Хранене преди и по време на нощна смяна

02.08.06
21:26

Понеже давам нощни смени 2-3 пъти в седмицата, които не са свързани с физическа работа, просто стоене и изразходване на енергия както през деня.
Би ли трябвало да приемам преди нощната смяна въглехидрати? Например кисело мляко с овесени ядки, ориз, боб... изобщо да си похапвам стабилно, след като цяла нощ ще съм буден.
Или ако ми предстои цяла нощ будуване - лято е, отпуски, море... купони, безсънни нощи. Трябва ли да се похапва здраво през нощта и какъв би бил най-подходящия хранителен режим при положение че на човек се налага да е буден 2-3 нощи през седмицата.

02.08.06
23:29

В интерес на истината и мен ме вълнува този въпрос :wink: нека някои по-компетентен да отговори ако може  8)

02.08.06
23:46

Аз също имам 2 нощни смени през седмицата. Храненето трябва да е съобразено с текущия ти режим (НВД, ВВД и т.н.). Принципно приемането на повече храна компенсира донякъде липсата на сън, така че когато имаш нощни смени се стреми да ядеш повече. Не се притеснявай за въглехидратите през нощта, тъй като такива е добре да не приемаш преди лягане, било то и в 8-9 сутринта.

03.08.06
04:48

Работя втора година през лятото / 6 дни в седмица /, и правя много добър хранителен режим. Храня се през три 4аса по малко, като вклю4вам и малко протеин. Последните два 4аса най-много плод и преди да легна нощен протеин с глутамин.

03.08.06
15:13

и аз имам същия проблем, а и тъй като по принцип не ям след 19ч., естествено към 6-7ч сутринта съм гладна като вълк, но пия вода за да залъжа глада.

нека наистина някой по компетентен по въпроса да каже, защото малко повече храна би дошла  добре. може би трябва последното хранене да е малко по-късно - към 23-24ч например???

03.08.06
16:12

Ми то AbSs много хубаво ви отговори. Единствено с въглехидратите няколко часа преди лягане смятам, че трябва да се внимава. Пък било то в 22 , 2 или 5 часа. И  останалото си е същото- като си лягаш по-късно ще се събуждаш по-късно, като се съобразяваш на НВД ли си или на ВВД.
Още повече че и двамата сте в чужбина, може да си позволите качествени добавки.

08.08.06
02:12

Аз работя повече от 3 години постоянно нощни смени и смятам, че храненето нощем трябва да е съобразено с това през деня. Т.е. приемаш си това което трябва да вземеш през деня (тогава вераятно спиш) т.е. ако имаш за деня 500 месо, белтъци и мляко си ги разделяш по равно докато си буден, аз лично предпочитам по лека храна вечер . ям предимнот белтъци и протеинови шейкове докато работя

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1