02.08.06
14:29
Въпросът ми се отнася по -конкретно за тренировка в домашни условия като разполагам с дъмпели крив лост и велоергометър . Дали бих могла да тренирам по следния начин:
1 ден - всички мускулни групи на горна част на тялото / гърди, гръб, рамо , бицепс и трицепс/ по едно упражнение + корем
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - отново всички мускулни групи на горна част
5 ден - крака + корем
целта ми не е отслабване защото тежа 51 кг а съм висока 1,70 също не искам и да трупам маса
Тренировките ми са по - скоро за тонус и малко релефче.
Ще Ви бъда много благодарна ако получа поне едно компетентно мнение.
Или пък някой ми помогне с примерна програма за тренировка.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
02.08.06
17:24
Имам някои идеи, обаче би ли написала упражненията, които мислиш да правиш за цялото тяло и за краката?
За гърди - избутване със крив лост от лег с широк хват
гръб - гребане с дъмпели
рамо - раменна преса или разтваряне в страни с дъмпели
бицепс - бицепсово сгъване с крив лост от стоеж
трицепс - кик-бек или разгъване от хоризонтално положение
за крака тъй като имам проблеми с коленете не ги натоварвам много а на велоергометъра редувам 3 минути на по-лека степен със 2 минути по - висока степен и така минимум 25 минути
да чуем все пак какви са тежестите моля :)
По отношение на на сплита ти, според мен за нуждите ти е напълно излишен. Прави си кръговата тренировка от първия ден три дни седмично. Опитай да намериш вярното за твоите колена упражнение за крака- полуклек с дъмбели, напади с широк разкрач, буквално до полушпагат, сумо клек, все неща ангажиращи моща на задните ти части и изместващи акцента от слабите ти колена. Велото си е кардио уред- не повече от 25 мин по интервалната схема,която си избрала. Не се увличай да караш повече, защото вместо кардио тонус ще получиш болка и излишно раздути бедра. Ако три дни ти се струва малко, направи ги четири, обаче слушай тялото си внимателно. Ако подобна схема те натоварва отвъд целите ти - добър мускулен тонус и секси релеф я коригирай!
Та значи - кръгова тренировка, след която правиш 25 мин кардио на велото + загрявката и отгрявка и така :) като чуем килцата ще кажем повечко
Съжалявам , малко май съм ви заблудила . тези упражнения не ги правя в кръгова тренировка а по отделно в 3 серии с 8-10 повторения . За крака въобще не зная дали ще мога да правя упражнения, а велото го правя 7-8 мин преди тренировка и 10-15 мин след тренировка . Тези 25 минути по интервална схема са ми в отделен ден и тях по - точно ги броя като някаква лека тренировка за крака.
За килограмите какво да кажа . Не се натоварвам с много голями тежести по скоро поносими за да мога да направя всички повторения в серията правилно . Тежестите ми варират от 2,5 до 7 кг за различните упражнения.
Мен пък ми харесва тренировката ти!След 5-тия ден се надявам да има почивка 1-2 дни (не стана ясно от това което си написала). За краката изглежда работата е доста сериозна, поне упр. с тежеста на тялото можеш ли да правиш? Примерно качване на блокче или изкачване на стълби. Съвет от мен е да не повтаряш упражненията в рамките на седмица. Тоест ако 1 ден правиш за бицепс с крив лост, в 4 ден направи със дъбели (само пример). Почивките между сериите да не са прекалено големи 1 - 1,5 мин. макс. Бтв тия тежести за някои упражнения ми се виждат прекалено малки :twisted:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече