25.07.06
16:29
Какво ще кажете? Добре ли е кисело мляко преди сън. Няма значение от режима , дали е за качване или сваляне. Вярна ли е приказката: “Нищо млечно, нищо сладко преди лягане”.
25.07.06
16:30
Аз за млечното не съм я чувал приказката. има ли научна обусновка. Аз ям мляко - не ме притесняват въглехидратите и мазнините, а си набавям достатъчно протеин за нощта.
25.07.06
16:36
въглехидратите повишават инсулина и пречат на отделянето на хормона на разтежа.
25.07.06
16:45
въглехидратите повишават инсулина и пречат на отделянето на хормона на разтежа.
Food: Yogurt
Glycemic Index: 36
Glycemic Index Rating: Low
Грешиш. Както виждаш минимално ще е повишението на инсулина.
25.07.06
17:12
ами то... виж аз на какво попаднах:
Food: Alcohol (Liquor)
Glycemic Index: 0
Glycemic Index Rating: None
коментар?
25.07.06
17:16
[quote author=“bgtrener”]ами то... виж аз на какво попаднах:
Food: Alcohol (Liquor)
Glycemic Index: 0
Glycemic Index Rating: None
коментар?
Какво очакваш да ти напиша. Какъв е смисъла на твоя пост? :shock:
25.07.06
17:20
сега го видях. интересно ми стана , че не би трябвало да повишава инсулина... нищо не очаквам да ми отговориш. темата е друга.
не го считай за заяждане. споделям нещо което ми направи впечаттление... :)
До колкото си спомням лактозата се чисили към простите въглехидрати. ГИ-то и се сваля от мазнините в млякото. 20г въглехидрати не са малко, не са и много. Аз лично омазнявам от мляко преди сън, предпочитам 30г казеин.
25.07.06
19:45
казеин това е !!!! 8)
Не ям кисело мляко преди лягане!
Пия вода, протеинът се разтваря и във вода. кисело мляко не ви трябва. Няма да влизам в спорове, тъй като всички изказали се в анектата, имат доста повече опит от мен. :roll: Основно правило за мен е да не ям след 19-20ч. - а преди лягане, нито ми се яде, нито е здравословно, нито е диетично.
27.07.06
12:57
Оо аз преди да легна омаам 2 кофички кисело мляко :)) Много ми е добре тей и през деня също ям. Спя по спокойно, когато изям преди сън..не знам що тей :wink:
[quote author=“northshore`”]Оо аз преди да легна омаам 2 кофички кисело мляко :)) Много ми е добре тей и през деня също ям. Спя по спокойно, когато изям преди сън..не знам що тей :wink:
[quote author=“northshore`”]Абе 2 вечери подред ям 1-2 кисели млека и после не мога да заспя. Има ли нещо общо или.. ?
Мислех, че не ти се отразяват добре.. :wink: :wink:
Възможно е от киселото мляко да не можеш да спиш,понеже то ти вдига кръвното налягане (при всеки е индивидуално).На някой им влияе на други не.Аз лично като изям една кофичка кисело мляко и си спя като пън,но не знам защо като го направя на айрян и го пия дори 1-2 часа не мога да заспя вечерта с часове не знам защо така :?
едно кисело мляко или един шеик с мляко и протеин е много добър избоз за преди лягане. понеже мисля че темата се промени направих нова тема Хранене През нощта....моля коментираите там
29.07.06
13:22
1 кофичка кисело мляко преди сън едва ли би навредило на някого
А особено ако е купено от магазина, защото 60% от млякото им е само вода!
29.07.06
17:29
И аз си мислех че е добре!НО ОПРЕДЛЕЕНО ПРИЧИНЯВА КИСЕЛИНИ!а не ми е приятно да се будя посреднощ с киселини!За тва ям извара!
А и е възмножен спад в нивото на хормон на растежа,даже бях пускал такава тема преди,ама киселините определено ми са получаваха от млякото!
[quote author=“LuckyTeam”]И аз си мислех че е добре!НО ОПРЕДЛЕЕНО ПРИЧИНЯВА КИСЕЛИНИ!а не ми е приятно да се будя посреднощ с киселини!За тва ям извара!
А и е възмножен спад в нивото на хормон на растежа,даже бях пускал такава тема преди,ама киселините определено ми са получаваха от млякото!
Точно обратното :wink: .
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече