Силов трен - Опасно ?

08.10.06
02:48

Значи при силов трен. трябва да се правят опреденел бои повторение с 95-100 % от възможносите на човека.Искам да питам дали при такова натоварване има ли вероятност да се скъса мускул или сухожилие ?

ieieie

08.10.06
09:12

Мускул или сухожилие можеш да скъсаш дори със малки килограми ако неси загрял. А на въпроса за големите килограми отговора е ДА

Да скъсаш мускул или сухожилие не е толкова лесно колкото звучи, но може да се случи. Има обаче още толкова много неща които може да ти се случат при силовите тренировки ако не си загрял и не изпълняваш всичко правилно.

08.10.06
12:13

[quote author=“boxerg”]Да скъсаш мускул или сухожилие не е толкова лесно колкото звучи, но може да се случи. Има обаче още толкова много неща които може да ти се случат при силовите тренировки ако не си загрял и не изпълняваш всичко правилно.

Ами имам познати които са си късали ахилесови сухожилия. Единия от който при кячване на стълби.  :?  Чувството е все едно някой те наритва зверски в подбедрицата.

Иначе късане се получава когато мускула получава ‘сигнал’ да се съкрати, а в същото време ти го разтегнеш физически. Което може да стане при неядекватно ‘джаскане’ докато правиш някое упражнение.

Същшо така е важна и предразположеността на човек към травма на дадено място.

При максове за гърди и скапана загрявка, често се разтягат сигужилия. Някой път и посиняват откъм съхожилието, като са контузени. Изглежда кръвоизлив също става...

Варианти много... акъл малко.  :wink:

08.10.06
16:29

Значи ясно преди силов трен. здрава загрявка  :D

08.10.06
21:55

[quote author=“Dan Kolov”]Значи ясно преди силов трен. здрава загрявка  :D

И не само при силова. Конкретното заболяване е само изявата, това, че ще се контузиш се предопределя малко по-малко и просто един ден не издържа и опаа, тоя кокал преди май не стърчеше така...  :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1