

Съгласен съм с поста на колегата protein...Като по-малък бях много слаб ,такава ми е структурата.Бях си кльощав и често ме бъзикаха за това.Сега не съм няква планина от мускули ,но съм понатрупал нещо и не съм клощав.Така че... :wink: А по темата за развиване широчината на раменете пулоувър-а смятам ,че върши добра работа - разтваря гръдния кош.И разтварянето на дъмбели встрани от стоеж. See ya :)

19.04.06
14:02

[quote author=“protein”]Малелелеиийй какви глупости пишете само без да мислите изобщо върху написаното. Най-смешно ми е тфа изказване, че сичко си е до ген. Еми тогава какъв е смисала от фитнеса и спорта ?! Като сичко си е до ген за какво тренираме всички. По тая логика ако ти е генетично заложено трудно да качваш мускулна маса това означва ли че колкото и да тренираш ще си останеш слабак ?! Моля ви мислете преди да постнете такава глупост. А колкото до широките рамене на мен най-много ми помага разтваряне на дъбмели в страни рамената наистина стават доста големи от там идва и цялостната представа за шитина... Мислете... мислете...

Ти го каза :wink:

19.04.06
14:16

[quote author=“protein”]Малелелеиийй какви глупости пишете само без да мислите изобщо върху написаното. Най-смешно ми е тфа изказване, че сичко си е до ген. Еми тогава какъв е смисала от фитнеса и спорта ?! Като сичко си е до ген за какво тренираме всички. По тая логика ако ти е генетично заложено трудно да качваш мускулна маса това означва ли че колкото и да тренираш ще си останеш слабак ?! Моля ви мислете преди да постнете такава глупост. А колкото до широките рамене на мен най-много ми помага разтваряне на дъбмели в страни рамената наистина стават доста големи от там идва и цялостната представа за шитина... Мислете... мислете...

я се позамисли ти малко ,как ще промениш костната структура на биологично заложеното.маса на рамото можеш да качиш-да,но скелета неможеш да го пипаш.който си е роден с тесен раменен пояс с тесен раменен пояс си остава,има много примери и от така наречените “големи в спорта” с тесни рамене,масивни но тесни заради структората на скелета.същата работа е да кажеш че ако висиш много по лостовете ше ти се удължът руцете

19.04.06
15:01

Много ясно, че всичко опира до гена. Както беше казал някой, к`вото каже чичо Ген, това е! Няма мърдане. Но мисля че повечето от нас (които участваме в тази дискусия), сме твърде далеч от генетичния си максимум, за да се оправдаваме с “ми ко да прайш - ген”. Ако човек развие добра мускулатура на гърба, гърдите, раменете най-вече, без да трупа по талията, визуалния ефект ще е такъв - широки рамене. Колкото до това да си променяте костната структура на тия години и с какви упражнения, няма да стане.

InDaHEad

19.04.06
15:45

На тия години...ех за стар ли се броя вече :roll:
На 17 години разтежа в никакъв случай не е спрял=>>следователно има начин за промяна дори и в костната структура :wink:

19.04.06
15:52

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“Static”]а ти не мислиш ли че хората се подбират за даден спорт спрямо данните им :wink:

ха това звучи малко като онова предаване за рекордите на гинес “...нека спорта избере вас..” или нешо подобно...
Не мисля че някой 11-12 годишен го интересува колко са му широки раменте като се записва на плуване а повечето плувци имат добре развити гърбове и рамена

Неточни доводи, а ти не си ли се замислял,  че от 1000 деца записали се плуване или , който и да е друг спорт ( дали ще е щанги, гимнастика, баскетбол няма значение)  примерно само 10 стават състезатели и то заради подходящия ген за съответния спорт, а другите просто отпадат (естествен подбор), а ти даваш за пример състезатели....... помисли малко над това :wink:
Така че е вярно , че спорта те избира :!: , има много примери за това.

InDaHEad

19.04.06
17:13

Абе човек гледай сега,как да ти обясня че не се подбират само по ген децата.Тренирал съм доста и знам как стоят нещата.И мога да ти кажа че много от приятелите ми които почнаха бяха доста хърбавички,но за сметка на това издръжливи.След време наляха маса и си разшириха раменете естествено...просто няма как да ми кажеш че квото и да правиш се си стоиш на едно място :wink:

19.04.06
17:41

[quote author=“red”][quote author=“Don_Korleone”][quote author=“Static”]а ти не мислиш ли че хората се подбират за даден спорт спрямо данните им :wink:

Неточни доводи, а ти не си ли се замислял,  че от 1000 деца записали се плуване или , който и да е друг спорт ( дали ще е щанги, гимнастика, баскетбол няма значение)  примерно само 10 стават състезатели и то заради подходящия ген за съответния спорт, а другите просто отпадат (естествен подбор), а ти даваш за пример състезатели....... помисли малко над това :wink:
Така че е вярно , че спорта те избира :!: , има много примери за това.

съжелявам но мисля че ти не си ме разбрал (може и аз да не съм се изказал като хората) нямам предвид състезателите а като се запишеш да тренираш събсем любителски.Т.Е ако например аз искам да ходя на плуване и с тесни и с широки рамене пак ще си плувам...А ако ти казваш за шампионите е точно така.При тях спортът ги избира :!:

19.04.06
18:35

има ли поне една тема в която всеки си е изказал мнението без да оспорва това на другите ?? защо все трябва да се стига до безмислени спорове

19.04.06
19:18

[quote author=“PowerWave”]На тия години...ех за стар ли се броя вече :roll:
На 17 години разтежа в никакъв случай не е спрял=>>следователно има начин за промяна дори и в костната структура :wink:

Ми стар си за мноого неща, ти к`во си мислиш?  :wink:
Кой разтеж не е спрял?! Главата ти ли ще се уголемява още, оная ти работа ли ще порасне?!  Всичко е програмирано, ще пораснеш още малко на височина и то ако ти е писано ->> пак за ген говорим. Хората започват от пет-шест годишна възраст да тренират худ. гимнастика, балет и т.н., там може би може нещо да се направи, не знам, при теб ... едва ли.

HR

19.04.06
20:32

[quote author=“obelka”]Еми то тая натрупаната маса прави раменете да изглеждат широки,другото си е до костна структура.За това добро упражнение са раммените преси.Също може да пробвате мъртва тяга като хващате щангата за дисковете,а не за лоста.

Съгласен съм, костната структира е най-важна, ако имаш широка “рамка”, имаш, ако не-нямащ, тва е, генетика. Натрупването на маса на раменете е допълнение, има толкова много хора натрупали много маса на раменния пояс, и са много здрави като цяло, но имат малка “рамка”  и се дрехи е трудно да кажеш дали тренират или не.

protein

19.04.06
21:03

[quote author=“Neo”][quote author=“PowerWave”]На тия години...ех за стар ли се броя вече :roll:

Кой разтеж не е спрял?! Главата ти ли ще се уголемява още, оная ти работа ли ще порасне?!  Всичко е програмирано, ще пораснеш още малко на височина и то ако ти е писано ->> пак за ген говорим. Хората започват от пет-шест годишна възраст да тренират худ. гимнастика, балет и т.н., там може би може нещо да се направи, не знам, при теб ... едва ли.

Поредния пост които ме кара да се усмихвам... ( смея ) как може да кажеш че 17 години е късно за спорт?! Ти знаеш ли кой е Ивайло Маринов... ако не знаеш влез в http://www.google.com и напиши Иваило Маринов тои е започнал да тренира на 18 или 20 не съм сигурен точно но съм сигурен че е в този интервал... човека е ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС!!! И ти му казваш че е 17 години е късно хахаха....

InDaHEad

19.04.06
22:33

[quote author=“Neo”][quote author=“PowerWave”]На тия години...ех за стар ли се броя вече :roll:

Xax абе ти чуваш ли се?Кво значи “там може би може нещо да се направи, не знам, при теб ... едва ли” :shock:
Кво е тва едва ли :?:  :idea: .Аз си имам широки рамене и не малко хора са ми го казвали,тъй че не знам защо се притесняваш за мене.Момчето което е пуснало темата сигурно се интересува.А отделно е тва че може да се разширят още...по колко пъти трябва да ти повтарям че се расте до поне 21 години или понякога до 25.Не става дума само за ръст,става дума че клетките до тогава са в усилен процес на делене,а оттам предполагам се сещаш кво следва :wink:

19.04.06
22:51

Абе човек, спокойно, не съм искал да те обидя!  :wink: Погрешно ме разбрахте, четете внимателно.

InDaHEad

19.04.06
22:54

Не бе братле не си ме убидил просто недей така разко да се изказваш за хората. :roll:

19.04.06
23:05

PowerWave от колко годишна възраст се занимаваш с плуване и ефекта видим ли е.И как съчетаваш фитнеса с плуването?

InDaHEad

19.04.06
23:45

Да ти кажа отдавна не плувам,но съм плувал от 1ви до 8ми клас без 7ми,тъй че кажи речи 7 години по 2-3 пъти седмично....иначе ако можете един ден плуване един фитнес...пфф тогава кво тяло ще изградите...ама става дума за сериозно плуване,не да си топлите гъзовете под душа :wink:

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1