01.08.06
20:43
Каква е технологията за извличане под формата на прах на белтъчините.
И после как става това с аминокиселините. В разни статии се казва, че в препаратите те са “готови за консумация от тялото”, а как фирмите призводителки ги докарват до този етап??
Ако някой е запознат, моля...
Поздрави
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
01.08.06
20:51
#1
:arrow: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17542&highlight=
Тва е единствния “отговор” дето получих на подобна тема
Браво бе пичове, явно всички сме наясно как слагат разните прахчета в кутииките... :wink:
Ще се пробвам да намеря нещо за технологията на производство из нета ама...
Предполагам, че просто изсушават определени екстракти от различни продукти/примерно мляко/, ама... нещо не си го преставям.
Пък и протеина на прах е значително по-евтин от това да си купиш съответното количество мляко. А за добиването му все пак има и доста труд който оскъпява не малко струва ми се.
производствения цикъл са най-общо сложни химични процеси, които не са “смилаеми” за масовата аудитория. Който го интересува да попита чичко Google… там пише.
[quote author=“nixon”]производствения цикъл са най-общо сложни химични процеси, които не са “смилаеми” за масовата аудитория. Който го интересува да попита чичко Google… там пише.
Едиственото приемливо нещо което намерих на Бг е това: http://www.bas.bg/chem_prod.html
Обаче нещо не ми се нраво как е поднесена информацията. Сега нямам време да чета по-сериозно, но от това което видях е яко замазване на очите със сложни приказки.
Не мисля, че нинтеза е толкова невъобразимо труден за разбиране.
Хваща се някакъв продукт/какъв е той/ минава през 1-2 серии от реакции и после се събира маТРАла.
Чудно ми е само, как цените на тези продукти са толкова ниско, при положение, че загубата на обработван материал е оргомно. Някъде прочетох, че се губи повече от 70% от първоначално използваното...
Аминокиселините и протеините се произвеждат от мляко, айца, соя, житни култури и др., като се обработват с ензими и бактерии :wink: .
http://www.bb-team.org/stuff/000725.php
3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.
Толкова и го четете тоя сайт 8) Иначе обясних какво представлява суроватката
obelka написа:
От млечна суроватка.
И аз допълвам:
Демек от мляко Когато млякото се пресече над него излиза воднист слой наречен суроватка. Сега незнам фирмите как точно го приготвят, но иначе това е суроватката.
Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...
[quote author=“Mortos”]http://www.bb-team.org/stuff/000725.php
3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.
obelka написа:
От млечна суроватка.
Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...
Някой може ли да обясни какво точно филтрират с тия нанотехнологии?
Защото терминът сам по себе си нищо не значи. /Примерно: Нанофилтрация може да се изоилзва и за кинематическо контролиране на микрозаряди в електротехниката... / Определението е, че с нанотехнологии може да се манипулират обекти с размер 1/1000000000 m. демек супер малки/
На горецитираното отговорих в съседната тема, беше неясно.
И е напълно нормално хората да не знаят какво консумират. Като си поръчаме една шкембечораб в някоя кръчма знаем ли, че готвача не си е измил краката въре преди това?? :P :lol: Еми не, не знаем... :lol:
[quote author=“tpd”][quote author=“Mortos”]http://www.bb-team.org/stuff/000725.php
3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.
obelka написа:
От млечна суроватка.
Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...
Някой може ли да обясни какво точно филтрират с тия нанотехнологии?
Защото терминът сам по себе си нищо не значи. /Примерно: Нанофилтрация може да се изоилзва и за кинематическо контролиране на микрозаряди в електротехниката... / Определението е, че с нанотехнологии може да се манипулират обекти с размер 1/1000000000 m. демек супер малки/
На горецитираното отговорих в съседната тема, беше неясно.
И е напълно нормално хората да не знаят какво консумират. Като си поръчаме една шкембечораб в някоя кръчма знаем ли, че готвача не си е измил краката въре преди това?? :P :lol: Еми не, не знаем... :lol:
Продукта бива подложен на ниско темп. синтез, след което се филтрира чрез нанотехнологията за да се отдели белтъка.
На теория така ги обясняват нещата, пък в действителност дали е така незнам... :roll: Аз такива неща не пия :wink: Цаката е да ядеш повече извара :wink:
Колкото до чорбата, ако готвача ще си мие краката в супата, то ще се усети по миризмата. :lol:
П.С. Най-просто можеш да разбереш за нанотехнологията, като гледаш “WS teleshop” :lol: Там тоя Хорас обясняваше за нея :lol:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече