24.07.06
10:05
Така чувал съм че ако се ядът прекалено много храни от консерви може да се получи нещо като натравяне.
Аз ям по една консерва океан на ден.Може ли да ми стане нещо? :oops:
[quote author=“3230”]Така чувал съм че ако се ядът прекалено много храни от консерви може да се получи нещо като натравяне.
Аз ям по една консерва океан на ден.Може ли да ми стане нещо? :oops:
Не.
[quote author=“M16”][quote author=“3230”]Така чувал съм че ако се ядът прекалено много храни от консерви може да се получи нещо като натравяне.
Аз ям по една консерва океан на ден.Може ли да ми стане нещо? :oops:
Не.
като е от консерва хранителните вещества в нея са с по-лошо биологично качество
25.07.06
00:38
#3
ми и аз я ям и сам си добре
25.07.06
02:11
#4
консервите само с риба тон !!!! рулират ! ниама притеснения ... разбира се сменяй ги със прясна скумрия !
[quote author=“batspirooo”]консервите само с риба тон !!!! рулират ! ниама притеснения ... разбира се сменяй ги със прясна скумрия !
в скумрията количеството живак е много по голямо от това при другите риби
Риба ТОН пък са зметка на това имала най-много меркурий.
Аз си махам поне 2-3 консерви седмично. :lol:
25.07.06
14:30
#7
пълни са с живак. По 2 на седмица максимум !!!
25.07.06
15:17
#8
пълни са с живак. По 2 на седмица максимум !!!
Това само за консервите говориш нали/за живака/?
25.07.06
16:23
#9
пълни са с живак. По 2 на седмица максимум !!!
Това само за консервите говориш нали/за живака/?абе не ми се вярва това с живака! няква шега е нали?
25.07.06
16:27
#10
е аз ям по една на ден от два месеца :roll:
25.07.06
16:28
#11
[quote author=“3230”]е аз ям по една на ден от два месеца :roll:
Абе макс 2-3 на седмица. Ти ядеш все едно е гръмнал пак Чернобил. :shock:
Само, недей да я съхранваш в консервата, след като е отворена веднъж, тогава се получавали разни токсично отлагания.
Чувал съм, че и риба с кисело мляко, било опасна комбинация - не знам що.
25.07.06
20:55
#13
[quote author=“NRG52”]Само, недей да я съхранваш в консервата, след като е отворена веднъж, тогава се получавали разни токсично отлагания.
Чувал съм, че и риба с кисело мляко, било опасна комбинация - не знам що.
И аз съм го чувал това,за рибата и млякото.
Обяснявам си ги с високото съдържание на белтъчини ,което при нетрениращ човек може да доведе до пренасищане (обриви,тежест в стомаха)но си е лично мое мнение.
25.07.06
23:54
#14
уффф , пичове - знам , че е “трудно” , но се научете да го използвате този интернет. Кажат ви нещо -ми проверете го , бе - толкова ли е трудно. Хайде сега всички дружно да отворим един гугъл и да напишем tuna+mercury
eто ви един произволен сайт от резултатите , които гугъла намери - http://www.grinningplanet.com/2004/08-10/mercury-in-fish-article.htm
после може пак да помислите преди да си отворите поредната консерва с вкусна риба тон :lol:
Ново изследване на учени от Университета Джон Хопкинс разкрива чрез серия от неврологични тестове, че хора изложени на въздействието на метил живак имат нарушения на мозъчните функции. Например за рибата – меч е известно, че съдържа много живак. Той е откриван в относително малки количества в миди, раци, моруна, сьомга, писия, треска, но акумулира по хранителната верига и е в най-висока концентрация в големите хищни риби – акула, риба меч и скумрия. Всеки билдер сам може да направи преценката си от написаното дотук.
От BB TEAM
26.07.06
09:50
#16
Добре значи живака си идва от самата риба а не от консервирането поне тва ме успокои
Как да се отървем от живака в тялото ни
Просто виш списъка и гледай да не прекаляваш с рибите с високо съдържание /просто малко ограни4ение /.
Някакъв пълен списък?
Вие ме матирахте нарпаво бе хора, ям скумрия поне 2 пъти в седмицата...
01.08.06
15:02
#19
Ако е така,как тогава им бачкат наред мозъците на хората ,обитаващи места където основната храна е рибата
Някакъв пълен списък?
Вие ме матирахте нарпаво бе хора, ям скумрия поне 2 пъти в седмицата...
Много добре правиш! За мен това е най-чистото месо. В пилешкото и телешкото можеш да намериш цялата менделеева таблица, особено втората и половина, в яйцата също, не че океана е много чист, но все пак.
01.08.06
21:32
#21
Хора не разбрахте ли,че екологично чисти храни няма?!
Важното е да се намери колкото се може по ненатровен продукт.
Нео е прав за пилешкото и телешкото ,само ще прибавя ,че е същото и при рибата (малко ли отпадъчни води от предприятия и танкери се изливат в океаните и моретата?
[quote author=“3230”]Добре значи живака си идва от самата риба а не от консервирането поне тва ме успокои
Как да се отървем от живака в тялото ни
Като отидеш до WCто :lol:
03.08.06
22:05
#23
[quote author=“morphey”]Хора не разбрахте ли,че екологично чисти храни няма?!
Важното е да се намери колкото се може по ненатровен продукт.
Нео е прав за пилешкото и телешкото ,само ще прибавя ,че е същото и при рибата (малко ли отпадъчни води от предприятия и танкери се изливат в океаните и моретата?
Моретата и океаните са огромни и дори да излееш 5 танкера те се прочистват сами и е прашинкав морето и океана особенно.Така, че това не се отразява почтни на рибата + това рибата не можеш да ч блъскаш с хормнони и препарати да расте по добре както при пилешкото и още много предимства си има рибата пред пилешкото и телешкото и там другите меса.
03.08.06
22:20
#24
[quote author=“realityman”][quote author=“morphey”]Хора не разбрахте ли,че екологично чисти храни няма?!
Важното е да се намери колкото се може по ненатровен продукт.
Нео е прав за пилешкото и телешкото ,само ще прибавя ,че е същото и при рибата (малко ли отпадъчни води от предприятия и танкери се изливат в океаните и моретата?
И аз мисля ,че рибата е една от малкото храни,която е останала що годе годна за употреба ,но от консерви ли???(тях не ги ли манипулират със сякакви боклуци?)
Прясна риба-да наистина е много полезна.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече