Моля за съвет

07.09.06
12:18

Здравейте,
От 2 месеца съм на НВД и не съм свалила нито грам. Висока съм 176 см, тежа 60 кг, 68 см талия, 92 см ханш, 50,5 см бедро, на 30 години съм. 3 пъти седмично ходя на оздравителна гимнастика - комбинация от Пилатес, каланетика и шейпинг. Трае около 40 минути, след това още около 45 минути правя кардио и упражнения по другите уреди. Ходя пеша, качвам се винаги  пеша до 4 етаж. Искам да направя плочки на корема, да стегна бедрата и дупето. Сутрин пия кафе без захар,...
закуска в 8 ч - 200 гр. кис.мляко, 2 ч.л. трици, 2 ч.л. ленено семе, какао, канела,
в 11 - шепа сурови ядки, най-често орехи,
обяд към 14 ч - 1 домат, 1 краставица, около 100 гр. сирене, а в дните когато съм на тренировка ( от 17:30 ч) и 80 гр. сушеница,
към 16:30 ч 200 гр. кис.мляко с ядки,
вечера в 20:00 - салата от зеле, 1 домат, 1 краставица и консерва риба тон ( тук разнообразявам всяка вечер - спанак с извара, броколи с кисело мляко, извара с домати и т.н.),
преди лягане пак малко ядки.

Мисля, че трябва да огранича млечните и ядките , за да се получи, но не знам как да навксам калориите и с какво да заменя предтренировъчното хранене. Не мога да се откажа от него, защото е доста натоварваща тази гимнастика. Очаквам да ме посъветвате.

Владимир Недков

08.09.06
04:19

А случайно да има промяна в обиколките?

Ето някои препоръки:
- сметни си режима като Б, М, В, Ккал
- въведи 5 тренировки седмично, т.е. в дните, в които не си на въпросната програма прави тренировки с продължителност 60-70 мин., от които ниско интензивно кардио поне 40 мин.
- въведи стандартни мерки в храненията си, за мен шепа орехи са 120 гр, а това са мноого калори за 1 хранене... тия неща за “шепите” се пишат от лаици в лъскавите списания т.е. не им вярвай(!)
- не виждам свободен ден, въведи 1 свободен ден на всеки 7-14 дни, като под свободен разбирай 2 свободни хранения в стандартен ден, за теб това следва да са 500-600 ккал над нужните ти за поддържане на теглото
- подреждай си по-добре темите, така хората по-бързо четат, по-приятно им е, това ги релаксира и им помага да ти видят грешките, това ги мотивира да ти отговорят

08.09.06
09:52

Днес сутринта, като се мерих установих, че бицепса ми е +1 см, талията с -0.5 см, ханша с - 1 см. Килограмите са обаче +1. Това ми е вчерашното меню:
7:30 кафе без захар
8:00 200 гр. кис.мляко с 3 ч.л. трици, 2 ч.л. ленено семе, 1 ч.л. какао, канела
11:00 1 кръгче сушен ананас
13:00 1 краставица, 1 домат, 1/4 зелка, около 100гр. сирене
17:00 шепа сурово слънчогледово семе
20:30 150 гр. печено пилешко филе, 1 домат, 1 краставица, 1/4 зелка, зехтин
От днес махам сиренето и го замествам с 150 гр. пилешко на скара.
Под шепа разбирам максимум до 10 ядки, а тренировките ги увеличих на 4, като едната ми е в къщи в събота или неделя.

CR

08.09.06
14:08

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]А случайно да има промяна в обиколките?

Ето някои препоръки:
- сметни си режима като Б, М, В, Ккал
- въведи 5 тренировки седмично, т.е. в дните, в които не си на въпросната програма прави тренировки с продължителност 60-70 мин., от които ниско интензивно кардио поне 40 мин.
- въведи стандартни мерки в храненията си, за мен шепа орехи са 120 гр, а това са мноого калори за 1 хранене... тия неща за “шепите” се пишат от лаици в лъскавите списания т.е. не им вярвай(!)
- не виждам свободен ден, въведи 1 свободен ден на всеки 7-14 дни, като под свободен разбирай 2 свободни хранения в стандартен ден, за теб това следва да са 500-600 ккал над нужните ти за поддържане на теглото
- подреждай си по-добре темите, така хората по-бързо четат, по-приятно им е, това ги релаксира и им помага да ти видят грешките, това ги мотивира да ти отговорят

то мн зависи от шепата, при мене 1 шепа бадеми е има няма 50 грама (тва щото аз съм малоумна и като си купя 1 пакет ядки 200 грама и ги броя колко са и смятам и ги деля на пакет4ета от по 25 грама, ама тва мойто вече е малко прекалено)

какво имаш оредвид под ИНТЕНЗИВНО кардио?
и то се прави преди или след трен с тежести?

08.09.06
15:01

Писала съм, че тренировката по гимнастика е натоварваща и че кардиото заедно с тренировката по уредите ми е 45 минути, а не че е интензивно. С инструктор правя всичко това. 3 пъти седмично в зала, а през weekend-а в къщи с гири и дъмпел. Не съм въвеждала свободен ден досега, тъй като не знам как да го направя. Досега дълги години спазвах принципите на разделното хранене. Организма ми е свикнал с много малко храна. Никога през живота си не бях закусвала. Първото ми хранене беше около 13 часа и много често калориите за деня не превишаваха 1200. Бях стигнала до 57 кг при ръст 176 см, но тялото ми изглеждаше по-скоро мършаво и нездраво, отколкото добре. Затова реших да променя нещата и започнах НВД преди 2 месеца. Може би още не мога да се адаптирам към това хранене. Иначе се чувствам много по-добре, по-здрава и по-позитивно настроена.

09.09.06
21:54

Храната ти е прекаленно малко за да обърнеш нещата. Като гледам не надхвърляш 1000 ккал. Така едва ли ще постигнеш целта си. Доколкото разбрах, искаш да заместиш мършавия и нездрав външен вид с красиво и стегнато тяло. Като начало просто яж двойно на това, което даде като количество и качество на храната. И тази непреодолима любов към пилешкото и рибата тон след някои друг месец ще ти докара аменорея -ако още не си се сдобила с тая “демократична болест”. Аз бих изоставила убийствената физическа активност, с която се занимаваш, при такъв недостиг на хранителни вещества. Просто намери по добър съветник за тренировките, направи ги силови, намали кардиото четворно :), включи “страшните” червени меса, маслото и яйцата в менюто си, не спирай млечните поне за сега. И независимо колко плащаш на човека, който ти помага с тая “програма” здравето ти струва доста повече.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1