кисело мляко преди сън?!

Какво ще кажете? Добре ли е кисело мляко преди сън. Няма значение от режима , дали е за качване или сваляне. Вярна ли е приказката: “Нищо млечно, нищо сладко преди лягане”.

Sportex

25.07.06
16:30

Аз за млечното не съм я чувал приказката. има ли научна обусновка. Аз ям мляко - не ме притесняват въглехидратите и мазнините, а си набавям достатъчно протеин за нощта.

[quote author=“Sportex”]Аз за млечното не съм я чувал приказката. има ли научна обусновка. Аз ям мляко - не ме притесняват въглехидратите и мазнините, а си набавям достатъчно протеин за нощта.

въглехидратите повишават инсулина и пречат на отделянето на хормона на разтежа.

Sportex

25.07.06
16:45

[quote author=“bgtrener”][quote author=“Sportex”]Аз за млечното не съм я чувал приказката. има ли научна обусновка. Аз ям мляко - не ме притесняват въглехидратите и мазнините, а си набавям достатъчно протеин за нощта.

въглехидратите повишават инсулина и пречат на отделянето на хормона на разтежа.

Food: Yogurt
Glycemic Index: 36
Glycemic Index Rating: Low

Грешиш. Както виждаш минимално ще е повишението на инсулина.

ами то... виж аз на какво попаднах:

Food: Alcohol (Liquor)
Glycemic Index: 0
Glycemic Index Rating: None

коментар?

Sportex

25.07.06
17:16

[quote author=“bgtrener”]ами то... виж аз на какво попаднах:

Food: Alcohol (Liquor)
Glycemic Index: 0
Glycemic Index Rating: None

коментар?

Какво очакваш да ти напиша. Какъв е смисъла на твоя пост? :shock:

сега го видях. интересно ми стана , че не би трябвало да повишава инсулина... нищо не очаквам да ми отговориш. темата е друга.
не го считай за заяждане. споделям нещо което ми направи впечаттление... :)

25.07.06
17:30

До колкото си спомням лактозата се чисили към простите въглехидрати. ГИ-то и се сваля от мазнините в млякото. 20г въглехидрати не са малко, не са и много. Аз лично омазнявам от мляко преди сън, предпочитам 30г казеин.

FZ

25.07.06
19:45

казеин това е !!!! 8)

27.07.06
11:44

Не ям кисело мляко преди лягане!
Пия вода, протеинът се разтваря и във вода. кисело мляко не ви трябва. Няма да влизам в спорове, тъй като всички изказали се в анектата, имат доста повече опит от мен.  :roll:  Основно правило за мен е да не ям след 19-20ч. - а преди лягане, нито ми се яде, нито е здравословно, нито е диетично.

27.07.06
12:57

Оо аз преди да легна омаам 2 кофички кисело мляко :)) Много ми е добре тей и през деня също ям. Спя по спокойно, когато изям преди сън..не знам що тей  :wink:

27.07.06
14:39

[quote author=“northshore`”]Оо аз преди да легна омаам 2 кофички кисело мляко :)) Много ми е добре тей и през деня също ям. Спя по спокойно, когато изям преди сън..не знам що тей  :wink:

[quote author=“northshore`”]Абе 2 вечери подред ям 1-2 кисели млека и после не мога да заспя. Има ли нещо общо или.. ?

Мислех, че не ти се отразяват добре..  :wink:  :wink:

27.07.06
19:41

Възможно е от киселото мляко да не можеш да спиш,понеже то ти вдига кръвното налягане (при всеки е индивидуално).На някой им влияе на други не.Аз лично като изям една кофичка кисело мляко и си спя като пън,но не знам защо като го направя на айрян и го пия дори 1-2 часа не мога да заспя вечерта с часове не знам защо така :?

29.07.06
11:07

едно кисело мляко или един шеик с мляко и протеин е много добър избоз за преди лягане. понеже мисля че темата се промени направих нова тема Хранене През нощта....моля коментираите там

29.07.06
13:22

1 кофичка кисело мляко преди сън едва ли би навредило на някого
А особено ако е купено от магазина, защото 60% от млякото им е само вода!

LU

29.07.06
17:29

И аз си мислех че е добре!НО ОПРЕДЛЕЕНО ПРИЧИНЯВА КИСЕЛИНИ!а не ми е приятно да се будя посреднощ с киселини!За тва ям извара!
А и е възмножен спад в нивото на хормон на растежа,даже бях пускал такава тема преди,ама киселините определено ми са получаваха от млякото!

30.07.06
08:16

[quote author=“LuckyTeam”]И аз си мислех че е добре!НО ОПРЕДЛЕЕНО ПРИЧИНЯВА КИСЕЛИНИ!а не ми е приятно да се будя посреднощ с киселини!За тва ям извара!
А и е възмножен спад в нивото на хормон на растежа,даже бях пускал такава тема преди,ама киселините определено ми са получаваха от млякото!

Точно обратното :wink: .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1