04.05.06
17:05
“Следват разрешените храни:
Това са всички видове месо: говеждо, телешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини да приготвяте храната са разрешени освен панирането. Можете да консумирате: пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши и такива, които съдържат соя), всички видове риби, включително и консервирани.
Другата разрешена част от харните са зеленчуците - всички салати, пресни и печени чушки, домати, краставици, прясно- кисело зеле, цвекло, морски дарове, лук, репички, спанак – всички зеленчуци, които може да срещнете на пазара. Освен месо можете да ядете яйца, приготвени по всички начини, а също така и лютеници, които с приготвени без захар.
Салатите можете да приготвяте със сол, оцет, олио, пипер, но БЕЗ СОСОВЕ.
Можете да пиете кафе, чай и минерална вода условието е да не слагате захар или мед, ако подслаждате използвайте изкуствени подсладители. След шестия ден на диетата може да пиете по половин литър вино.
Забранените храни са:
Хляб, картофи, брашно, ориз, грах, боб, галета, панирано месо, соя, тестени произведения, ядки, кренвирши. Всякакви видове запръжки, всички видове млечни произведения: мляко, сметана, сирене, кашкавал, топени и пушени сирена, масло, айран Също така кремове, маргарини, сладкиши, захар, шоколад, царевични пръчици, солети, сладоледи и НИКАКВИ ПЛОДОВЕ!
ВНИМАНИЕ! Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия от забранените, която съдържа въглехидрат ще стопирате топенето на мазнините. Тогава независимо от вашето желание ще се наложи да започнете диетата отначало.Можете да направите диетата в 2 цикъла по 24 дена, между които да има почивка от 2-3 седмици, през които е желателно да се храните разделно. “
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
04.05.06
17:54
Това което си написал кетонена ли е?
Към кетодиета те съветвам да пристъпиш само ако си мн.добре подготвен теоритично. Цитираното от теб е твърде недостатъчно като теоритична основа за да проведеш по него кетодиета. Освен това има доста неточности - ако изядеш парче хляб/мляко и т.н. може да не излезеш от кетоза /състоянието при което организмът ти топи мазнини за да произведе кетотела, които го осигуряват енергийно/, при различните индивиди има доста широка граница, стигаща до 70 гр. дневен въглехидратен прием без да се излиза от кетоза. Някои разновидности на кетодиетата - CKD, TKD и т.н. умишлено правят частични въглехидратни зареждания - преди/след тренировка, в определени дни от седмицата и т.н.
За разлика от НВД, кетодиетата може да бъде опасна за здравето на човека, АКО СЕ ПРОВЕЖДА ОТ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ Е ЗАПОЗНАТ С РИСКОВЕТЕ И ФОРМИТЕ НА КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХ. Прецени си сам, но моето мнение е че и с НВД се постигат отлични резултати, единици са хората за които кетодиетата е единствения начин да “пробият” определен процент на мазнините в рамките на несъстезателните нива.
[quote author=“Pars”]Към кетодиета те съветвам да пристъпиш само ако си мн.добре подготвен теоритично. Цитираното от теб е твърде недостатъчно като теоритична основа за да проведеш по него кетодиета. Освен това има доста неточности - ако изядеш парче хляб/мляко и т.н. може да не излезеш от кетоза /състоянието при което организмът ти топи мазнини за да произведе кетотела, които го осигуряват енергийно/, при различните индивиди има доста широка граница, стигаща до 70 гр. дневен въглехидратен прием без да се излиза от кетоза. Някои разновидности на кетодиетата - CKD, TKD и т.н. умишлено правят частични въглехидратни зареждания - преди/след тренировка, в определени дни от седмицата и т.н.
За разлика от НВД, кетодиетата може да бъде опасна за здравето на човека, АКО СЕ ПРОВЕЖДА ОТ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ Е ЗАПОЗНАТ С РИСКОВЕТЕ И ФОРМИТЕ НА КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХ. Прецени си сам, но моето мнение е че и с НВД се постигат отлични резултати, единици са хората за които кетодиетата е единствения начин да “пробият” определен процент на мазнините в рамките на несъстезателните нива.
