03.09.06
11:29
Здр проблема е следният, чувствам болка в областта под коляното, но не мога да определя какво точно е. В петък клякам аз, но понеже някой от вас могат да зн 8месеца не можех да тренирам и се кефя ако, че отново съм в залата и може би от еуфория сложих побече отколкото трябва въпреки, че преди съм слагал 15-20кг повече, но тази дълга “почивка” си казва думата явно. И клякам аз и някъде на 5повт мн спуснах на долу и не можах да се изправя, клекнах и няма мърдане, та нз дали може от там да е дошъл проблема. Инача техниката горе долу мисля, че беше добра- коленете не преминават пред пръстите, не мърдат в страни, кръста изпънат. Дайте ъкъл
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимПреди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..
[quote author=“GabR1eLa”]Преди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..
Не намерих точно инфо в нета, какво по дявалите е шлатер? :shock:
/видях, че има такова нещо и други са писали някакви такива работи/
По темата: Според мен нещо си се пресилил. Ти докато не си тренирал в зала, нещо друго тренирал ли си? Бягане това онова? Или само гладко ядене с лъжици? Защото ако си залежал и си се юрнал наистина може да си получил някаква леко /поне така изглежда/ контузия.
Не товари краката не само докато не отшуми болката, ами и известно време след това. Прави подготвителни тренировки, не се мятай на тежко.
Успех
Ами..Как да ти го обясня точно..Точно под капачката на коляното, по продължението на големия пищял(голямата кост)се образува някаква издутина, която докато израства боли.Дано си ме разбрал.
ми дано не е нещо сериозно, аз си мислех, че е нещо сухожилие но нз. аз иначе се мажа с фелоран (гел) и бен-гей. и накрая един призив към всички да помогнат с каквото и да е било
03.09.06
19:26
приятелю може и да не загряваш добре ...аз за това използвам системна пирамида на всяка серия качвам килограмите,преди упражнение загрей крайниците добре !
[quote author=“The_Champ”]приятелю може и да не загряваш добре ...аз за това използвам системна пирамида на всяка серия качвам килограмите,преди упражнение загрей крайниците добре !
И това е така сто на сто. При първа трен. в залата, трябва да загрява плавно минимум 25 минути. Да не говорим за големи тежести...
03.09.06
23:37
ето сега да вметна за моите 4 часа тренировка и многото упражнения за бедра загрявам с 30 кг после слагам още 15 после още 15 после още 15 но с 75 се мача супер много ...правя повторение през 4-5 секунди и внимавам супер много да не направя беля да допълня че след такъв вид тренировка на крака после трябва задалжително да потичаш защото се схващат мусколите !
03.09.06
23:48
ами от какво е тогава?
[quote author=“jalokin”]мисля че проблеме не е в загрявката
Продължавай да мислиш така и не ми се мисли какви поражения може да си нанесеш.
Защо не отидеш на лекар/ортопед или още по-добре спортен/. Предполагам, че те е шубе какво ще каже, ама все пак... и не е нужно да му се доверяваш на сто процента. Медицината не е точна наука.
[quote author=“The_Champ”]ето сега да вметна за моите 4 часа тренировка и многото упражнения за бедра загрявам с 30 кг после слагам още 15 после още 15 после още 15 но с 75 се мача супер много ...правя повторение през 4-5 секунди и внимавам супер много да не направя беля да допълня че след такъв вид тренировка на крака после трябва задалжително да потичаш защото се схващат мусколите !
Пич, тия 4 часови тренировки граничат с олигофренично умопомрачение. Информирай се, преди да съжеляваш.
казах че мисля че не е от загряваката, защото тя е следната:
1)15мин развъртам ставите и стречинг
2)3 загряващи серии
3)маже се с Бен-гей преди всяка трен
пък в най-скоро време ще имам и велоаргометър (понеже трен вкъщи) така че и ще въртя преди трен около 5мин
Колкото за лекарите нз дали нз но пусках една тема за проблема с китката ми и там описах всичките си препядствия с здравната с-ма. Но си мисля че не е толкова сериозно така че засега няма да тръгвам по този неприятен за мен път
Ако наистина ти е такава загрявката, браво на теб.
Ок, здравната система е ясно, е*ало си майката, ама не отговори на запитванията ми най-горе. През времето в което не си тренирал в зала бягане и т.н. тренирал ли си. Защото ако не си, просто жестоко си се претоварил . 8 месеца са много време.
А за сухожилия, може да е ако те боли отзад в сгъвката. Ако е отпред под капачката никакъв шанс да е това, за съжаление.
Поздрави
[quote author=“jalokin”]И клякам аз и някъде на 5повт мн спуснах на долу и не можах да се изправя, клекнах и няма мърдане, та нз дали може от там да е дошъл проблема. Инача техниката горе долу мисля, че беше добра- коленете не преминават пред пръстите, не мърдат в страни, кръста изпънат. Дайте ъкъл
Напълно е възможно проблема да е дошъл от клякането. Там е залавното място на квадрицепса... Даи му пълна почивка и не го товари с нищо. Вземи си някакъв противовъзпалителен крем и се моли да мине... Друга възможност е физиотерапията или ако е се е хронифицирало, евентуално инджекциозно лечение.
момочета мн благодаря за съветите.
tpd, не, през тези 8месеца не съм правил нищо др освен да поддържам хран режим и да си мисля колко готино е в залата. Пък за болката май не си ме разбрал тя не е под капачаката в дълбочина, а от капачката надолу, дори е по-скоро в началото на костта. Но ме болеше като изкачвах стъпала най-мн, а днес пробвах и не го усетих, може и да минава.
x_3_mar ти какво предполагаш че е нещо на мускила а? Аз го мажа с Фелоран (крем) 2 дни вече и както споменах преди трен за карака с Бен-гей
[quote author=“jalokin”]x_3_mar ти какво предполагаш че е нещо на мускила а? Аз го мажа с Фелоран (крем) 2 дни вече и както споменах преди трен за карака с Бен-гей
То така задочно да се поставя диагноза е като да хвърляш боб, ама сигурно си го възпалил.
05.09.06
08:24
[quote author=“GabR1eLa”]Преди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..
имах същия проблем ! каза да не тренрам активно .. даже да не бягам ...
аз съм твърдоглав а и лекарите не им вярвам е след 4 месеца почнах да със фитнеса и да клякам сега клякам спокойно с тежести над 100 кг .. и не ме боли ... незнам отиди на лекар би трябвало адекватен съвет да ти даде .... и все пак си имах 1 на ум !
26.10.06
01:08
почти съм сигурен че са шлатери те може да ти се получат от бърз разтеж,също може да е от кляканията също
1 година страдах от тва нещо тва начи да ти го обясна хрощяла дето слепва коста на коляното (там дето те боли) се е отлепил леко от коста и са му трябва време да се калцира което става мн трудно ако напрягаш мн често колената.
Най вероятно си скъсал минискус, защото той боли точно там както описваш и др което е че щангисти и трибоици късат точно там от клека.Така че ако не минава иди на лекар да те прегледа и съм почти сигурен че минискус, ако има реална травма.
29.10.06
11:56
Слушай какво екстремар ти казва
А менискъса се намира зад пателата (капачката) стан
пичове мерси за съветите, но като, че ли болката отмина, сега се мажа с бен-гей преди всяка трен, загрявам хуваво и следа мн стрикно техниката и се надявам да нямам проблеми
имах същия проблем но със две седмици без клекове се оправи!!! и аз не бях клякал от одавна и тъй стана
05.06.16
14:32
Преди два дни започнах да чувствам същата болка след като играх баскетбол без да загрявам. Само да попитам, болката е най-силна долу над костта и когато изтласкваш тегло с крака се разпростира на по-голяма площ нали ? Защото ако на теб и на другите отговорили ви е минало с почивка (това и възнамерявам да правя) тогава да съм спокоен че не е нещо сериозно.
06.06.16
12:05
Заболя ме главата, докато прочета предишните мнения, б*си неграмотниците!
Anyway, Димитър Павлов - на колко години си, за първи път ли ти се случва ? Ако още растеш :
казано от ODB36 на 26.10.06, 01:08:
почти съм сигурен че са шлатери те може да ти се получат от бърз разтеж,също може да е от кляканията също
1 година страдах от тва нещо тва начи да ти го обясна хрощяла дето слепва коста на коляното (там дето те боли) се е отлепил леко от коста и са му трябва време да се калцира което става мн трудно ако напрягаш мн често колената.
И аз имах навремето “шлатери”, които си минаха сами, но трябва да се внимава с натоварванията. Сега ме боли понякога, най-често като играя баскетбол, без да съм играл дълго време.
06.02.23
22:44
Имам шлатер на десния крак а съм лекоатлет ще мога ли да бягам и някой от вас имал ли е ако може да сподели и как му минаха
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече