Ах, тези гърди!?

15.08.06
23:25

Интересувам се по колко упражнения е добре да се прави ,за да има добър ефект върху гърдите.Вчера гледах онзи смешния смърф от Фитнес мания Любо-лежанката, обясняваше ,че не е добре да се правят повече от 4 упражнения щото мускула се пренатоварвал и сместо да пораства се свивал. Аз мисля ,че има нещо такова,но след като направа примерно 6 упражнения  5х8 примерно а не при 4 серий.Вие к’во ще кажете. Друго нещо,аз като тренирам гърди напоследък след всяка тренировка имам мускулна на следващия ден и незнам дали е надобре това ? Правя по 5 упражнения 4х8-7 зависи. Някой да даде съвет, дали е прав човека или не щото аз днес пробвах т’ва,което каза и все едно нищо не съм тренирал! :)

15.08.06
23:42

Адаша е прав. Не повече от 3 ако питаш мен. Натоварването го компенсирай с промяна в тежестите и повторенията.

При 3х8 мусколът расте най-добре.

16.08.06
10:26

За по - напреднали 3 упражнения стигат. При това с по максимум 3 работни серии.
Мускулът не расте пропорционално от броят на упражненията или сериите, а от прогресивното натоварване, което може да се осъществява чрез повишаване на работните тежести, повишаване на плътността на тренировката (същата работа за по - малко време), и други такива методи. Тоест, 5 упражнения не е задължително да са по - добре от 3.

16.08.06
10:53

така вече ми е по-ясно :)

16.08.06
12:09

а хубаво ли е да се разтягат гърдите между сериите, защото из имам чувството,че мускулната ми е от прекалено разтягане или може да бъркам!?

16.08.06
12:36

Бъркаш да, мускулната треска е резултат от анаеробното разграждане на глюкозата в мускулите. Разтягането, каквото и да имаш предвид, може да ти навреди единствено, ако някой невероятно мощен те хване и те разчекне толкова здраво, че да ти се скъса някое влакно, а това е нещо, което сам не можеш да си причиниш. Мускулните влакна се късат само когато са силно контрахирани.

16.08.06
15:49

Ясно. А добре ли е да имам всеки път тази мускулна треска?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1