Процедурата при изпращане на продукти от САЩ???

BO

04.06.06
10:59

Интересуваме въпрос на който не срещнах отговор след около 30 мин четене на теми.

Някой получавал ли е продукти от САЩ и през какви процедури минава?

Имали мито при положение, че пратката е без обявена стойност?
Ще трябват ли някакви разрешителни, при положение, че продуктите се продават в БГ и си имат вече разрешителни за внос?
Къде пристига пратката, в София или на посочения адрес?

И т.н и т.н.?

Ако има получавали нека опишат процедурите

BO

07.06.06
11:06

Какво стана бре хора, нали всеки втори получава или чака всеки момент :) никой ли няма да обясни малко по-подробно?

zweio

07.06.06
11:56

Ако поръчваш на дребно не ти трябват никакви разрешителни. А тези, които чакат, най-често чакат да им ги докарат техни приятели.

BO

07.06.06
16:12

Честно казано не ми помогна много :), но все пак се опита.
Не ми се вярва пратката да дойде до посочения адрес :) и т.н.

Айде де маи си поръчвате и от чужди сайтове - обяснете попоробно и направете темата “важна” за да и се насладят всички

07.06.06
20:23

Здравейте билдери,
Значи процедурата е следната:1. Поръ4ваш си артикулите,като ги плащаш с кредитна карта или банковтрансфер(не ти го препоръчвам,защото има допълнителни такси за банката).
2.Продуктите пристигат  на Централна Гара(Столична Митница) или при фирмата куриер(FedEX,TNT,DHL,ect).
3.От там ти пращат известие за пратка(най-добре е да следиш местоположението он-лайн ,за да се обадиш за справка веднага щом е тук).
4.Документите ,които ти трябват са :задължително личната карта на получателя и самият той,ако кредитната карта не е на твое име ,задължително се пиши получател в поръчката;ако пратката пристигне в куриерска служба трябва да отидеш първо там,да вземеш цесия-около 10 лева е,после отиваш а митницата да платиш 5% мито и 20% ДДС,след това отиваш в куриерската служба и си взимасх твоето. Това е по-кофти ,отколкото ако продуктите дойдат на Столична Митница,тогава само отиваш там плащаш мито и ддс ,взимаш си пратката и чао,даже на Столична Митница може да минеш с частична такса “под масата”.
Така ,другото ,което трябва да знаеш е следното -ако поръчаш от името на фирма може да си вземеш ДДСто обратно , но тогава то се начислява на сумата на продуктите + сумата на транспорта.Ако ги поръчаш като частно лице ще платиш ДДС и мито само на продуктите.
Колкото до адреса пишеш си твоя ,но няма да пристигнат там ..нали ти писах как става.
Надявам се да ти бъде полезно. Ако има още нещо ,което те интересува по въпроса,питай!

BO

08.06.06
21:16

Всъщност интересно ми е какво ще стане ако пратката е без обявена стойност. Пратена е от роднина в чужбина - как ще начислят мито и ддс, без обявена стойност :)

08.06.06
23:55

Знам,че има вариант да ти го пратят като колет и да се избегне такса,не съм много запознат с това,но се съмнявам фирма да ти прати пратка както колет от роднина при търговска поръчка,просто защото са длъжни да ти изпратят сметка с описаните продукти,техните цени,а и понякога цената на доставката.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1