19.08.06
08:09
Много интересно четиво. Съдържа интересни факти и статистики. Предупреждавам, ще ви остави тъжни и замислени ..:?
:arrow: http://www.mitack.net/misc/ZDRAVE_KONSPIRACIA.pdf
22/08/06 Добавям още един интересен линк в духа на темата
:arrow: http://www.yosif.net/bg/med/index.htm - КНИГАТА
:arrow: http://www.imadrugpat.org/konspiracia_zdraveto.htm - От тук можете да свалите книгата
19.08.06
10:40
Има доста неща вярни в тази статия, но има и някои които доста се преувеличават.
Особено на страница 19 за Соята е доста интересна статията ... заслужава да се прочете определено
19.08.06
14:02
Това за соята много отдавна го бях чел само че като извадка тука някаде по статиите в bb-team го имаше и наистина направо разбива.
21.08.06
01:45
купих книгата.тъкмо я привършвам.това което вие четете от този линк е само малка част.цялата книга е 350 страни.наистина си заслужава да се прочете.по отношение на ваксините останах потресен.от тук нататък няма да си бия никога ваксина,даже и на кучето си.RejiMillar какво значи “доста вярни”?Кажи кое е лъжа в тази книга и се обоснови.
Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
21.08.06
10:10
[quote author=“red”]Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Aбсолютно вярно, а нали знаете че някои ваксини са безплатни
[quote author=“red”]Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Да не забравяме, че всички ние сме отгледани и възпитани от тази система, така че неминуемо... нейни жертви сме.
Просто предлагам една различна гледна точка. Аз лично не се съмнявам в истинността на написаното, но това си е мое мнение.
21.08.06
17:01
Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Въпросът ти е към Нео, но аз също бих желал да отговоря.
Разбира се, че бих отказал.това е инжектиране на болест в организма независимо, че колич. на бакт. е минимално има риска от разболяване а не от предпазване.
Има вече доста случай на разболяли се от ваксини, но всичко се крие с цел продължаване на бизнеса от който се печелят милиарди долари.статията си е много точна.
21.08.06
18:25
[quote author=“3230”][quote author=“red”]Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Aбсолютно вярно, а нали знаете че някои ваксини са безплатни
Няма нищо безплатно на тоя свят. “Безплатни” са за теб, платени са от държавата. Фaрмацевтичната компания си е взела кинтите.
КАто във всяка подобна писаница има и дози истина, и доза въображение, дози ‘дрън-дрън’‘, както и яко популизъм.
Лично аз съм доволен, че прочетох някои части. Даде ми една различна гледна точка, накара ме да си задам някои въпроси. Примерно за соя, захари, подсладители, разни други ексти..
Но в едно е истината, живеем в едно общество и няма начин без да взимаме определени части ‘отрова’ от него.
Пример: Ако не вземме антибиотик, когато се налага ще увредим патологично тялото си.
Пример: Ако не бяха генните технологии, много от хората около нас нямаше да са живи./куп патологични болести могат да се потушават частично благодарение на тези технологии/
Оделен въпрос е, че с ‘’напердването’’ и техн. прогред, се появяват нови и нови здравословни проблеми, които пък си лекуваме с нови и нови лекарства и така до края на света... Все пак парите движат света, това е полочението.
П.П. Аз се отказах да си поставям анти-грипна ваксина.
21.08.06
19:58
Интересното е че автора е хомеопат(Алтернативна$медицина :wink: ), а според тях тялото се лекува с малки дози отрова :wink: :arrow: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
21.08.06
20:26
купих книгата.тъкмо я привършвам.това което вие четете от този линк е само малка част.цялата книга е 350 страни.наистина си заслужава да се прочете.по отношение на ваксините останах потресен.от тук нататък няма да си бия никога ваксина,даже и на кучето си.RejiMillar какво значи “доста вярни”?Кажи кое е лъжа в тази книга и се обоснови.
Няма какво да се обосновавам не съм толко учен че да се изказвам дадено нещо защо не е така. Просто не ми се вярва всичко от написаното да е вярно има някои неща които са вярни особено за Соята съм 100% сигурен но за някои други ми се виждат доста “дрън дръг” както каза колегата по горе.
[quote author=“3230”]Интересното е че автора е хомеопат(Алтернативна$медицина :wink: ), а според тях тялото се лекува с малки дози отрова :wink: :arrow: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
Не те знам какво си чел. Недейте да оаквате някого, с когото разликата ви е два вагона книги. Светът е пълен с неща, за които не знаеш, или не разбираш. Отричаш ли ги
21.08.06
23:54
[quote author=“Neo”][quote author=“3230”]Интересното е че автора е хомеопат(Алтернативна$медицина :wink: ), а според тях тялото се лекува с малки дози отрова :wink: :arrow: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
Не те знам какво си чел. Недейте да оаквате някого, с когото разликата ви е два вагона книги. Светът е пълен с неща, за които не знаеш, или не разбираш. Отричаш ли ги
Изобщо не те разбрах какво имаш в предвид с тоя пост
22.08.06
11:18
Това, че тялото се лекува с малки дози отрова е вярно и напално обяснимо. Тази отрова, която е попаднала в тялото е в минимални количества, както сами прочетохте.След като е в такива миниатюрни количества тя неможе да навреди на тялото, но въпреки това то произвежда антитела срещу тези вируси или токсини.Така тялото си изгражда имунитет, които зависи от болеста може да е за определен период от време или за цял живот
22.08.06
12:07
[quote author=“largo_”]Това, че тялото се лекува с малки дози отрова е вярно и напално обяснимо. Тази отрова, която е попаднала в тялото е в минимални количества, както сами прочетохте.След като е в такива миниатюрни количества тя неможе да навреди на тялото, но въпреки това то произвежда антитела срещу тези вируси или токсини.Така тялото си изгражда имунитет, които зависи от болеста може да е за определен период от време или за цял живот
Доколкото съм запознат ваксината е на същия принцип. Тогава не е ли странно че един хомеопат е против тях
22.08.06
12:16
Странно е но ..ако се загледаме колко странни неща стават около нас .. ;)
22.08.06
13:24
Глутаминът е най-разпространеният невромедиатор в мозъка. Това поражда следния аргумент “за” за MSG: “Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?” Но нормалната концентрация на глутамат в мозъка е нищожна. Ако количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация - невроните дори умират (,както и при аспартама). Кръвно-мозъчната бариера защитава мозъка от малки количества глутамат, каквито са в естествените продукти, но не можа да елиминира големи количества глутамат и аспартам. Освен това има области от мозъка, за които тази бариера не действа = хипоталамус, епифиза, ареа пострема и субкомисуриалната област
Тази част ми направи особено впечатление знам че има доста хора които взимат глутамин
[quote author=“Neo”][quote author=“red”]Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Да не забравяме, че всички ние сме отгледани и възпитани от тази система, така че неминуемо... нейни жертви сме.
Просто предлагам една различна гледна точка. Аз лично не се съмнявам в истинността на написаното, но това си е мое мнение.
Не ми отговори на въпроса?
[quote author=“realityman”][quote author=“red”][quote author=“xizo”]купих книгата.тъкмо я привършвам.това което вие четете от този линк е само малка част.цялата книга е 350 страни.наистина си заслужава да се прочете.по отношение на ваксините останах потресен.от тук нататък няма да си бия никога ваксина,даже и на кучето си.RejiMillar какво значи “доста вярни”?Кажи кое е лъжа в тази книга и се обоснови.
Въпросът ти е към Нео, но аз също бих желал да отговоря.
Разбира се, че бих отказал.това е инжектиране на болест в организма независимо, че колич. на бакт. е минимално има риска от разболяване а не от предпазване.
Има вече доста случай на разболяли се от ваксини, но всичко се крие с цел продължаване на бизнеса от който се печелят милиарди долари.статията си е много точна.
Вярно е , че има случаи на деца увредени от ваксини, но процента е много малък. А ти знаеш ли преди години колко е бил разпространен детския паралич и колко фатални са последствията от него, били рискувал здравето на детето си само заради някаква си книга , която колкото по-вече сензации бълва ,толкова по-вече се вдига тиражът и.
[quote author=“red”][quote author=“Neo”][quote author=“red”]Въпросът ми е към НЕО : Би ли отказал да биеш ваксина на дъщеря си само заради написаното в тази “книга”. Нали знаете ,че всичко е пари , издаването на тази книга пълна със сензации също носи много пари :wink: .
Не ми отговори на въпроса?
Не бих отказал. Но съм с ясното съзнание, че съм един промит мозък. Човекът много хубаво го е казал: “Учат ни не КАК да мислим, а КАКВО да мислим.” Така, че спорът е безпредметен според мен. Нито ти, нито аз знаем истината за ваксините, нито ще я научим. Пак казвам - просто предлагам една различна гледна точка. Според мен целта е не да “повярваме”, а да се замислим - достатъчно е. И понеже е истина изложеното за маргарина и соята, не виждам причина да отричам по презумция написаното за ваксините.
Стигнал съм до един извод: Колкото по-малко знам , толкова по-добре!
Но не го изпълнявам. Когато четенето пречи на спорта и храненето... спирам четенето...
[quote author=“3230”]Глутаминът е най-разпространеният невромедиатор в мозъка. Това поражда следния аргумент “за” за MSG: “Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?” Но нормалната концентрация на глутамат в мозъка е нищожна. Ако количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация - невроните дори умират (,както и при аспартама). Кръвно-мозъчната бариера защитава мозъка от малки количества глутамат, каквито са в естествените продукти, но не можа да елиминира големи количества глутамат и аспартам. Освен това има области от мозъка, за които тази бариера не действа = хипоталамус, епифиза, ареа пострема и субкомисуриалната област
Тази част ми направи особено впечатление знам че има доста хора които взимат глутамин
От тази статия ме боля цяла ве4ер главата
30.01.07
17:54
http://store1.data.bg/vanyoodata/mov/HTBA.Sovershenno.sekretno.Vaktsina.Straxa.avi
http://www.kolibka.com/bg_sub/HTBA.Sovershenno.sekretno.Vaktsina.Straxa.srt
Малко светлина върху ваксините, в пълна сила важи поговорката “Всяко зло за добро”. Въпросът е кое за кой?
За този доктор бях дал линк към форум където го обсъждат. Предписвал едно “универсално” лекарство при всички оплквания и не пропускал да спомене за огромния си хонорар който бил като на професор по медицина. И вие си милите че много загрижен за вас :wink:
Колкото до самата книга. Цитирам:Повечето болести са предотвратими чрез разумен начин на живот и лечими чрез природна медцина.”Нестандартните” терапии се осмиват и отхвърлят.Медицината монополизира здравеопазването и елиминира конкуренцията на нелекарствените лечебни методи, които застрашават печалбите й
Тези цитати са само отедна страница(2-ра). Май хулим медицината а славим хомеоматията. Не ми се продължава нататък.
Хомеопатията наистина ползават разредени отрови, но те са толкова разредени че в лекарсвата се намират нищожни следи от тях. Практически лекарствата там са чиста вода, защото при тези концентрации няма както вредно така и никакво други действие. Хомеопатите казват че са помогнали на много хора и това е така но за това има друга дума ПЛАЦЕБОЕФЕКТ, не хомеопатия.
Колкото до съвременната медицина е смешно да кажеш че е мафия която ни трови и разтоварва. Преди антибиотиците са умирали от една пневмония. За възпалена дълбока рана на крака например по това реме са ти режели целия крак. Не са можели просто да ограничат инфекцията. И т.н т.н. . Колкото до ваксините някой виждал ли е болно дете от детски паралич. Ужасна глетка. Преди годими имаше много случаи за детдски паралич. Направиха кампания и дадоха ваксини на всички деца. И случаите ижведнъж секнаха.
Да не дадеш на направят подобна ваксина на детето си е пълна лудост. Само заради някакъв такъв “доктор”
А НЕО повтаряш се с тези вагони с книгите. Откаде знаеш въпросния доктор колко книги е прочел. Познаваш ли го. Аз лично се съмнявам че е истински доктор. Един истински доктор учи 7 години, а хомеопатията я карат като курс. По същия начина както масажист и др.
31.01.07
13:45
Ти правиш цитат на част от книгата която се разпространява из интернет. В действителност, в истинската книга нещата са подредени по съвсем друг начин, разгърнати са надълго и на широко. И не действа чак толкова стряскащо като я четеш.
Нима ще отречеш, че медиите внушават страх? Ето ти едно заглавие от пресата: “Вирусът на грипа се разпростря по територията на цялата страна”. И после четеш, че поставянето на ваксина ще те спаси например. Това не е ли чиста манипулация?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече