28.06.06
20:20
Според вас има ли смисъл да се закупува гейнър(от който ще качите ММ обаче и мазно) и след това да хвърляте пари и нерви за л-карнитин бърнери и тн. ИЛИ да си закупите по-скъп, но висококачествен протеин от който да си качвате чисто(колкото е възможно)
28.06.06
22:16
Гейнера освен протеин и бързи карбс има и малко, а в някой и повечко бавноусвоими карбс както в гейнерите винаги има добавки от креатин, глутамин, BCAA и други в малки дози. Ако има пари човек по-добре да си взима свестни гейнери за маса.
Естествено че бих предпочел да си купя високопроцентен суроватъчен протеин, както и правя :)
29.06.06
00:07
На мен гейнерите не ми харесват. Няма как при толкова различни организми, да има един универсален продукт. Когато вземаш нещата поотделно, много по-лесно може да нагласиш, спрямо твоето тяло. Примерно дали повече прости, или повече сложни въглехидрати. Освен това идва и по-скъпо, ако пресметнем, за какво в действителност си даваш парите. Освен това, в 90% от гейнерите “допълнително” добавените, креатин, глутамин или аминокиселини, са в пренебрежително малки количества.
29.06.06
13:38
И аз съм съгласен с това че добавените креатин и др. са в доста малко количество.А и как според вас например в мега мас3000 има толко много добавки а струва само 30 лв?Явно наблягат повече на въглехидратите
значи качествените гейнери са “заместител на храна ” и се препоръчват на хора които са слаби и трудно качват защото.... :wink:
а ако неси слаб и качваш лесно и се храниш достатъчно нямаш нужда от гейнер а от качествен белтък само
30.06.06
18:09
след като си купих 5 кила УНИВЕРСАЛ гейнер..НЯма да повторя!
[quote author=“cleaner”]значи качествените гейнери са “заместител на храна ” и се препоръчват на хора които са слаби и трудно качват защото.... :wink:
а ако неси слаб и качваш лесно и се храниш достатъчно нямаш нужда от гейнер а от качествен белтък само
Да, това е истината. Аз имам един приятел, който покрай мен се запали да тренира, та той е над 1.80 висок и само 54 кг. на 24 години - кокъл и отгоре кожа! :lol: Та той яде точно колкото едно коте и след тренировка съм го насилвал да яде и гейнера донякъде спасяваше положението, но който няма проблеми с храната, няма нужда и от гейнер.
01.07.06
12:39
Е какво лошо има в гейнърите? Смесваш си го с креатинчето и си пиеш след тренировка. Това са си допълнителни 150 калории на ден .. кой ти ги дава :)
01.07.06
12:43
[quote author=“manson”]Е какво лошо има в гейнърите? Смесваш си го с креатинчето и си пиеш след тренировка. Това са си допълнителни 150 калории на ден .. кой ти ги дава :)
Две три сникърсчета :twisted:
01.07.06
13:21
Те са пълни с наситени мазнини. :wink:
01.07.06
14:02
[quote author=“manson”]Те са пълни с наситени мазнини. :wink:
Е на тая тема вече нищо незнам
22.07.06
00:03
[quote author=“Pc_genius”]Има два типа хора, които си купуват гейнери :
- идиоти
- богаташи
Не,има и още един-тези с наистина бааавен метаболизъм!
22.07.06
19:52
За да няма хабене на нерви после с чистене,по-добре гейнер в умерени количества и то според диетата /да кажем само след тренировка или като следобедна “закуска”/ ,а не по 300гр. дневно
Зави си от гейнъра я какво ще кажете за VOLUMASS 35 или MYO MAX 10 in 1 на scitec? Според мен тези продукти си имат от всичко достатъчно така че са перфектни за след тренировка, а за хора които качват много трудно и за сутрин. Несостатък е високата цена, но както знаете хубавото е винаги скъпо.
[quote author=“Pc_genius”]Има два типа хора, които си купуват гейнери :
- идиоти
- богаташи
Забрави за третия тип- абсолютни ектоморфи :wink: .
26.07.06
09:28
според мен гейнерите са излишна глезотия
преди 6-7 г се бях набутал с 3 кофи масълбласт на MLO
и до сега имам чувството, че си дадох парите навятъра
лично аз бих се охарчил за
сурватка
амино
креатин
глутамин
айде и декстроза за след тренировка
относно хората , които не могат да качат тегло
мисля че една тава пиле с ориз би свършила чудеса :wink:
но това е лично мое мнение
[quote author=“tralala’”]според мен гейнерите са излишна глезотия
преди 6-7 г се бях набутал с 3 кофи масълбласт на MLO
и до сега имам чувството, че си дадох парите навятъра
лично аз бих се охарчил за
сурватка
амино
креатин
глутамин
айде и декстроза за след тренировка
относно хората , които не могат да качат тегло
мисля че една тава пиле с ориз би свършила чудеса :wink:
но това е лично мое мнение
Е при положение, че омахваш по една тава пиле с ориз на ядене, аз бих казал , че за горепосочените добавки също хвърляш пари на вятъра :wink: .
28.07.06
12:36
[quote author=“Aleksandr0v”]след като си купих 5 кила УНИВЕРСАЛ гейнер..НЯма да повторя!
Защо?
сега се замислих по въпроса и мисля че по едно пиле на ден ще върши доста добра работа в качването на маса.В Кауфланд (тва е хипермаркет в Младост) едно пиле струва към 2 (и някви стинки) и е доста на оферта ...
28.07.06
16:43
[quote author=“Nazgul”]сега се замислих по въпроса и мисля че по едно пиле на ден ще върши доста добра работа в качването на маса.В Кауфланд (тва е хипермаркет в Младост) едно пиле струва към 2 (и някви стинки) и е доста на оферта ...
Супер сега в Блгоевград ше отварят Кауфлан и ше си отскачам за месце.
Там продават ли некви добавки (знам че е тъпо обаче вече в суперите има всичко)
не съм търсил, но ако има ще са на много ниска цена .... :? ... и се опасявам че ще са на Нутрим :?
28.07.06
20:20
абе а да сте се замисляли че гейнерите са за хора със много бърз метаболизъм ?
Както писах по-горе гейнърите са перфектни слуд трен. например в един Мио Макс има 35 гр сураватъчен про + въгл. + глутамин,креатин, разкл. верига, аргинин, витамини и ензими и то в адекватни количества. Така че това е идеално, за пилето и ориза е ясно ама веднага след трен е по-удачно гейнър (качествен).
много хора не са доволни от геинерите понеже ги пият инфантилно и си купуват евтини такива. Значи гейнера се пие след тренировка и сутрин със закуската. Идеята е НЕ да се зямества хранене а да се добави след трен. или сутринта, за да се увеличи дневния калориен прием. Ако се приема по всяко друго време на деня- неизбежно се натрупват мазнини. + тва има съществена разлика между да речем Нутрим и Оптимум, така че разумно с геинерите.
ГЕЙНЕРА НЕ Е заместител на хранене! заместителите се наричат MRP
28.07.06
22:57
един гейнер не се пие след тренировка !!!!!!!!!!!!!!! пие се преди тренировка
:shock: :shock: аз съм пробвал поне 7-8 гейнера и всеки път се убеждавам че двойна доза гейнир след ТРЕНИРОВКА Е НАЙ-ДОБРЕ!
30.07.06
09:31
[quote author=“SeLeCt”]един гейнер не се пие след тренировка !!!!!!!!!!!!!!! пие се преди тренировка
:roll:
Тва пък кой то го каза.
Няма такова нещо обаркал си се.
абе не спорете, разделете дозата на гейнъра на две, преди и след тренировка. Aз лично така правя, пия Volumass 20 на Scitec Nutrition. В гейнера има добавки за енергия и издръжливост, карнитин, за какво ми е това след тренировка, според мен няма смисъл. Единствено го пия след заради протеина, не че е в голямо количество, но така си въобразявам аз че има някакъв ефект. Между другото тия неща ми влияят психологически и така имам по голям стимул като си купя як гейнър, много лесно се манимулира човешкото съзнание и си мислим, че като пием нещо то ни действа напротив, ние сами си въздействаме, не случайно да си фармацефт не е зле :D, яко се печели в тая индустрия.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече