23.09.06
14:53
Здравейте,
понеже от другата седмица мисля да почвам фитнес се поинтересувах за програми, които мога да изпълнявам като абсолютно начинаеща във фитнеса. На сайта намерих два двудневни сплита, тъй като мисля първоначално да ходя два пъти седмично. Но сега немога да реша кой е по - добър за мен.
Ето линкове към тях:
Вариант 1:
http://www.bb-team.org/women/000292.php
Вариант 2:
http://www.bb-team.org/women/000473.php
Малко инфо за мен - 25 години, 57 килограма, 162 см. От 2 месеца съм на НВД и успях да сваля 10 кг. 6 дена в седмицата карам вкъщи велоергометър по 30 мин и среден пулс 130.
Като почна да тренирам как да си наглася кардиото вкъщи, мога ли пак да си карам по 6 дена или трябва да намаля?
Благодаря много на всички, които ще помогнат. :)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
И двете не са подходящи за теб.
Освен ако желанието ти е да:
1.унищожиш бюста;
2.да направиш мускули по краката и да качиш на ханша;
Отиди в зала с инструктор и нека да се занимаят с теб професионално.
Независимо от факта, че си “педалирала” 1 месец организма ти е далеч от добра форма. В процеса на тренировка през първия (първите) месец (и) ще можеш да поемаш все по-голямо и по-голямо натоварване.
Респективно би било добре да се увеличи (адекватно) тренировката ти. При целите, които си поставила (не ги видях, но съм сигурен че е отслабване + стягане на бедрата, ханша и корема, както и на ръцете особено трицепса) е по-добре увеличаването на тренировката да не е чрез покачване на тренировъчните тежести, а увеличаване на обема на тренировката.
Повечето програми за жени тук са пряко следствие от курсовете за инструктори във ВИФ (НСА). Там доц. В.Боянов ги диктува такива глупости И САМ ДАВА ПРИМЕР ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ТЯХ:
Взел една контролна група жени (60бр) и ги тренирал 2 месеца за “отслабване”. Постигнатия резултат (по негови думи): 30 се отказали, 30 напълнели.
?!?!?
Коментар (пак от него):”Жените нямат тестостерон => не могат да правят мускули” и “давайте им тази програма - много е добра”
Дамм намери си зала с инструктор и той ще ти отговори на всички въпроси.
24.09.06
20:42
ами вариант 1 е по-лек но аз съм на принципа че лекото не е ефективно такаче по-добре пробвай вариант 2(може и да ги редуваш).велоергометара добре го правиш точно в такова темпо трябва но го намали примерно на 3-4 пъти седмично сутрин на гладно може да земеш и фетбърнер преди него.наклоните в страни с дъмбел не ги прави защото разширяват талията.пробваи с малко лостче и повечко повторения трябва там да правиш-кам 50 поне(аз права 100 колкото повече толкова по-добре:) )
поздравления за успеха който си постигнала-10 кг за 2 месеца е мн добре :!: :)
ми мойто мнение е това успех!
24.09.06
21:49
Благодаря много и на двамата за отговорите. Въобще как смятате има ли добра програма за жени в сайта? За съжаление или за добро кой знае :D живея в Германия и тук за подобна програма ми искат към 50 евро, затова и реших да попитам първо тук... Но ако не намеря подходяща програма ще трябва да ги дам... :?
[quote author=“mitaka101”]И двете не са подходящи за теб.
Освен ако желанието ти е да:
1.унищожиш бюста;
2.да направиш мускули по краката и да качиш на ханша;
[quote author=“mitaka101”]....е по-добре увеличаването на тренировката да не е чрез покачване на тренировъчните тежести, а увеличаване на обема на тренировката....
Такива колко съм виждал... По половин година тренират двучасово с едни 3 кг дъмбелчета и не мърдат нито на мускули, нито на релеф
до x_3_mar
Точно така става, 2 серии пек-дек по 15 повторения и циците ги няма. После правиш няколко упражнения по 20-30 повторения за крака и правиш мускули и качваш по ханша, особенно пък като имаш предвид това:
fitday написа:
.... съм на НВД и....
Не всичко е в диетата. За сведение факторите, които определят ефекта от тренировката са четири:
1.тренировъчна програма;
2.диета;
3.въстановяване;
4.мотивация;
Хубаво е да тренираш за МАСА и да си на НВД, ако се готвиш за състезание по културизъм. Може би не се сещаш какво става в момента на спиране на НВД? Ами да ти подскажа - рязко увеличаване на мускулната маса.
понеже от другата седмица мисля да почвам фитнес се поинтересувах за програми, които мога да изпълнявам като абсолютно начинаеща
Клекове - 3 серии по 20 повторения
Лег екстензия - 2 серии по 20 повторения
Бедрено сгъване - 2 серии по 20 повторения
Значи твърдиш, че абсолютно начинаеща жена ше влезе във фитнеса и ще кляка с тежест и ще увеличава тежестта на щангата за клек и няма да и нарастнат краката и ханша ? :twisted:
От такива “специалисти” страдат момичетата с крака като “римски пехотинци”.
За твое сведение съм тренирал момиче, което свали 19кг мазнини за 19 седмици БЕЗ ДОБАВКИ и без странични ефекти. И все още е на тези (свалените) килограми година и нещо след свалянето.
И това с гърдите съм го виждал. Особено е “подходящо” да правиш по 15 повторения в съчетание с НВД. Гаранция за сваляне на размер на чашка за сутиен на месец.
Слава богу - поправимо е.
Леко ми се струва че преувеличаваш нещата [quote author=“mitaka101”]Не всичко е в диетата. За сведение факторите, които определят ефекта от тренировката са четири:
1.тренировъчна програма;
2.диета;
3.въстановяване;
4.мотивация;
Точно пък във случая всичко е в диетата!При положение че момичето спортува и както си личи от една друга тема едвам докарва 1000кк и понякога е на -400 -500 и - 600кк не знам въобще за какво правене на мускули може да става въпрос! Друг е въпроса колко е правилно това...
Колкото до клековете със щанга... Преди време имаше тема за клякането дали е подходящо упражнение за абсолютно начинаещи. Е аз бях един от малкото върли защитници на твърдението че не е подходящо! Така че може да се досетиш за отговора ми ... Иначе смятам, че като понатрупа солиден стаж, при една добре изготвена програма клякането може да е прекрасно упражнение което да не прави крака като:
“римски пехотинци”
:wink:
А пек-дека като първо упражнение за 2х15 повт. е по скоро за загрявка от колкото работни серии
П.п- браво за момичето с 19 килограма! Ама съм сигурен че Боянов може да се похвали с по-добро постижение :P :lol:
О.К.
Да не товарим повече темата със спорове.
Съвета ми беше и си остава да потърси помощта на инструктор за изготвяне на персонална програма и за показване на правилното изпълнение на упражненията.
Продължавам да съм на мнение, че трябва да върти колелото всяка сутрин на гладно за да създава калориен дефицит. Естествено колко и как ще и препоръча колегата, който я поеме в Германско.
Лек ден на всички!
25.09.06
19:41
Ок мерси и на двамата, ще отида тази седмица да разпитам как стоят нещата и ако получа програма ще ви я постна тук да си дадете мнението. :D Надявам се и тогава да сте толкова отзивчиви като сега. :)
И аз се заинтересувах от мненията. :lol:
какво стана с програмата, направиха ли ти я?
02.10.06
11:43
Ами понеже немците са хора с много точно определен дневен план, трябваше да си направя час в различните фитнес студиа за да ми кажат какви са условията, по колко трябва да плащам ако искам да тренирам при тях и за колко време трябва да подпиша договор, та днес ми и последния термин в една от залите.
Много им е тромава системата, то докато ги обиколя всичките зали да му мине мерака на човек, ама няма да се отказвам де. Та днес като отида, довечера ще пиша какво са казали и дали въобще имат персонални треньори в тази зала. Ако не ще трябва сама да се мъча да направя програма или пък в началото ще взема тази от сайта.
02.10.06
21:05
Да докладвам, днес бях в фитнеса, който си харесах и в сряда ми е първата тренировка. :D Много се вълнувам, тогава ще ми направят и програма :) и ще ви я постна тук. :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече