Упражнение за долната част на рамото

28.09.06
01:03

Става въпрос за Humerus-a http://myphliputil.pearsoncmg.com/media/drugguideopen/figure13a.gif Отгоре рамото ми е горе долу добре, но отдолу в тази част ръката ми доста изтънява. Та въпроса ми е какви упражниния ми трябват за да направя маса в тази част.
п.с. Въпросът ми е тъпичък, ама все пак да си питам.

След като правя разтваряне встрани усещам леко напрежение точно там(след тренировка имам предвид). Така, че може би това ще помогне. Ако разбира се говорим за едно и също място де, но на картинката ясно се вижда.

28.09.06
10:22

Няма долна част на рамото, а “humerus” е английското наименование на раменната кост! :lol:

28.09.06
10:35

Това маи е външната част от рамото  :roll: мисля че ръзстваряне с дъмбели встани ще помиогне :wink:

28.09.06
10:46

Еми слаб съм по биология и не знаех как да обесня :oops: Все пак научих какво ми трябва, мерси :wink:

28.09.06
11:01

Хм... Като се замисля няма и външна част :) . Рамото се дели на предно, средно и задно или най-точно казано по научно му - предна, ключична част на делтовидния мускул, средна, раменна част и задна, гребенна част. ”Фитнес силова тренировка- доц. Лозан Митев; стр. 374”

Тази част за, която говориш всъщност е края на самия делтовиден мускул. Тоест всички упражнения за рамо би трябвало да натоварват тази част поне малко. Съгласен съм с разтварянето на деъмбели в страни - идеално упражнение за средната част на рамото. Струва ми се, че и повдигането на Смит машина зад врат ще свърши чудесна работа. Но все пак както каза колегата по-горе ние си говорим за кост (това, за което ти питаш) Така, че точно тази част трудно ще стане, но с уголемяването на делтовидния мускул и там ще се понапълни.


Поздрави

28.09.06
15:24

Освен “Разтваряне ръце встрани” за средната глава на рамото, мисля че запълването на тази област, която искаш ще се получи и ако вкараш упражнение за външната глава за трицепса. Тя се намира точно в този участък и ще запълни “празното” място там. Упражнение, което удря точно тази част на трицепса е “Разгъване на скрипец от стоеж” като вместо ръкохватка използваш въже и в крайната фаза на разгъването изнасяш юмруците навън.

FIREBLADE

28.09.06
15:42

на мене ми е много интересно кви са тия теми дето ги пускат :?:  все едно вече са толкова развити че само тая част им изостава и им пречи да спечелат олимпията.стегнете се бе зайци

28.09.06
16:02

Е, FIREBLADE, нека да бъдем снизходителни! Всички сме минали по тоя път! :lol: От стремеж към максималното и ако може всичко наведнъж, се получават такива забежки встрани от главния път, който в началото трябва да е само един - натрупването на мускулна маса. Тръгвайки да оправяш нещо, което още нямаш или пък като някои - тренирали 2-3 месеца и вече искат да ореляфяват! Какво - кокалите си? :lol:

Както и да е! Това са нормални неща и не си заслужава да се впряга човек...

28.09.06
20:06

nikolaBULL благодаря за упражнението :) А до FIREBLADE: Не съм казвал, че съм развит перфектно, но просто тая “дупка” не ми харесва как стои. Пък има и такива които тренират само за определен мускул, например един приятел иска само корем и гърди да направи, не всички искаме да станем професионалисти и да участване в съзтезания и т.н. А теми наистина има доста от начинаещи, които на вас по-напредналите може да ви се сторят тъпи, но все пак нали за това е форума - да ни помогнете да станем като вас.

29.09.06
00:49

—————————————-OFF——————————————-
[quote author=“hunter13”]...Рамото се дели на предно, средно и задно или най-точно казано по научно му - предна, ключична част на делтовидния мускул, средна, раменна част и задна, гребенна част. ”Фитнес силова тренировка- доц. Лозан Митев; стр. 374”

Wtf :?  Лозан Митев, че тои не беше ли по ИФК?!?!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1