Как се прозвеждат протеините и аминокиселините /препарати/??

01.08.06
20:43

Каква е технологията за извличане под формата на прах на белтъчините.

И после как става това с аминокиселините. В разни статии се казва, че в препаратите те са “готови за консумация от тялото”, а как фирмите призводителки ги докарват до този етап??

Ако някой е запознат, моля...

Поздрави

01.08.06
20:51

:arrow:      http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17542&highlight=
Тва е единствния “отговор” дето получих на подобна тема

01.08.06
21:20

Браво бе пичове, явно всички сме наясно как слагат разните прахчета в кутииките...  :wink:

Ще се пробвам да намеря нещо за технологията на производство из нета ама...

Предполагам, че просто изсушават определени екстракти от различни продукти/примерно мляко/, ама... нещо не си го преставям.

Пък и протеина на прах е значително по-евтин от това да си купиш съответното количество мляко. А за добиването му все пак има и доста труд който оскъпява не малко струва ми се.

01.08.06
22:01

производствения цикъл са най-общо сложни химични процеси, които не са “смилаеми” за масовата аудитория. Който го интересува да попита чичко Google… там пише.

01.08.06
22:18

[quote author=“nixon”]производствения цикъл са най-общо сложни химични процеси, които не са “смилаеми” за масовата аудитория. Който го интересува да попита чичко Google… там пише.

Едиственото приемливо нещо което намерих на Бг е това: http://www.bas.bg/chem_prod.html

Обаче нещо не ми се нраво как е поднесена информацията. Сега нямам време да чета по-сериозно, но от това което видях е яко замазване на очите със сложни приказки.

Не мисля, че нинтеза е толкова невъобразимо труден за разбиране.

Хваща се някакъв продукт/какъв е той/ минава през 1-2 серии от реакции и после се събира маТРАла.

Чудно ми е само, как цените на тези продукти са толкова ниско, при положение, че загубата на обработван материал е оргомно. Някъде прочетох, че се губи повече от 70% от първоначално използваното...

01.08.06
22:38

Аминокиселините и протеините се произвеждат от мляко, айца, соя, житни култури и др., като се обработват с ензими и бактерии :wink: .

02.08.06
01:23

http://www.bb-team.org/stuff/000725.php

3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.


Толкова и го четете тоя сайт  8) Иначе обясних какво представлява суроватката


obelka написа:
От млечна суроватка.


И аз допълвам:
Демек от мляко  Когато млякото се пресече над него излиза воднист слой наречен суроватка. Сега незнам фирмите как точно го приготвят, но иначе това е суроватката.


Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...

02.08.06
09:09

[quote author=“Mortos”]http://www.bb-team.org/stuff/000725.php

3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.


obelka написа:
От млечна суроватка.


Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...

Някой може ли да обясни какво точно филтрират с тия нанотехнологии?
Защото терминът сам по себе си нищо не значи. /Примерно: Нанофилтрация може да се изоилзва и за кинематическо контролиране на микрозаряди в електротехниката... / Определението е, че с нанотехнологии може да се манипулират обекти с размер 1/1000000000 m. демек супер малки/

На горецитираното отговорих в съседната тема, беше неясно.

И е напълно нормално хората да не знаят какво консумират. Като си поръчаме една шкембечораб в някоя кръчма знаем ли, че готвача не си е измил краката въре преди това??  :P :lol:  Еми не, не знаем...  :lol:

02.08.06
12:00

[quote author=“tpd”][quote author=“Mortos”]http://www.bb-team.org/stuff/000725.php

3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация): Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.


obelka написа:
От млечна суроватка.


Как може да пиете нещо и да незнаете какво представлява и от къде идва...

Някой може ли да обясни какво точно филтрират с тия нанотехнологии?
Защото терминът сам по себе си нищо не значи. /Примерно: Нанофилтрация може да се изоилзва и за кинематическо контролиране на микрозаряди в електротехниката... / Определението е, че с нанотехнологии може да се манипулират обекти с размер 1/1000000000 m. демек супер малки/

На горецитираното отговорих в съседната тема, беше неясно.

И е напълно нормално хората да не знаят какво консумират. Като си поръчаме една шкембечораб в някоя кръчма знаем ли, че готвача не си е измил краката въре преди това??  :P :lol:  Еми не, не знаем...  :lol:

Продукта бива подложен на ниско темп. синтез, след което се филтрира чрез нанотехнологията за да се отдели белтъка.
На теория така ги обясняват нещата, пък в действителност дали е така незнам... :roll: Аз такива неща не пия  :wink: Цаката е да ядеш повече извара  :wink: 


Колкото до чорбата, ако готвача ще си мие краката в супата, то ще се усети по миризмата.  :lol:

 


П.С. Най-просто можеш да разбереш за нанотехнологията, като гледаш “WS teleshop”  :lol: Там тоя Хорас обясняваше за нея  :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1