Какво мислите за тичане по време на период за маса

18.08.06
20:31

Значи на 18г сам тренирам от около 3 години с малки прекъсвания
В момента искам да качвам маса но имам проблем с ширината на раменете и имам малко мазно в долната част на корема
до колкото знам тичането развива мн белите дробове и от там тръгва разширяване на гръдния кош и раменете
Чудих се ако тичам сутрин на гладно и след това се храня нормално и тренирам за маса дали ще си наруша възстановяването на мускулите?
ПО-ЗДРАВИ!

19.08.06
12:50

Може би просто трябва да обособиш бягането в един отделен ден, без да правиш упражнения за маса. Например вместо крака бягане сутрин. Не виждам обаче, как ще може да си освободиш повече от два дни за кардио, щом искаш и маса да качваш.

19.08.06
17:36

А какво пък му пречи да си тича всяка сутрин нагладно?

newbie

19.08.06
20:45

и аз правя за маса , и пак тичам , просто трябва да ги определиш така че да са някаде 7-8 часа отдалечени , например аз тичам в 7 сутрин , и чак в 4 след обяд ходя на фитнес . Така по-минимално се губи от мускулна маса . Някой да ме поправи ако греша  :P

20.08.06
00:11

В интерес на истината, тичането гори мускули, ама ако искаш да разкараш любовните дръжки и шкембето, не може без него!

20.08.06
09:32

[quote author=“dobermann”]В интерес на истината, тичането гори мускули, ама ако искаш да разкараш любовните дръжки и шкембето, не може без него!

Можеш и без него,че как...нали за това е направен Велоергометъра  :wink:

20.08.06
10:26

Въпросът всъщност е доста интересен.
Едва ли ще е от полза ако се тъпчете.Не знам не виждам много смисъл, освен да е рано сутрин и след кардиото да няма въглехидрати известно време.

newbie

20.08.06
11:22

ех , нз , аз попринцип имам вродено по-слабо сърце, много бързо се издъхвам , затова трябва тичам за да го подобря , така че дори кат качвам маса пак тичам и качвам нормално , кат се храни добре винаги качва , май важното да не тичаш преди или след силова тренировка че така се гори по-бързо мускулна маса , по-добре разлика м/у кардио и силова тренировка е някаде 8 часа . И яж повече
Поздрави!

FitnessMania.Free.BG

21.08.06
03:45

Ще пречи на качването на маса.

21.08.06
07:07

[quote author=“FitnessMania.Free.BG”]Ще пречи на качването на маса.

Ще пречи на качването на сланини.

21.08.06
15:06

ами по принцип е малко трудно едновременно да се качва маса и да се топят мазнини :wink:  затова в зависимост от това кое от двете ти е приоритет, почни първо с него и му отдели няколко месеца.  и след това премини на другото

21.08.06
15:57

аз не сам казал че искам да свалям и да качвам
главно искам да тичам за да развия белите дробове

21.08.06
16:02

Щом искаш да развиваш белите дробове ходи на плуване

21.08.06
16:24

[quote author=”^MaD^”]аз не сам казал че искам да свалям и да качвам
главно искам да тичам за да развия белите дробове

що не вземеш да си прочетеш какво си написал най-отгоре!!!!!
и като ги развиеш тези бели дробове, да не мислиш, че гърбът ти ще стане като на Рони?!

21.08.06
18:19

[quote author=“gm_ivanov”][quote author=”^MaD^”]аз не сам казал че искам да свалям и да качвам
главно искам да тичам за да развия белите дробове

що не вземеш да си прочетеш какво си написал най-отгоре!!!!!
и като ги развиеш тези бели дробове, да не мислиш, че гърбът ти ще стане като на Рони?!

няма смисал да отговарям на безмислени и смешни въпроси !
еми деца, гръдния кош нараства като се развиват органите в него и наи-вече белия дроб :)
а иначе това с плуването беше добра идея но не и в моя случай :)

21.08.06
18:32

Според мен задължително трябва да се прави аеробна трен. /дали бягане, дали нещо друго/ във всеки период. Просто се развива издръжливостта на тялого, поддържат се добре функциите на някои органи и т.н.

Ако се ограничи човек само с трен. във фитнес с тежести, това няма да има добър краен резултат.

Разправяха ми едни познати, събрали се да пренасят разни домакински утреди, кашони посуда и т.н. И между тях едното яверче било с доста обемна мускулатура, културистична визия /бая нацепен както се казва/ обаче като почнали да пренасят и той първи се уморил. Не, че е пренасял повече от други де...

Абсолютно съм съгласен с горния пост. С тичането ще се увеличи издръжливостта на тялото и дори тренировката в фитнеса ще стане по - добра  :)

22.08.06
20:23

емии приятелю бягай , това е най-доброто за белите дробове (то лятото свърши вечи , а за басейн ти си прецини , защото и плуването е добро) , но ако не си бягал почни по леко и нормално , овеличи разстоянието докато започнат да ти свикнат мускулите на краката и след това премини само на спринтове , бягаи 20-30сек спринт и после пак леко докато си вастановиш дишането , след това пак и така няколко пъти , но не докато издъхнеш остави си малко сили и за утре  :D но все пак трябва да се праят спринтове да си изтощиш тялото максимално и то за кратко време и така топиш само мазнини и ти растат мусколите докато при бавното бягане ти е необходимо повечи времи за да стопиш тези мазнини които си стопил при спринтовете и вместо да ти растат мусколите губиш от мускулната си маса(поне при мене  :lol:  )

23.08.06
11:12

можеШ да си бягаШ и да ка4ваШ мускулна маса,но не като някои като за световно, Ще дам за пример един 4овек които у4аства в по4ти вси4ки регионални маратони в града и няколко междуградски, зна4и този 4овек като го видях за първи път и като ми казаха 4е ходи по маратони и 4е има добри изяви си помислих 4е се бъзикат с мене, но не беШе така.Въпросният 4овек става 4 пъти в седмицата рано сутрин преди  работа да прави около 45 минутни кросове и 3 или 4 пъти в залата но има един проблем не тренира крака, краката му са наи обемните и наи офермените крака в залата която ходя,става въпрос за един 37 годиШен мъж които има по скоро визия на някои билдер отколкото на някои хърбав маратонски бега4, да си правим изводи  а .

23.08.06
13:09

съгласен съм с valentinik46 когато правиш спринтове ти топиш мазнините и си покачваш мусколната маса , а не да топиш и нея с излишни километри (добър пример си дал)

сутрин на гладно си е много добре, не виждам нищо лошо в това. 20-40 мин, с промяна на темпото, спринт-бавно.
не се губи маса.

EL

27.08.06
15:01

Бягай в нетренировъчни дни. Аз така правя  :)

30.08.06
18:10

като се фанеш на хорото требе да го денсиш до края баце  :!: неможеш да искаш хем да качиш хем да нема мазнинка :) а за тичането ще ти цитирам от пурвата книга която прочетох за билдинг “През периода за качване е в сила правилото -защо да вървиш като може да седиш, защо да седиш кат може да лежиш, защо да лежиш като може да спиш” с две думи колкото повече толкова повече:) се пак няма да качваш 1 година, периода е 2-3 месеца след което почваш да шлаифаш диаманта:)

JI

30.08.06
18:49

[quote author=“StaRkY”]като се фанеш на хорото требе да го денсиш до края баце  :!: неможеш да искаш хем да качиш хем да нема мазнинка :) а за тичането ще ти цитирам от пурвата книга която прочетох за билдинг “През периода за качване е в сила правилото -защо да вървиш като може да седиш, защо да седиш кат може да лежиш, защо да лежиш като може да спиш” с две думи колкото повече толкова повече:) се пак няма да качваш 1 година, периода е 2-3 месеца след което почваш да шлаифаш диаманта:)

крайно невярно за натурален билдер ама крайно ! ...
естествено че тичането не вреди в период за маса закво ти е излишната мазнина ..... ? да си играиш да чистиш повече ли .. ако си мислиш че като затлъстяваш ще трупаш повече мускул не е така ...

31.08.06
00:15

аз мислих да тичам главно за да развия белите дробове
а тва че може да спадне някои излишен грам е към допълнителните екстри :)
мерси все пак
ако може модераторите да затворят темата
благодаря !

31.08.06
00:39

^MaD^ смятам че доц. Боянов е писал доста интересни неща по въпроса. Няма да е лошо да си намериш от някъде книгата му “Енциклопедия на културизма”

Nikito1

31.08.06
09:45

Ами зависи и от структурата ти.Аз примерно качвам изключително трудно но винаги по много,мазно не ми се лепи никога,но ако тръгна да тичам няма да кача нищичко,за това мисля че е индивидуално.

31.08.06
20:02

JiVko за колко време трябва да се качва по 2 см на ръка ако си 100 и кусур кила и тичаш кат кон шот си мислиш че праиш нещо ! Напротив тичането в периода за маса е излишно  :idea:  как ще расте един незобащ билдер при условие че прехвърля по 30-35тона на тренировка и мани другото ама си и тича по половин час на ден.Незнам просто от каде ще си набавиш необходимите калории-просто трябва да се разцепиш от ядене, а от друга страна стои и почивката на мускулатурата,въобще имаш ли представа колко време е необходимо за възтановяване?Така че хората си тренират, хапват и почиват и растат а тия дет ги нема у главата ги има у краката:)

абе вие сте мн зле,вместо да помогнете на човека,а в случая и на мен вие само го обърквате....

psixar

27.01.08
22:36

чел съм в една статия за аеробните тренировки че тичане след тренировка всъщност помага в период на маса...но нали знаете че от тичане до тичане има разлика ;)
Ако е съобразено ще ти бъде от полза...
не съм сигурен дали статията беше в бб-тийм обаче...

31.01.08
16:56

Къде си се засилил да качваш маса? Да не ходиш на състезание?? Едно е ясно, да гориш и да качваш по едно и също време е аиде не невъзможно, но почтиневъзможно. Най удачният вариант е, една подходяща диетка, тичкаш си по 4-5 пъти седмично за около месец, с каквито техники искаш, HIITитн, а после сменяш за маса. Като в почивните дни можеш без проблем да си тичаш.

31.01.08
18:38

Тичането е отлично упражнение за развитие на цялото тяло - не трябва да се пренебрегва , дори и в периоди на маса

31.01.08
18:38

казано от tpd на 21.08.06, 18:32:

Според мен задължително трябва да се прави аеробна трен. /дали бягане, дали нещо друго/ във всеки период. Просто се развива издръжливостта на тялого, поддържат се добре функциите на някои органи и т.н.

Ако се ограничи човек само с трен. във фитнес с тежести, това няма да има добър краен резултат.

Разправяха ми едни познати, събрали се да пренасят разни домакински утреди, кашони посуда и т.н. И между тях едното яверче било с доста обемна мускулатура, културистична визия /бая нацепен както се казва/ обаче като почнали да пренасят и той първи се уморил. Не, че е пренасял повече от други де...

Аз също със сагласен с поста.
За съжеление почети всички говорите само на теория.Темата има нужда от мнението на някои които го пробвал на практика.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1