тен?

05.08.06
01:39

Някои си там не си спомням кой, но ми беше казал че като си по-тъмен цвят на кожата ии мускулите ти се описват по добреее или нещо такоа .... Таа вярно ли е или пак са ма излагали  :?:

zweio

05.08.06
02:52

Вярно е. По принцип на бялата кожа трудно се вижда сепарацията на мускулите.

05.08.06
11:17

[quote author=“zwei0”]Вярно е. По принцип на бялата кожа трудно се вижда сепарацията на мускулите.

то и за това културистите се мажат със специални бои :wink:

05.08.06
13:01

[quote author=“YaN3v”]Някои си там не си спомням кой, но ми беше казал че като си по-тъмен цвят на кожата ии мускулите ти се описват по добреее или нещо такоа .... Таа вярно ли е или пак са ма излагали  :?:

Не са те излъгали, има токова нещо, но освен, че ще ти личи повече сепарациата, ще изглеждаш и по-малък.  :wink:

05.08.06
15:33

[quote author=“tpd”]Не са те излъгали, има токова нещо, но освен, че ще ти личи повече сепарациата, ще изглеждаш и по-малък.  :wink:

принципно като се печеш на слънце или на солариум се маха малък % излишна вода дето стой под кожата и в резултат на това - по-малък, НО по твърд. Къв е смисъла да си голям ако не ти се виждат мускулите?! То негрите нямат мноо мускули , но стоят твърди и затова изглеждат яки

05.08.06
16:04

[quote author=“JohnRambo”]...затова изглеждат яки

или просто,защото са черни..

05.08.06
17:01

[quote author=“SpUd3r”][quote author=“JohnRambo”]...затова изглеждат яки

или просто,защото са черни..

единствената  разлика между бели и черни люде е че Чернокожите задържат МНОГО ПО-МАЛКО подкожна вода от белите.

05.08.06
17:21

[quote author=“JohnRambo”][quote author=“SpUd3r”][quote author=“JohnRambo”]...затова изглеждат яки

или просто,защото са черни..

единствената  разлика между бели и черни люде е че Чернокожите задържат МНОГО ПО-МАЛКО подкожна вода от белите.


Пигментацията няма нищо общо с подкожната вода. Също и потъмняването на кожата не води до намаляване на никаква подкожна вода. Всичко е до пречупването на светлината и различния диапазон на всеки цвят!

06.08.06
23:04

Точно аз принципно съм много бял ама сега като хванах тенче и като се вида в огледалото изглеждам все едно съм по-релефен,направо ми се присика целогодишно да съм с тен :D

06.08.06
23:11

[quote author=“SpUd3r”]Точно аз принципно съм много бял ама сега като хванах тенче и като се вида в огледалото изглеждам все едно съм по-релефен,направо ми се присика целогодишно да съм с тен :D

Солариум :wink: .

06.08.06
23:12

[quote author=“AbSs”]

Пигментацията няма нищо общо с подкожната вода. Също и потъмняването на кожата не води до намаляване на никаква подкожна вода. Всичко е до пречупването на светлината и различния диапазон на всеки цвят!

не говаря за пигментацията, доказано е че черните задържат по малко вода. Всичка се дължи на факта че черните люде са създадени за по тапли климати. По високата темпаратура дехидратира организма и подготва мастните депа за горене. По ниските температури пък активизират мастните депа. т.е. ако ходите на море или на солариум тялото се дехидратира и изхвърлу част от подкожната вода. Бледоликите за доста по мазнички като цяло.

за пример - Северните народи са мазнички повечето, докато африканците като цяло са слаби.

06.08.06
23:41

Ако и на теб ти се налага да преследваш вечерята си и ти ще си слаб.  :lol: Дебел ескимос виждал ли си, щото аз съм виждал дебел негър :lol: Не цвета на кожата, а начина на живот е важен! Можеш да се дехидратираш ако не приемаш достатъчно вода. Не знам откъде измисляш нещата, които пишеш... Изкуствения тен или боята променят по същия начин визията, както естесвеното потъмняване. Пак ще кажа, че всичко е до пречупването на светлината и различния диапазон на всеки цвят!

06.08.06
23:48

е то дебели негри има. както и слаби бледолика и кво ат тва? говоря че кат опрочент негрите са повечето слаби. а по тъмната кожа озночава че човек се излага на слънце по често. излагането на слънчце води до загряване на организма, което води до по малко подкожна вода!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! вземи прочети една научна статия, тия неща не си ги измислям

07.08.06
00:31

[quote author=“AbSs”]Ако и на теб ти се налага да преследваш вечерята си и ти ще си слаб.  :lol: Дебел ескимос виждал ли си, щото аз съм виждал дебел негър :lol: Не цвета на кожата, а начина на живот е важен! Можеш да се дехидратираш ако не приемаш достатъчно вода. Не знам откъде измисляш нещата, които пишеш... Изкуствения тен или боята променят по същия начин визията, както естесвеното потъмняване. Пак ще кажа, че всичко е до пречупването на светлината и различния диапазон на всеки цвят!

Аз слаб ескимос не съм виждал де, ама айде! Не засягай светлината чак толкова, важно е откъде идва, а диапазона няма значение! Ако е от 400 до 440 нанометра каква е разликата във визията примерно! Тъмните участъци поглъщат светлината, по добре е ако я отразяват за да я възприеме човешкото око по добре, иначе се губи. Затова и черните се мажат с боя и разни други работи да лъщят за да се открояват! Иначе колкото и да си як, сложи един негър на черен фон и гледай сеир! Ако си дебел под каквато и светлина да си няма значение!(Казвам ти го защото науката за светлината ми е част от професията)!!!

Като ги знаеш диапазоните я кажи между 500 и 600 нано метра кои цветове преобладават!?

07.08.06
00:54

[quote author=“JohnRambo”]е то дебели негри има. както и слаби бледолика и кво ат тва?

:arrow:[quote author=“AbSs”]Не цвета на кожата, а начина на живот е важен!

[quote author=“JohnRambo”]говоря че кат опрочент негрите са повечето слаби.

Интересна статистика, даже в Сомалия са кожа и кокали :lol:

[quote author=“JohnRambo”]а по тъмната кожа озночава че човек се излага на слънце по често.

Тъмната кожа при негрите (пигментацията) се дължи на стотици хиляди години еволюция. Белият човек някога също е бил тъмен. :wink:  Единствената разлика е в пигментацията, а тя няма нищо общо с водата. :wink:

[quote author=“JohnRambo”]излагането на слънчце води до загряване на организма, което води до по малко подкожна вода!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А ако пиеш достатъчно вода какво става? Дадох ти пример с изкуствения тен - потъмняване на кожата без излагане на слънце :wink:

[quote author=“YODA”]Като ги знаеш диапазоните я кажи между 500 и 600 нано метра кои цветове преобладават!?

Зелено, жълто :D В крайна сметка говорим за игра със светлината, то е ясно че един сумист с тен и без тен пак си е сумист. :lol: Също така яркостта на черния цвят е по-малка от белия, затова релефа се откроява повече :wink:

07.08.06
08:57

абе то “20 годишните козметички” им е ясно че солариума дехидратира кожата, пък ти да не знаеш!?!? дехидратирането води до по твърд и стегнат вид, а от там и по-мускулестото изчъчване, с което могат да се похвалят по тъмничките хора. Джей кътлър например преди състезание два пъти на oен в продължение на няколко седмици си е на солариум и казва в едно от видеата си “..tanning makes you look more muscular (laughts) ..it actually helps you get rid of this last bit of water…”

Владимир Недков

07.08.06
14:09

Има разлика между африканци и афро-американци в отношение задържането на вода и пр. Афро-американците са избирани далечното минало от търговците на роби 1 по 1, пътували са по 2 месеца в трюмове на кораби пълни с морска вода, плъхове и собствените си ексременти. Издържали са на какви ли не гнусотии и са бачкали робски 2-3 поколения. Тази селекция е естествен + изкуствен отбор. Това винаги ще превъзхожда естествения отбор. Хората които се потят много, бързо се обезводняват. Хората, които бързо се обезводняват не доживяват прехода Африка - Америка... Ако паметта ми не ме лъже, едва 1/3 от афро-американско население на САЩ има бърза обмяна на веществата тип “Калифорния”. Останалите са си пухкави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1