Сравннителна таблица на някои предлагани в БГ мултивитамини.

17.08.06
23:02

Може да е от полза на някой, доста си поиграх :)
На ON витаминчетата не са зле.
[URL=http://img272.imageshack.us/my.php?image=vitamincomparexo3.jpg]http://img272.imageshack.us/img272/8726/vitamincomparexo3.th.jpg[/URL]
XLS file:
http://free.hit.bg/emzo/Vitamins.xls

Дано да няма грешки  :mrgreen:
——-
Сега си взех DailY (happy ???)caps и си ги редувам през ден с ISS Vitamin Pak.
Dayli Formula aко не ме е баламосал продавача нямало от известно време на пазара.

zweio

17.08.06
23:07

Браво, поздравления за добре свършената работа !  :D

Беееее излезе в отпуска и се чуди какво да прави  :lol: Иначе хубаво, че има хора без работа, да помагат на тез без повече работа  :lol:

П.П. пише се daily

18.08.06
19:01

благодаря

18.08.06
19:37

Браво, човече! Много добра работа си свършил. Ако ти се занимава можеш да оцветиш в ярък цвят тези количества, които са най-големи в съответните марки витамини - нещо като къде дават най-много от всичко. Браво за добре свършената работа! 8)

18.08.06
19:43

super complete formula, на  ултимат нутришън е баси дзвера. Никога не съм виждал толкова много витамини и мин. на едно място в такива дози! Май това ще си взема  :mrgreen:

18.08.06
20:05

Благодарности и от мен!

До сега взимах само някакви елементарни, я на центрум я на някой друг, но в доста продължителни периоди.

Замислям се дали да не взема нещо на Юнивърсал...

Има обаче 2 неща, които трудно се определят само от химичния състав:

1/ Какво е усвояемостта. Пример: витамините на едната фирма може да имат повече мг вещество, но да не се усвоята до толкова, колкото това на друга фирма. Зависи им от технологиите на производство.

2/ Мисля, че може много лесно да се стигне до предозиране, а то ще създаде проблем дори и за трениращ човек.

18.08.06
20:24

[quote author=“tpd”]Благодарности и от мен!

До сега взимах само някакви елементарни, я на центрум я на някой друг, но в доста продължителни периоди.

Замислям се дали да не взема нещо на Юнивърсал...

Има обаче 2 неща, които трудно се определят само от химичния състав:

1/ Какво е усвояемостта. Пример: витамините на едната фирма може да имат повече мг вещество, но да не се усвоята до толкова, колкото това на друга фирма. Зависи им от технологиите на производство.

2/ Мисля, че може много лесно да се стигне до предозиране, а то ще създаде проблем дори и за трениращ човек.

Даа има резон във въпросите:
на първия не мога да отговоря, но втория - според мен зависи от килограмите на съответния човек, физическото състояние, колко тренира. На ултимат нутришън, които си харесах са същински дзвер дето се вика, но на някой може да са му възмного и да получи хипервитаминоза (май така се казваше). Според мен трябва що годе да си изчислиш колко набавяш и от другите храни и добавки, които приемаш и ще разбереш дали ще предозираш!

18.08.06
21:50

super complete formula , 1serving e 9 капсули
Vitamin A 20000UI e много  :shock: , аз пия ISS и там има 10000UI.
Tия дни ще добавя и паковете.

п.с. знаете ли от кой витамин точно урината си променя цвета ? (тъмно жълт)

[quote author=“emzo”]super complete formula , 1serving e 9 капсули

B :)

аз не се бъзиках като казах, че си като ходеща библиотека! :lol:  По здрави
Йода

18.08.06
22:18

В като цяло или конкретно някой ? (1,2,6,12)

[quote author=“emzo”]В като цяло или конкретно някой ? (1,2,6,12)

Б групата попринцип. Иначев паковете най-често предозират Б6, та сигурно е той  :roll:

19.08.06
02:39

В Super Complete Formula витамин С е 1500 mg. Това е почти 5 пъти повече от препоръчителната доза за възрастен човек. Аз пия преди лягане витамин С в таблетки от по 100 mg и пия по 3, а в този пакет с витамини са бутнали 15 таблетки. Съмнявам се организма да може да усвои толкова, останалото се изхвърля с урината. Просто проучете препоръчителните дози и вземете тези витамини, които са най-близки до тях по количество. Тази Super Complete Formula би помогнала при много тежки тренировки, ама много тежки - с претрениране, здрава мускулна треска и т.н. При по-леки натоварвания според мен организма ще усвои малка част от витамините и другото ще се изхвърли.

19.08.06
17:04

[quote author=“emzo”]super complete formula , 1serving e 9 капсули

Би ли уточнил, горе в това което си въвел е отразено хим. съдържание на 1 капсла налите така? Или е 1 сервиране?? Защото яко се изтарикатяват като това е 1 сервиране от 9капсули. :)

Инещо важно според мен: Витамините се взимат само и единствено сутрин, за да могат да се усвоят пълноценно. Не съм сигурен, дали това важи на 100% и за вит. Ц. , но мисля, че и него няма смисъл да се взима следобед, просто не се усвоява като хората.

YODA, прав си, че кг на човека са определящи, не е едно и също трен човек на 90кг и нетрен. на 70 на по 30 год... нищо че и двамата влизат в категорията ‘възрастен индивид’

Аз ще ги погледна тия на Юнивърсал, ама най-вероятно ще си карам на Центум, не съм тръгнал да тренирам професионално...

19.08.06
17:14

Да , данните са за 1 serving (9 капсули)

08.09.06
13:44

Доколкото си спомням от даскалото само мастноразтворимити витамини ,А,Е, (Д,Б-комп. не се сешам от кои са ) имат комулативен ефект а от тук хипервитаминоза ,а водоразтворимите могат да се пият спокойно ,прозто организма като не му трябват ги изхвърля:)
Та значи сутрин е най-добре така ли ,а преди или след ядене ?

08.09.06
14:14

След закуска.

17.09.06
12:29

аз си взех тези за 28 лв 60 тб на Genesis
http://fitnesstyle.tripod.com/Genesis_vitaminsF100.html

27.09.06
19:30

Сега си взех DailY (happy ???)caps и си ги редувам през ден с ISS Vitamin Pak.
Dayli Formula aко не ме е баламосал продавача нямало от известно време на пазара.

Еее верно ли ги няма аз се чудя защо нито при фитнеса при нас ги няма нито на Пиротска.
Какъв витаминно-минерален комплекс бихте ми препоръчали до 25лв.

27.09.06
19:49

виж по-нагоре :)

05.10.06
22:34

[quote author=“zweio”]Браво, поздравления за добре свършената работа !  :D

13.05.07
08:02

emzo na centrum витамините може ли да се вярва ? или на пък на BioTech(21лв - 100бр) , че в момента нямам пари да си взема някакви скъпи

13.05.07
09:01

казано от AYO на 13.05.07, 08:02:

emzo na centrum витамините може ли да се вярва ? или на пък на BioTech(21лв - 100бр) , че в момента нямам пари да си взема някакви скъпи

Брат ми си взе Universal Daily One(23 лева от магазина),които ги мислих за съмнителни,тъй като ги няма като официални в Америка,а се продават само в Източна Европа(Унгария,Хърватия,Словакия и т.н)...Съставките на етикета са много добри,а сега братото пика зелено-оранжево-жълто някво като неон,тъй че май работят доста добре...

13.05.07
11:44

казано от 4oKuTo на 13.05.07, 09:01:

казано от AYO на 13.05.07, 08:02:

Брат ми си взе Universal Daily One(23 лева от магазина),които ги мислих за съмнителни,тъй като ги няма като официални в Америка,а се продават само в Източна Европа(Унгария,Хърватия,Словакия и т.н)...Съставките на етикета са много добри,а сега братото пика зелено-оранжево-жълто някво като неон,тъй че май работят доста добре...

ще видя дали ги продават, защото по фитнес магазините при нас няма особено разнообразие.

Току що си взех едни американски витамини SpectrumVite за 13лв. и съм доста доволен от съотношението цена/обявен грамаж. Ето както съдържат:

Витамин А - 3500 ME
Витамин C - 60 mg
Витамин D - 400 ME
Витамин E - 30 ME
Витамин K - 25 mcg
Витамин B1 - 1,5 mg
Витамин B2 - 1,7 mg
Витамин B3 - 20 mg
Витамин B5 - 10 mg
Витамин B6 - 2 mg
Витамин B7 - 30 mcg
Витамин B9 - 400 mcg
Витамин B12 - 6 mcg

Калции - 162 mg
Желязо - 18 mg
Фосфор - 109 mg
Йод - 150 mcg
Магнезий - 100 mg
Цинк - 15 mg
Селен - 20 mcg
Манган - 2 mg
Мед - 2 mg
Хром - 120 mcg
Молибден - 75 mcg
Хлор - 72 mg
Калий - 80 mg
Калай - 10 mcg
Силиций - 2 mg
Ванадий - 10 mcg
Бор - 150 mcg
Лутеин -250 mcg
Ликопен - 300 mcg

Мисля да пия по две таблетки  дневно - една след закуска и една след следтренировъчното ядене.

13.05.07
12:36

А бе да ви питам във bb.com пишеше на Multi-Pro кадето са на AST че е хубаво да се приемат сутрин и вечер защото иначе оставало голяма дупка 24 часа и за тва питам дали това е верно ? И другото което е искам да питам Multi-Pro на AST или ADAM на Now и плс не само да се каже тва е по-хубаво ами и защо ?

казано от difference на 13.05.07, 12:36:

А бе да ви питам във bb.com пишеше на Multi-Pro кадето са на AST че е хубаво да се приемат сутрин и вечер защото иначе оставало голяма дупка 24 часа и за тва питам дали това е верно ? И другото което е искам да питам Multi-Pro на AST или ADAM на Now и плс не само да се каже тва е по-хубаво ами и защо ?

АДАМ жали стомаха

13.05.07
18:47

мерси много ! А какво ще кажеш за 1-я въпрос ,а и АДАМ как се зимат защото до сега не сам зимал :)

П.П. Значи АДАМ сутрин 2 таблетки така да ги пия ?

Мнението беше редактирано от difference на 13.05.07 21:08.

Може да се вземат сутрин и вечер. Слабите мултита са така, но при силните дозата е една за целия ден.

13.05.07
21:25

Моите Адам са на капсули и доколкото разбирам етикета се пие:
3 таблетки за целия ден по 1 със всяко от основното ядене.

Красимир Йолов

23.05.07
23:50

.................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:46.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1