Благодаря за компетентния отговор.
Кетодиета не означава 0% въглехидрати, Pars го спомена. Аз съм правил кетодиета за около 10 дена, като единствените въглехидрати ми идваха от млякото (не мога да си представя и 1 ден от живота ми без мляко). Общо взето не съм надвишавал 35-40 гр. въглехидрати на ден, чувствах се доста добре, дори го нямаше подуването на стомаха от овесени ядки, ориз, картофи, макарони и т.н. Проблемът при мен беше, че разходите за храна почти ми се утроиха, което всъщност беше и причината да я спра. Също така ядките са важна част от менюто при КД. Можеш да поразгледаш http://learningcenter.atkins.com/ - иам интересни неща.
кето-диета съм пазил 4-5 месеца ..ама истинска кето диета и без зареждания и глупости...НЕ Е ЗА ТРЕНИРАЩИ...ще си изгориш много ама много мускули (ко ще и по 10 гр белтък за кг да приемаш)
Та тая диета я направих преди да почна да тренирам и без да знам какво е фитнес.Просто бях прочел една книга .за тея 4-5 месеца ..свалих 24 килограма но и никакво физическо натоварване.само лежане вкъщи на плаж на басеин(от 100 на 76 и след 2 месеца започнах фитнес)..но не си позволявах и 1 черешка да изям(а беше лято и нямате на представа колко е трудно да не можеш да хапнеш нищо сладко цели 4 месеца..да не говорим за захарни изделия).ядях кебапчета пържена цаца(без брашно) салами ..кренвирши ..абе сичко дето няма и грам въглехидрат а за мазнините няма ко да се притесняваш..на ден не съм превишавал повече от 10 гр въгл а ако някой ден изядях примерно 1 праскова или бонбона се връщах 3-4 дена назад ..иначе ако си я спазваш както трябва ще имаш супер резултати ..и се свиква..Това е кето-диета...като се изправиш малко по рязко ти се завива свят, рядко ходиш до тоалетна ..не си уморен но и не си свеж..разсеян си ..аз бях доволен след това познати които не ме бяха виждали отдавна неможеха да ме познаят.Това е ..но пак повтарям не е за спортисти ..особено билдери..повече е за жени иначе действа!
Аз също бях временно на кето: половин кило пилешко, 2 консерви риба, 3 - 4 яйца, и до 100 - 150 грама сирене дневно. Нищо друго, освен някой зеленчук ако се сетя.
Така свалях прилично бързо, но наистина трудно се издръжа на такъв режим повече от 2 - 3 седмици.
[quote author=”Петко К”]Така свалях прилично бързо, но наистина трудно се издръжа на такъв режим повече от 2 - 3 седмици.
Как се отразява на тренировката в залата.Има ли огромен спад в силата ?
Готина тема.
В отговор на въпроса дали спада силата. Една приятелка каза, че не само в залата, ами и в ежедневието се чуства доста по немощна... ама кой я знае точно как я прави диетата... :P
[quote author=“emzo”][quote author=”Петко К”]Така свалях прилично бързо, но наистина трудно се издръжа на такъв режим повече от 2 - 3 седмици.
Как се отразява на тренировката в залата.Има ли огромен спад в силата ?
Огромен не бих казал, но има.
Но не мога да ти кажа дали се дължи на малкото калории, малкото въглехидрати, или просто на свалените килограми. Най - вероятно на трите фактора заедно ;)
Е аз съм от 11 дена на НВД ям , само млечни продукти като цяло ( Кисело мляко , сирене , извара , кашкавал по малко ) месо и зеленчуци. Това означава ли , че няма да постигна нищо с тази диета ?
@TheHavoc - ще постигнеш и то много ако всичко ти е наред в диетата.
Сега се сещам и за нещо, което искам да питам от много време.
Нищо друго, освен някой зеленчук ако се сетя.
Зеленчуците(маруля, краставици, лук, домати) както вече разбрах са фибри, които не се усвояват, тогава трябва ли да им броя въглехидратите ? (не са малко в 1-2 салати).
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече