11.08.06
14:55
Здравейте,
значи проблема ми е следния: на няколко пъти когато съм на плуване и както си плувам, прасеца ми се схваща и става камък. Дори понякога и през нощта като спя и изведнъж ми се схваща и адски боли! На какво се дължи това и какво да правя? :?:
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
11.08.06
16:27
така става като почваш да правиш интензивни работи като плуване , ама кат ходиш още няколко пъти на плуване ще ти мине
[quote author=“sweet_peach”]Здравейте,
значи проблема ми е следния: на няколко пъти когато съм на плуване и както си плувам, прасеца ми се схваща и става камък. Дори понякога и през нощта като спя и изведнъж ми се схваща и адски боли! На какво се дължи това и какво да правя? :?:
Нормално, на всички им се случват такива екстри.
Принципно става като вече си претоварен и мускула е уморе. Също става като се дехидратираш. И най-често когато мискула не е добре трениран откъм гъвкавост.
Може да:
-пиеш повече вода
-правиш разтягаш след тренировка/внимателно да не стане фал/
-тренираш умерено и редовно
Най-вече ако правиш разтягания и тренираш, с времето ще намалеят тези неща.
Иначе схващане при плуване си е класика. Става и защото темп. на водата е сравнително ниска...
Много е опасно това ако ти се случи в морето, така че умната.
11.08.06
18:04
[quote author=“sweet_peach”]Здравейте,
Еми аз като бях начинаещ в плуването и на мен ми ставаше така. Има техника за моментално отпускане на болката: Хващаш си големия пръст на крака и дърпаш към тебе
11.08.06
18:19
Мерси много за съветите :wink:
11.08.06
21:09
Ами незнам!? :?: Честно казано незнам кои храни съдържат калий... :oops: Не съм компетентна по този въпрос, но само ще отбележа, че съм на НВД в момента. :?
:) Банани, картофи и др. дето не са препоръчително по време на НВД. Няма гаранция, но вземи си купи свестни мултивитамини, така или иначе са добре дошли по време на диета и не само.
[quote author=“nixon”]мускулните спазми могат да се получат при липса на калций, не калий.
Aми според мене има разлика между спазъм и схващане.
Та за калия виж темата за кленбутерола в гохард.орг :wink:
12.08.06
01:05
Благодаря за всички съвети :wink:
Пиши с нормален шрифт !!
ASTOR
Почти на всеки се е случвало
Като ти се случи нощем (поради стягане) стани веднага и остави тежеста на въпросният прасец, веднага ще те отпусне и няма да имаш болки на другия ден
аз открих и друг начин за спрсвяне с
тая гадост -много бърз масаж с ръка по цялата дължина на мускула.И аз страдам от това доста често най вече нощтем
всеки е имал такива проблеми далжи се на липса на магнезий в тялото, калция незнам за него пак помагаше при схващане но аз взимах магнезии от този разтворимия като мултивитинамините и по два пати на ден и за три дена нямам вече подобни проблеми
[quote author=“holygad”]всеки е имал такива проблеми далжи се на липса на магнезий в тялото, калция незнам за него пак помагаше при схващане но аз взимах магнезии от този разтворимия като мултивитинамините и по два пати на ден и за три дена нямам вече подобни проблеми
Магнезий,калций,калий цялата менделеева таблица трябва да бъде изпита :roll: :twisted:
определено липсата на магнезий е водеща. има и някои други причини. например, ако работиш седяща работа, се получава стаза на долните крайници и лошо оросяване. също така понякога при проблеми с малките кръвоносни съдове се получават поредица от крампи, предимно нощем. тъй че е добре да подходиш комплексно към нещата.
като начало се постарай да приемаш храни, богати на магнезий - сушени плодове, банани, сурови ядки. ако работиш седяща работа, не се раздвижвай само чрез плуване, а и ходи пеша и някакви упражнения по време на почивките. ако не изчезнат, поне ще намалеят.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече