Има ли разлика между глюкоза и декстроза?

01.10.06
11:26

Аз доколкото знам няма обаче все пак да попитам може и да има някаква а също така да попитам може ли да се пие всеки ден дори и в дните когато не се тренира и също дали наистина  с нея се качва маса?
Аз като малък пиех една течна беше доста гъста иядох по няколко лъжици на ден и бързо напълнях обаче от тази на прах дали ще има същия ефект и колко трябва да се пие?
Предварително ви благодаря!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Shatter

01.10.06
11:49

Декстроза - глюкоза на прах ;)

01.10.06
12:00

[quote author=“viliareal”]Аз доколкото знам няма обаче все пак да попитам може и да има някаква а също така да попитам може ли да се пие всеки ден дори и в дните когато не се тренира и също дали наистина  с нея се качва маса?
Аз като малък пиех една течна беше доста гъста иядох по няколко лъжици на ден и бързо напълнях обаче от тази на прах дали ще има същия ефект и колко трябва да се пие?
Предварително ви благодаря!

А течна продава ли се и дали е много скъпа?

Shatter

01.10.06
12:19

Във всички аптеки има течна, незнам на каква цена е, но не е скъпа.
По-добре обаче си разтваряй декстроза, защото във течната глюкоза по аптеките си е също разтвор със вода и водата може да е от по-голямо ниво.

01.10.06
18:43

Shatter ти е отговорил за разликата.В аптеките има глюкоза(течна) във вид на банки,но като я отвориш трябва да я изпиеш до час(1/2 литър).Ето защо е по-добре да си вземеш декстроза(прах) и да си разтваряш  колкото и когато искаш.Пие се след тренировка и вместо да постваш нова тема можеше да прочетеш малко по-надолу.Успех

Sportex

01.10.06
21:42

Всъщност има и глюкоза на прах. Със сигурност има някаква разлика макар и минимална.

01.10.06
22:23

Декстрозата е Д-глюкоза, което е натуралния стерео-изомер на глюкозата.

С 2 думи: едно и също е.

С повече от 2 думи, обаче: внимавайте какво и колко гълтате. Защото за разлика от захарозата, глюкозата се абсорбира абсорбира директно от организма. А една мулекулкаа глюкоза дава 2 871 kJ.

02.10.06
22:37

А кое е лошото на тия неща,един по телевизията (не му знам името по СКАТ) обясняваше,че освен да дават и много взимали,та кво толкоз взимат тез неща не ми е ясно :roll:  :oops:

[quote author=“tpd”]С повече от 2 думи, обаче: внимавайте какво и колко гълтате. Защото за разлика от захарозата, глюкозата се абсорбира абсорбира директно от организма. А една мулекулкаа глюкоза дава 2 871 kJ.

Тука не се връзват нещата.

03.10.06
15:42

[quote author=“Sportex”]Всъщност има и глюкоза на прах. Със сигурност има някаква разлика макар и минимална.

Определено има разлика, макар че не знам каква е тя  :oops: , но е по-добре да взимаш декстроза...

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1