ГЪРДИ

Добър вечер може ли да ми кажете някакво упражнение да правя за долни гърди :) без кофички :)

24.04.06
22:56

[quote author=“_FaCe_”]Добър вечер може ли да ми кажете някакво упражнение да правя за долни гърди :) без кофички :)

еми ако имате долен лег в залата може него да праиш
или пък кросоувър то доста отсича гърдите

25.04.06
08:02

Щанга от обратен лег,както флайсове и преси с дъмбели

25.04.06
21:48

Обратния лег е незаменим, също така може и с дъмбели да го правиш

26.04.06
10:55

абе от скоро почнах да го правя тоя обратен лег(2 тренировкли) ама нищо не усещам в гърдите смисъл никакво напрежение само дето рамото ме стяга като го правя нз какво ми куца в техниката

26.04.06
11:27

Ето ти едно радикално мнение - от упражнения за гърди с обратен наклон няма никакъв смисъл. Пекторалите са два мускула които се припокриват, големия го правиш на хоризонтална лежанка, малкия на 45 градусовата. Сепарираш ги с дъмбели и кабели и тва е. Обратната лежанка е просто начин да си създаваш шансове за контузия на рамото. И накрая - разгледай програмите на професионалните билдери и виж колко от тях включват обратен наклон. Успех!

26.04.06
12:41

[quote author=“ASTOR”]Обратния лег е незаменим, също така може и с дъмбели да го правиш

добре де знам че ти си човек с много практика и разбираш от нещатано виж поста на Владо.А :roll:  :roll:

zweio

09.05.06
19:34

И аз се чудя дали има смисъл да се прави обратен лег, какво ще кажете ?

10.05.06
00:48

Кръстосване ръце на двоен скрипец??? Усещам натоварването където и при кофичките, но мога да направя повече повторения (по-малка ми е тежестта).???

10.05.06
09:48

[quote author=“Vlado.A”]Обратната лежанка е просто начин да си създаваш шансове за контузия на рамото.

тук съм съгласен

а от кофичките защо си се отказал? или искаш разнообразие?

[quote author=“zwei0”]И аз се чудя дали има смисъл да се прави обратен лег, какво ще кажете ?

За мен има смисъл,от обратния лег усещам много добро и пълно натоварване,особено с дъмбелите.Това за контузията на рамото си е глупост -то при всяко упражнение си създаваш шансове да се контузиш особено при неправлина техника и големи тежести.Лично аз от обратния лег изпитвам много по-малко напрежение в рамената от полулега и лега и там ми са наи-малки шансовете да се контузя да не дава господ.
Да добавя Рони Колман правеше обратен лег в един от филмите си...мисля че беше в The Cost Of Redemption.

10.05.06
10:20

[quote author=“Vlado.A”]Ето ти едно радикално мнение - 1. от упражнения за гърди с обратен наклон няма никакъв смисъл. Пекторалите са два мускула които се припокриват, големия го правиш на хоризонтална лежанка, малкия на 45 градусовата. Сепарираш ги с дъмбели и кабели и тва е. 2. Обратната лежанка е просто начин да си създаваш шансове за контузия на рамото. 3. И накрая - разгледай програмите на професионалните билдери и виж колко от тях включват обратен наклон. Успех!

1. Глупости  :twisted:
2. Със всяко упраженение може да се контузиш, ако невнимаваш и ти куца техниката и т.н....
3. Най-добре ти ги разгледай :evil:

Обратния лег е едно от най-добрите упражнения и наистина натоварва гърдите, докато ако е само лег натоварва и рамената...

10.05.06
22:14

Само да допълня че Владо.А не усежа напрежение в гърдите тъй като там са най силни , общо казано.
А  доколкото искате да го правите това е ваш проблем седете си на 100 кила цял живот
М16 ви каза за контузиите и е напълн прав

10.05.06
22:38

На отрицателния наклон на лежанката се постигат най-добрите резултати (с най-голяма тежест). Това упражнение натоварва целия Musculus pectoralis major (и за мен по най-добрия начин)

Кросоувъра също е много добър, като най-ефективният начин на изпълнение е с 0 градуса ъгъл.

11.05.06
08:50

така или иначе от всички упражнения за гърди, при определена тежест, на обратен лег е най-голям шанса да се контузиш...и за какво ми е повече от 100 кг? Дори сто не ми трябват - тук е въпрос на гледна точка Астор...

11.05.06
20:52

Кросовър изотдолу.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1