12.07.06
17:02
Чул съм за аспартама и захарина че са канцерогенни ,за “ацесулфам к” и “цикламат” не занм как стои въпроса ,защо след като имат комулативно действие и са канц-нни се използват така широко ?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
12.07.06
17:07
[quote author=“hakama”]Чул съм за аспартама и захарина че са канцерогенни ,за “ацесулфам к” и “цикламат” не занм как стои въпроса ,защо след като имат комулативно действие и са канц-нни се използват така широко ?
Защото излизат много евтино на производителите и се печели яко.Вместо да си вземе един натурален сок от 1.60 примерно си вземаш едно прахче там степ или някво друго за 25 стотинки разтваряш и пиеш 2 литра “сок” и се радваш че си спестил само че си се заблудил, а оня отсреща /производителя/ кара с S600 и хич не му дреме дали е канцерогенно или не щото той не пие такива боклуци . :wink:
Това е ясно ама няма ли закони и т.н. ?
еми аз мисля че повече хора трябва да го знаят ,аз съм сигурен че 50% не знаят каква е разликата между подсладителя и захарта
Всичко това, което казваш са различни подсладители, който се използват почти навсякъде. Те не са вредни при едно условие - ако не са над допустимата норма. Няма какво да се плашите - тези фирми , които ги използват над допустимата норма стават се по-малко. А според мен не трябва да се вманиачавате в “полезните” етикети, защото просто няма такова нещо
[quote author=“kaljio”]Всичко това, което казваш са различни подсладители, който се използват почти навсякъде. Те не са вредни при едно условие - ако не са над допустимата норма. Няма какво да се плашите - тези фирми , които ги използват над допустимата норма стават се по-малко. А според мен не трябва да се вманиачавате в “полезните” етикети, защото просто няма такова нещо
ама гледай сега ,както казах някой имат комулативно действие (натрупва се) и нали се сещаш че допустими дози не те касаят ,то като се използва в почти всяка сладко нещо -вече за какви норми говорим-той от къде ще знае в организмът колко си натрупал ???
Виж аз това мога да ти кажа от къде го знам - от една наредба за храните... Въпросът е от къде го знаеш ти това ? Това, което казваш ме съмнява много, но все пак ми е интересно кой ти го е казал
[quote author=“kaljio”]Виж аз това мога да ти кажа от къде го знам - от една наредба за храните... Въпросът е от къде го знаеш ти това ? Това, което казваш ме съмнява много, но все пак ми е интересно кой ти го е казал
Еми в едно предаване професор по геронтология :!: Ти какво викаш си чел ?
Айде стига сме чатили, че сигурно сме станали досадни - поуката е всеки може да избира дали да си “причини” рак ... Аве тоя, за който говориш да не е гостувал на Вучков ?
[quote author=“kaljio”]с това трябваше да почнеш
и?
в рази тема доста от подозренията,слуховете и знанията ми се подтвърдиха относно тези подсладители,така че не ми ги хвалете ,предпочитам малко повече въгл-ти > ще потърча или нещо друга и ще ги изгоря ,ама увреденото не може да се махне с тичане 8)
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12644&postdays=0&postorder=asc&start=30
18.07.06
01:37
kaljio , цял свят пищи от аспартама , само ти още поставяш под въпрос “убийствените” му качества :lol: да видим какво съдържа аспартамът: фенилаланин , аспарагинова киселина и метанол. Последният при нагряване и попадане в кръвта се разпада до мравчена киселина (невротоксично съединение) , което пък довежда до метаболична ацидоза. Отделно се наблюдават и регистрират над 100 синдрома , повечето от които свързани с главата: главоболие , проблеми с паметта вследствие на аспарагиновата киселина и фенилаланинът , които понижават нивото на серотонин в мозъка (той влияе пряко на настроението). Да не говорим , че аспартамът увеличава апетита и консумацията на въглехидратите + способства за превръщането им в мазнини ...
абе ебало си майката- недейте си купува никога sugar free ! по-добре захар , отколкото отрова !
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече