13.06.06
19:20
та според вас мускула , кога расте повече ?
Знам ,че иж за всеки е индивидуално , но някой ако е чел за
max-ot training или се е записвал в сайта знае за какво става дума
ако не може да се записхете на www.ast-ss.com
та там обясняват, че мускула расте от overload и повече от 6 повторения единственото което прави е да покачва нивото лактаната к-на и да забавя възстановяването ... отричат дроп сериите форсираните повторения
сичко е насочено едниствено и само изпълнение сам в рамките на 4 - 6 повторения , спред мен има много логика в тази програма .
Те сами казват че и с друга програма би имало успех но по тяхната би имало за най - кратък интервал от време и и най - голям .
А невярвам да пишат над 100 страници и нагоре даже целия курс беше към 200 + като обяснвят всяка семдица програма и тн . .. запсиването е бесплатно , което ме накара да се замисля , че идеята им е чрез тази програма да си продават и суплемените , но логично е , че ако програмата съкс и не е толкова добра колкото я опсиват и обясняват хората няма да купуват и суплементите.
Та запишете се вижте какво представлява прочетете за приницпите и
нищо не губите
особено 2 рата седмица за и 3 тата за видовте серии и загрявката .
странно не излезе последния отговор 8-10 моля модераторите да го оправят
13.06.06
19:46
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=16838 Е в тази тема дискутирахме нещо подобно
Виж моят пост, там е обяснено подробно. А освен повторенията трябва да се обърне внимание и на други неща, като време под натоварване, интензивност и обем (общо количество повторения и серии) и т.н. Тоест, не може да се каже просто така коя бройка е най - добрата.
13.06.06
20:51
[quote author=”Петко К”]Виж моят пост, там е обяснено подробно. А освен повторенията трябва да се обърне внимание и на други неща, като време под натоварване, интензивност и обем (общо количество повторения и серии) и т.н. Тоест, не може да се каже просто така коя бройка е най - добрата.
ясно
но идеята на тази макс - от траиннг е натоварване но не до мускулна уморам , а с висока интензивност ( кг ) като идеята е по този начин мускула да има възможност да се възстанови защото не е уморен а и да нарастне повече поради оверлоада .
13.06.06
21:06
все пак ако имате време запишете се за тази фрее нет курс
обяснено е и там яко . И ми вдъхва довереи въпреки ,че има и фирмени
трикове и реклами .
От културистична гледна точка са 6-12 но иначе “лоши няма” всяко си има определена цел (повторения)
19.06.06
00:36
[quote author=“ASTOR”]От културистична гледна точка са 6-12 но иначе “лоши няма” всяко си има определена цел (повторения)
По повече според мен за да се усети истинска контракция в мускула иначе с тея големи тежести и малки повторения само се товариш,а котракции не усещаш поне при мен е така
19.06.06
19:31
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“ASTOR”]От културистична гледна точка са 6-12 но иначе “лоши няма” всяко си има определена цел (повторения)
По повече според мен за да се усети истинска контракция в мускула иначе с тея големи тежести и малки повторения само се товариш,а котракции не усещаш поне при мен е така
Как повече глупости пални са тва!Аз да кажем на лег-а като загрявам с лоста се натоварвам повече от колкот да дигна 90кг 8 пати по простата причина че многото повторения с леко започват да стават много хаотично!Поне на мене ако ми е прекалено леко зимам да се лигавя,като усетя натоварване са съсредотовавам повече.Повече от 8 повторения в период за мускулна маса не трая са праят,освен ако си някои които въобще няма идея какво прави дига с по 20-30 кг леко праи по 15 повторения и си мисли че има прогрес!
А да и кат не искаш да се товариш - МИ СТОИ СИ У ВАС бе и мисли как искаш добро тяло,то нали целта е да се натоварваш не да почиваш!
[quote author=“diksi”]Според мен, всичко зависи от тежеста.
:) :) :) Еми много ясно, какъв е смисъла на поста ти
Смисълът е повече тежест= повече мускулна маса. Някой който е доста навътре в материята трябва да каже. Чел съм разни работи, че с различните повторения се хващат различни мускулни влакна: червени, бели....
[quote author=“diksi”]Смисълът е повече тежест= повече мускулна маса. Някой който е доста навътре в материята трябва да каже. Чел съм разни работи, че с различните повторения се хващат различни мускулни влакна: червени, бели....
Ами аз съм доста навътре да ти кажа....
Идеята ми беше че тежеста определя повторенията нали ако вдигаш от лег 100 кг 1 път, то с 80 ще правиш да кажем 8, не можеш с 90 да правиш 8
А за влакната да ти обясня в горната част на трупа са бели с малки изключения които са предразположени за до 12 повторения.Обратното в краката ни са червени което предразполага по висок брой повторения
[quote author=“ASTOR”][quote author=“diksi”]Смисълът е повече тежест= повече мускулна маса. Някой който е доста навътре в материята трябва да каже. Чел съм разни работи, че с различните повторения се хващат различни мускулни влакна: червени, бели....
Ами аз съм доста навътре да ти кажа....
Идеята ми беше че тежеста определя повторенията нали ако вдигаш от лег 100 кг 1 път, то с 80 ще правиш да кажем 8, не можеш с 90 да правиш 8
А за влакната да ти обясня в горната част на трупа са бели с малки изключения които са предразположени за до 12 повторения.Обратното в краката ни са червени което предразполага по висок брой повторения
Прав си , наистина тежестта определя повторенията. Но мисля, че повече повторения не водят до повече мускулна маса , по скоро повече тежест.
[quote author=“diksi”]Но мисля, че повече повторения не водят до повече мускулна маса , по скоро повече тежест.
Естествено, при повечето повторения вече се преминава към издръжливост
24.06.06
08:53
само ,че червените мускулни влакна тоест от тип 1 работят аеробно .
А при каквато и да е натоварване първите 2 минути винаги са анаеробни.
Следователно дори и с 40 повторения да правим пак не включваме червните влакна .
А белите от тип 2 а и 2 б .
А именно оптималния брой повторения за растеж за тях е между 4-6 повторения . всичко над 6 е безсмислено освобождаване на лактатна к-на забавяща растежа.
Ето що годе обосновката на тази тренировка която рпавя в момента на
ast-ss.com max-ot . Ако някой има желание може да се запише аванта е и да разгледа обосновките им .
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече