тренировка бицепс & трицепс

26.06.06
10:13

Въпросът ми е - с коя мускулна група да се започне първо при такава тренировка, с бицепса или трицепса, или някаква комбинация, за да има максимален ефект и напомпване?

26.06.06
10:18

Започва се с трицепса тъй като той е по-големият мускул  :wink:

26.06.06
10:28

Аз почвам пък с бицепса... :roll:

26.06.06
10:45

Пробвай да започнеш тренировката с този мускул, който е по-изостанал.

SP

26.06.06
10:46

Моят съвет е също да се започва със трицепса защото е 2/3 от цялата ръка.Ми по принцип се правят 3упр. по 3 серии защото и бицепса и трицепса са малки мускулни групи.Прави по едно изолирано-горен скрипец примерно и две базови и за двете мускулни групи например:
Трицепс:
1упр.Горен скрипец-3с 15 12 10п за да го загрееш
2упр.Френско 3с 8-10п
3упр.Аз въртя няколко упр. всеки път
Бицепс:
1упр.Вдигане на щанга от седеж 3с 8-10п
2упр.Скотово 3с 8-10п
3упр.Всеки път сменям
УСПЕХ!

26.06.06
11:29

хм, досега винаги съм започвал за трицепса с някаква загрявка и после френско, а скрипеца накрая. Също за бицепс първо правя с дъмбели и накрая с щанга. (някой път след щангата правя концетрично)
Сега ми е някакъв застой, въпреки че наскоро смених програмата, но нещо май не върви.

26.06.06
13:25

Като усетиш че една програма почва да се изчерпа за теб - сменяш.Ако досега си правил трицепс-бицепс,обръщаш.Важи и обратното.Вярно е че и се започва с по-изостаналата група,както и че трицепса е 2/3 от ръката...Всичко е въпрос на усещане и лична преценка.Пробвай.Рецепти няма.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1