Методика:гърди без хоризонтален лег

28.05.06
10:09

Значи решил съм да тренирам гърди по следната методика:4 упражнения-2 за горна част и две за долна,без хоризонтални упражнения.
Първо кофички(долна част),след което наклонена лежанка(горни гърди),после избутване на дъмбели от обратен лег(пак долни) и избутване на дъмбели на наклонената(горна част),как мислите,добра ли е тази методика?Аз не съм съвсем начинаещ,в залата съм от 6 месеца,но съм тренирал още 2 години в домашни условия(лежанка,дъмбели,крив и прав лост).Всички упражнения ги правя 3 серии по 8 повторения,като кофичкит може и до 10 да ги правя.

28.05.06
11:33

Според мен, направи първо упражненията за горна и после тези за долна част. Не ми се струва удачно да се въртят по този начин, който си написал. Кофичките ги прави последни. Прецени коя част на гърдите ти е по-слаба и я направи приоритетна. Също не разбрах каква е причината да не правиш хоризонтално, по-добре смени бутането на щанга (хоризонтално) с бутане с дъмбели. Все пак трябва да видиш кое действа при теб и кое не, така че опитай и сподели. :wink:

28.05.06
11:37

Изключвам хоризонталноте,защото до сега наблягах на тези упражнения и искам да пробвам нещо ново,вече направих една такава тренировка и се натоварвам достатъчно,ако сложа и хоризонтален лег ще претренирам просто,усещам го,а и съм на НВД,не искам да прекалявам.Ще пробвам да правя и както ти казваш-една след друга 2-те групи и ще кажа как се чувствам по-напомпан след тренировка.

28.05.06
13:20

Значи по принцип кофичките и воабще долната част на гърдите се правят в края на тренировката.А за “хоризонталния лег”, както ти го нарече ще ти кажа, че по принцип не е много добре да се отказваш от това упражнение, но все пак щом си решил лошо няма, пробвай, но не е зле след време пак да включиш лег.

28.05.06
14:37

От някъде месец и нещо не правя хоризонтален лег.При мен парадокса е че лежанката въобще не ми върви и се мъча със смешни килограми.Затова и теглих една майна :lol: и вече започвам с наклонената лежанка,правя флайс под същия наклон и накрая кросовър.

28.05.06
16:28

За да не отварям нова тема искам да попитам за следната програма за гърди:
Хоризонтален лег 3х8
Полулег 3х8
Обратен лег 3х8
Пуловер 2х10

добре ли е така ???

28.05.06
16:51

Хоризонтална лежанка само с

бутане с дъмбели

Така ми е добре, но с лост много ми влизат рамената и не ме кефи...

30.05.06
14:22

Аз от много време съм изхвърлил хоризонталната лежанка от тренировките си. Просто не работи при мен, нито сила, нито кила, нищо с нищо. Правя 2 упражнения  за гърди, като при това имам над година стаж. Кофички и флайс. Работи много добре, от кофичките качвам сила много. Според мен 4 упражнения са много за гърди. А относно разделението на горни и долни - да не повдигаме темата пак, има много писано по въпроса, но според мен всичко расте заедно. Лично аз избягвам и полулега, товари ми гадно раменните стави.
Като заключение бих ти предложил да намалиш упражненията на 3, може и на 2 дори, зависи как се чувстваш

30.05.06
16:34

Ако може някой да ми разясни каква точно е ползата от хоризонталния лег ? Както се знае има горни и долни гърди,средни до колкото знам няма,та ако правиме полулег и обратен лег би трябвало пак всичко да си е същото или аз се бъркам ?
Благодаря предварително ако все пак някой ми отговори на въпросите :D

30.05.06
18:26

[quote author=“SpUd3r”]Ако може някой да ми разясни каква точно е ползата от хоризонталния лег ? Както се знае има горни и долни гърди,средни до колкото знам няма,та ако правиме полулег и обратен лег би трябвало пак всичко да си е същото или аз се бъркам ?
Благодаря предварително ако все пак някой ми отговори на въпросите :D

Ами и моята идея е такава.Хоризонталните упражнения натоварватцялостно,като най-вече долна част,а аз се стремя да изолирам и така да натоваря още по-добре,не знам дали ще се получи,трябва ми поне месец,за да изкажа мнение.

30.05.06
21:28

Size точно поради тази причина и аз съм махнал хоризонталната лежанка.Струва ми се че това дава резултат(или поне така ми се иска :wink: ) ще продължа още по тази методика пък ще видим

JI

31.05.06
07:40

и мойта хоризонтална е мн слаба като кг от наклон с дъмбели правя с повече кг от колкото от хоризонтална с дъмбели .... но се тая . не трябва да се изключва според мен тя е най базовото и хваща целия мускул.

31.05.06
09:53

[quote author=“ridddick”]От някъде месец и нещо не правя хоризонтален лег.При мен парадокса е че лежанката въобще не ми върви и се мъча със смешни килограми.Затова и теглих една майна :lol: и вече започвам с наклонената лежанка,правя флайс под същия наклон и накрая кросовър.

Дай малко по-подробно - колко смешни кг.?
Аз лично, не мога да си обясня, защо не ти върви..най-вероятно при други упражнения, натоварваш мускули, които са ти по-здрави, де да знам.
При мен на хоризонтална, определено ми е по-леко, удобно и вдигам повече кила, докато на полулег ми е бая по-тегаво с по-малко кила, ама това е защото досега съм правил хоризонтална само(и то на пода..с  непълна амплитуда) :)

31.05.06
12:50

Въпросът ми не е изцяло в духа на топика, но не съм отделял време да търся други по-релевантни на моя проблем теми. Затова поствам в първите срещнати гърди :). Какви упражнения можете да ми препоръчате за тренировка на горната вътрешна (към ключиците) част на пекторалис майор (сиреч голям гръден :)). Гърдите ми са достатъчно развити в другите области, включително и вътрешна долна част, затова искам да се запозная с изолиращи упражнения за вече споменатия “сектор”.
ПиЕс. Все пак, за да не се размива ракурса на темата ето какво мисля за хоризонталната лежанка. Доста голям брой от упражненията за пекторалните мускули фокусират върху долната и/или периферна част на гърдите. Повдигането от въпросната лежанка е едно от тях и смятам, че липсата му далеч не е фатална. Ключът към добрата форма е в разнообразието и изключването на едно толкова стереотипно упражнение е може би дори полезно на определен етап. Аз все още не съм се отказал от него.

31.05.06
17:16

Лег си е баш най хубавото упражнение за гърди....заедно с лицевите

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1