Относно Храненето

13.06.06
00:01

Здравейте на всички. От скоро реших да се занимавам със спорт. Имам питане относно храненето понеже съм 16 годишен 175 см 45 кг. Може ли да ми дадете диета за качване на масата или някои полезен съвет??
Благодаря предварително.

Петко К - не си жена, така като гледам, значи темата ти е в грешен раздел и затова я местя! Внимавай друг път къде ги пускаш!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

13.06.06
09:53

[quote author=“someone```”]Здравейте на всички. От скоро реших да се занимавам със спорт. Имам питане относно храненето понеже съм 16 годишен 175 см 45 кг. Може ли да ми дадете диета за качване на масата или някои полезен съвет??
Благодаря предварително.

Петко К - не си жена, така като гледам, значи темата ти е в грешен раздел и затова я местя! Внимавай друг път къде ги пускаш!

С това тегло :shock:  ти си по-скоро за лекар  .

eazymoney

13.06.06
10:54

Пич първото, което мисля че трябва да направиш е да наблегнеш на честотата на храненето, т.е. хапвай по-често, но в малки количества.

1) Овесени ядки, пшеничен зародиш, жито и подобни зърнени храни - през деня, когато хабиш повече енергия. Овесените ядки + пшеничен зародиш например аз ги праскам на закуска в чай или в айрян + мед и орехи!
2) Яж пилешко, телешко, (пуешко ако искаш) и риба заедно с пълнозърнест хляб, тези в комбинация със зелечнукови салати със зехтин - на обед и вечер!
3) Следобяд може да вкараш плодове, без друг вид храна - само плодове!
4) Ако хапваш късно вечер избери нещо леко - кисело мляко (краве, овче), варени яйца (макс. 4-5 жълтъка на седмица, иначе само белтъка) бадем, лешник и т.н.!

5) След тренировка може да вкараш някъв протеин или гейнър, банан, мед! Важното е веднага след тренировка да заредиш с бързи въглехидрати! След около час пак хапваш..

НЕ значи, че трябва да ядеш само тези неща, които см ти написал - просто наблегни на тях, ако искаш!!!
Запомни едно, не се тъпчи и си купувай само качествена храна!!

Тва мога да ти препоръчам или поне за което се сещам в момента, ако някой друг иска да ме коригира или добави нещо нека да пише, не твърдя че съм специалист просто споделям наученото от мен в практиката..

13.06.06
11:29

[quote author=“someone```”]16 годишен 175 см 45 кг.

Или си се объркал... или хапвай от всичко по-много

eazymoney

13.06.06
12:19

Пич най-добре ще е някой да ти направи индивидуална програма за тренировки и хранене. Говори с фитнес инструктор от накой по-свестен фитнес, може би ще ти излезне 20-30 лв., но важното е човека да е компетентен! Ше дръпнеш бързо, стига да си постоянен и упорит.

13.06.06
12:38

Така както се е описал пича все си мисля че и с масло да се тъпче ще му е от полза. С други думи недей да потбираш много храната (но не яж пълни боклуци все пак) просто както си в момента всичко ще ти е от полза. Като качиш 10-20 кг вече помисли за диети и разни такива. Засега просто яж много но не наведнъж.

13.06.06
13:33

Аз не мисля,че трябва да ядеш храни като овесени ядки и други диетични такива. Тъпчи се с квото можеш като избягваш разбира се сладкото. За пример- избягвай вафли и темподобни.Яж по 6-7 пъти на ден!
Разбира се нямам предид,че не е добре да не ядеш воабще, но да не наблягаш на диетичните храни  :wink:

Петко К - не пускай поредни постове!

Sportex

13.06.06
14:16

[quote author=“GrandMasterP”]Аз не мисля,че трябва да ядеш храни като овесени ядки и други диетични такива. Тъпчи се с квото можеш като избягваш разбира се сладкото. За пример- избягвай вафли и темподобни.Яж по 6-7 пъти на ден!

Спести си някои умозаключения за себе си. Това, че се диетични не означава, че човек слабее от тях или каквото и да е подобно.

За момчето - хапвай от всичко по много, но се старай винаги да ядеш готвено и то с месо. Не яж бързи закуски и подобни освен когато няма друг начин. И овесените ядки си ги хапвай и то по бая.

13.06.06
18:30

[quote author=“eazymoney”]Пич първото, което мисля че трябва да направиш е да наблегнеш на честотата на храненето, т.е. хапвай по-често, но в малки количества.

1) Овесени ядки, пшеничен зародиш, жито и подобни зърнени храни - през деня, когато хабиш повече енергия. Овесените ядки + пшеничен зародиш например аз ги праскам на закуска в чай или в айрян + мед и орехи!
2) Яж пилешко, телешко, (пуешко ако искаш) и риба заедно с пълнозърнест хляб, тези в комбинация със зелечнукови салати със зехтин - на обед и вечер!
3) Следобяд може да вкараш плодове, без друг вид храна - само плодове!
4) Ако хапваш късно вечер избери нещо леко - кисело мляко (краве, овче), варени яйца (макс. 4-5 жълтъка на седмица, иначе само белтъка) бадем, лешник и т.н.!

5) След тренировка може да вкараш някъв протеин или гейнър, банан, мед! Важното е веднага след тренировка да заредиш с бързи въглехидрати! След около час пак хапваш..

НЕ значи, че трябва да ядеш само тези неща, които см ти написал - просто наблегни на тях, ако искаш!!!
Запомни едно, не се тъпчи и си купувай само качествена храна!!

Тва мога да ти препоръчам или поне за което се сещам в момента, ако някой друг иска да ме коригира или добави нещо нека да пише, не твърдя че съм специалист просто споделям наученото от мен в практиката..

А с какво мога да заменя пшеничния зародиш защото никаде не мога да намеря ?

Sportex

13.06.06
18:37

[quote author=“chingishan”]

А с какво мога да заменя пшеничния зародиш защото никаде не мога да намеря ?

Във фантастико има 100% и във диетичнте магазини.

13.06.06
21:59

Благодаря на всички за саветите. Захваштам се сериозно с яденето и тренировките 10x 10x 10x

eazymoney

14.06.06
10:33

Успех!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1