Трапец

21.04.06
21:04

искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
каже имали начин да се акцентира върху долната му част ?

21.04.06
21:09

[quote author=“PaTriK”]искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
каже имали начин да се акцентира върху долната му част ?

ако ми кажеш на кое му викаш долна част мисля че ще мога да ти отговоря

21.04.06
21:35

Мисля че се сещам какво имаш впредвид,пробваи с  това упражнение http://www.bb-team.org/exercise/000052.php

shadow_

21.04.06
22:12

[quote author=“G_UniTeD”]Мисля че се сещам какво имаш впредвид,пробваи с  това упражнение http://www.bb-team.org/exercise/000052.php

Искренно се извинявам за невежеството но упражнението което си дал е за гръб.Поне аз го правя в програма си за гръб. :shock:

по здрави

22.04.06
08:55

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“PaTriK”]искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
каже имали начин да се акцентира върху долната му част ?

ако ми кажеш на кое му викаш долна част мисля че ще мога да ти отговоря

Еми трапеца не е само това горе на раменето ......Намери една схема на човешката анатамия и ще видиш кое им предвид

Това упражнение  - долен скрипец е за гръб  , а не за трапец

happy666

22.04.06
10:45

здравей :) 
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
При по-тесен хват се натоварва най-вече трапецовидният мускул, а при по-широк - раменните.

22.04.06
12:08

Мъртвата тяга и клековете активират целият гръб, и в това число и целия трапец. Естествено за да получиш този ефект трябва да си стриктен в изпълнението на упражненията.

MR

26.04.06
15:40

и така никoй не му каза с какво се тренира тая час на трапеца която е мъжду широките грубни мускули така че аз ше го направя :wink:  .... упражнението е ГРЕБАНЕ С щАНГА но малко по наведен ... действа 100%  8)  аз греба много пък и това е едно от любимите упражнения на батко ви рони :wink:  а за упражнението да ви кажа то май най много праска трапеца и точно това място.
които не е разбрал за коя част си говорим да си намери снимка на анатомията и на човешките мускули и да види трапеца само горе мъжду раменете ли е или слиза и надолу по гърба  :wink:  8)

26.04.06
19:58

[quote author=“mr.olimpia`”]и така никoй не му каза с какво се тренира тая час на трапеца която е мъжду широките грубни мускули така че аз ше го направя :wink:  .... упражнението е ГРЕБАНЕ С щАНГА но малко по наведен ... действа 100%  8)  аз греба много пък и това е едно от любимите упражнения на батко ви рони :wink:  а за упражнението да ви кажа то май най много праска трапеца и точно това място.
които не е разбрал за коя част си говорим да си намери снимка на анатомията и на човешките мускули и да види трапеца само горе мъжду раменете ли е или слиза и надолу по гърба  :wink:  8)

Именно това е упражнението... също така от полза би било гребане на долен скрипец, но да придърпвате по към гърдите а не към корема..

MR

27.04.06
12:35

точно така, напълно съм съгласен  :wink:  тоя спорт си има тънки места за това изпълнението е най важно в тренировката  :wink:  8)

29.04.06
10:44

Аз разбрах за какво ми говориш и ти препоръчвам да правиш с лост зад гръб. Не мога да намеря снимка или обяснение, дори точното му име незнам. Но просто се обръщаш с гръб към лоста хващаш го така че да е зад гърба ти и след това повдигаш. Влиза мноого за задно рамо и края на трапецовидния мускул, който на теб ти трябва.

29.04.06
12:28

[quote author=“FTF”]Аз разбрах за какво ми говориш и ти препоръчвам да правиш с лост зад гръб. Не мога да намеря снимка или обяснение, дори точното му име незнам. Но просто се обръщаш с гръб към лоста хващаш го така че да е зад гърба ти и след това повдигаш. Влиза мноого за задно рамо и края на трапецовидния мускул, който на теб ти трябва.

тва дето казваш се казва обратен вертолет и е наистина мн добро
можеш да правиш лост отпред и отзад тва ти стига за да развиеш добре трапеца
и го прави когато правиш рамо

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1