11.07.06
21:38
От няколко седмици имам известни болки в коленете. Проявяват се основно при такова положение на колянната става, когато приблизително се сключва прав ъгъл с бедрото т.е. при какъвто и да е вид клек. Болката не е силна, по-скоро тъпа, но смущаваща. При ходене не се усеща.
Усеща се някой път при седнало положение докато съм на работа или докато карам велосипед/велоергометър.
В същото време и двете стави припукват често при ходене, и също имам чувството ще всичко ми е “натрошено” в коленете когато си сложа ръка на коляното и сгъвам крака (усещат се странни хрускания и размествания) като някои път има болка в локализирана точка при натиск с пръст във вътрешната страна на капачката.
Като цяло болките са в горната част на коляното, над капачките.
Някакви идеи? :?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
11.07.06
23:20
Боли те все едно търкаш кост с кост или все едно закачаш нерв или обтягаш някаква свръзка ?
не мога точно да преценя по тези две направления. Предполагам, че ако се засяга нерв болката ще е доста остра.
При мен е слаба и притъпена, рядко може да е по силна, но все пак май е като при разтежение.
[quote author=“nixon”]не мога точно да преценя по тези две направления. Предполагам, че ако се засяга нерв болката ще е доста остра.
При мен е слаба и притъпена, рядко може да е по силна, но все пак май е като при разтежение.
Отиди на ортопед /гледай да е компетентен :wink: / и се обади после за какво става дума.
Успех ти желая.
Не искам да те плаша, но както го обясняваш е възможно да имаш изхабени хрущяла.
Така може да са изхабени, на мен на едното ми коляно се беше изхабил и чаках да се опраи ама не се опраи и накрая ме оперираха когато вече едвам ходех дори. Затова отиди на ортопед тои ще ти каже наи добре. А на колко години си?
от две седмици изглежда съм добре. Болки почти няма, а ако се проявят при изброените обстоятелства са много слаби. Надявам се, че е било временно.
На лекар не съм ходил.
Май ще живея... :lol:
Може да направиш един курс с глюкозамина / дори да си по-добре е имало нещо както го обясняваше/.
26.07.06
23:51
[quote author=“nixon”]от две седмици изглежда съм добре. Болки почти няма, а ако се проявят при изброените обстоятелства са много слаби. Надявам се, че е било временно.
На лекар не съм ходил.
Според мен е от щангите. При начинаещите става така понякога, чувства се лека болка от растенето и заякването на костите.
[quote author=“nixon”]от две седмици изглежда съм добре. Болки почти няма, а ако се проявят при изброените обстоятелства са много слаби. Надявам се, че е било временно.
На лекар не съм ходил.
можеш да си вземеш някакви хондропротектори. има различни. аз лично взимам хидролизиран колаген и самата добавка има добавени витамини, магнезий и ликопен. горе-долу оплакванията ти ще намалеят след втората седмица. но все пак е добре да те види и ортопед или някакъв спортен лекар. на лични мога да ти дам и координати на известен спортен лекар в софия.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече