10.10.06
06:28
Значи с нащте се разбрахме ада ми дават по 5 лв на ден за храна като не броим закуската.Някои който разполага със същите пари на ден може ли да сподели какво си взима и на каква цена ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 13:13.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим10.10.06
10:56
ако съм на твое място си взимам пиле6ко филе 5 лева е килото, мия го и го мятам на скарата ,яко е
Зависи колко килограма си , но по принцип 5 лв на ден са достатъчни за храна , но ще трябва да си я приготвяш вкъщи. Взимаш си един ден пилешко месо, друг ден риба, трети ден сирене, кашкавал, четвърти-яйца, извара, зеленчуци,овес, ориз и някакви други ядки и си ги комбинираш както ти харесва. За 35 лв на седмица добре ще си хапваш. Ако питаш за разни готови храни, сандвичи и вафли-избягвай да си купуваш.Готви си вкъщи и си носи храна и ще знаеш какво ядеш.
10.10.06
11:47
килограм банани - 1.40лв
4 питки - 60 стотинки
пилешки паржоли (готови в плил) 2.20 плика (3-4 паржолИ) зависи грамажа
за 80 стотинки можеш да си купиш евтин кетчуп за паржолките ...но прочети какво има защото някои са пълни с химикали и препарати ... но аз ям задължително килограм банани ...
тази система за ядене може да се извършва и в квартала в залата навсякаде защото не се нуждае от приготвяне...ако искаш мога и нещо по добро,дори по евтино!
5 яйца -> 0.60ст
риба тон 170.гр консерва—-> 1.40лв
50гр бадеми—-> 1.20
овесени ядки—-> 0.80ст
пиле6ко филе пакетирано 110гр—>1лв
:wink:
10.10.06
15:22
[quote author=“Me_Blade”]5 яйца -> 0.60ст
50гр бадеми—-> 1.20
овесени ядки—-> 0.80ст
Знаеш ли дал итова филе го има в била ?
75 кила съм и искам да качвам
а гледам че продавам 1 килограм ориз за 1.25 добре ли ще е да си взимам от него и да си го готвя за 2-3 дена ?
10.10.06
15:57
явно си ученик и ако говорим реално ще ти е най на сметка да си приготвяш храната от предната вечер, вземаш си едни пластмасови кутии и си правиш задължително пилешки филета с ориз, варени картофи, вземаш си овесени ядки да можеш да си накиснеш във кисело мляко, ядки- бадеми, фъстъци, сандвичи с пълнозърнест хляб със пуешко филе и кашкавал или топено сирене, банани, плодове. кетчупа като вариант най добре го забрави
[quote author=“iceman”]килограм банани - 1.40лв
4 питки - 60 стотинки
50гр бадеми—-> 1.20
овесени ядки—-> 0.80ст
Става въпрос за ядене за цял ден, а не за 1-2 хранения ;)
Основното в случая е да си набавяте достатъчно протеин.
Ето и моите предложения:
Пилешко филе 0.5 кг - 3 лв, като основен източник на протеин.
За другите 2 лв. вече по избор, яица, извара, мляко и т.н.
Извара - 0.5 кг - 1.3 лв.
Яица - 0.15 лв. броя.
Или, извара като осножен източник на протеин (излиза по - евтино) - 1 кг около 2 лв (120 - 130 гр. белтък), а с останалите 3 лева вече както ви харесва - месо, яйца, ядки и т.н.
Въглехидратите не ги пиша, те са евтини - ориза и овесените ядки за целия ден излизат някакви стотинки.
500 гр пилешко - 3 лв
10 белтъка - 1,60 лв
200 гр извара - 0,60 лв
2 кисели млека - 1,20 лв
6,40 лв :lol: белтък 150 гр
Хора купуваите пилешките гърди с кост, по-евтини са (4кинта в Кауфланд) и със съвсем малко умения и внимание да не се заколите пестите пари. А изварата не знам от къде я вземате ама тука 1 кило е 1.60 лв. Преспокоино може да си осигуриш храната с тия 5 кинта...
10.10.06
17:36
[quote author=“vankata”]500 гр пилешко - 3 лв
10 белтъка - 1,60 лв
200 гр извара - 0,60 лв
2 кисели млека - 1,20 лв
6,40 лв :lol: белтък 150 гр
пове4е от 200 грама протеин е тва ,маи
10.10.06
18:12
[quote author=”Петко К”][quote author=“iceman”]килограм банани - 1.40лв
4 питки - 60 стотинки
50гр бадеми—-> 1.20
овесени ядки—-> 0.80ст
Става въпрос за ядене за цял ден, а не за 1-2 хранения ;)
Основното в случая е да си набавяте достатъчно протеин.
Ето и моите предложения:
Пилешко филе 0.5 кг - 3 лв, като основен източник на протеин.
За другите 2 лв. вече по избор, яица, извара, мляко и т.н.
Извара - 0.5 кг - 1.3 лв.
Яица - 0.15 лв. броя.
Или, извара като осножен източник на протеин (излиза по - евтино) - 1 кг около 2 лв (120 - 130 гр. белтък), а с останалите 3 лева вече както ви харесва - месо, яйца, ядки и т.н.
Въглехидратите не ги пиша, те са евтини - ориза и овесените ядки за целия ден излизат някакви стотинки.
Ще ми кажеш ли на коя фирма е тази извара около 2 лв с 120-30 гр протеин ?
Мързелив начин за мен са консервите с риба тон в собствен сос,при нас са 1.20 лв. пък не само че я хапвам бързо пък и осигорява околко 27 гр. протеин (отцеденото тегло на рибата е 137 грама).Изварата също е евтина,понеже и при мен парите са малко пък съм и на даскало (демек и време няма),много наблягам на прясното мляко и фъстъците.Пък яйцата вярно е че са евтини ама като хапваш по 10-20 на ден :( :wink:
10.10.06
22:04
Хех готини предложения има тука . 8)
Днеска аз си купих едно пиле на грил 6 лв. , изядох го на един път. :cry: 185 см , 76 кг.
ама по добре е за 4лв. да си купя пилешки паржоли :П
бтв тия пилешки паржоли повече ли протейн са от пилето на грил ??? :roll:
10.10.06
22:55
Брато нали ходиш на училище...кви са тия пилешки пържоли и яйца дето му предлагате :wink: ...ще гледаш просто докато не си на даскало да ядеш колкото се може повече...а за даскалото не се притеснявай,няма да ти спаднат мускулите ако не ядеш пържоли :wink: ...не се излагай ше ти се хилят сички честно ти казвам...да помъкнеш като някъв кретен кутии с ориз,пиле,яйца и извара в даскало....хахахах :wink: ...изкривявате се с тоз фитнес ей :wink: ...зимай си примерно по 2 тоста с филе,кашкавал и 3 салати на ядене и си цар...
10.10.06
23:31
[quote author=“InDaHEad”]Брато нали ходиш на училище...кви са тия пилешки пържоли и яйца дето му предлагате :wink: ...ще гледаш просто докато не си на даскало да ядеш колкото се може повече...а за даскалото не се притеснявай,няма да ти спаднат мускулите ако не ядеш пържоли :wink: ...не се излагай ше ти се хилят сички честно ти казвам...да помъкнеш като някъв кретен кутии с ориз,пиле,яйца и извара в даскало....хахахах :wink: ...изкривявате се с тоз фитнес ей :wink: ...зимай си примерно по 2 тоста с филе,кашкавал и 3 салати на ядене и си цар...
В училище да не ядеш са си близо 7-8 часа, а това ти е половината ден, в който си буден - тоест много. Взимай си кутиите в училище и да не ти пука. Може първо някои да ти се подиграват, но след няколко месеца като ти видят прогреса ще видим кой-кого :lol: .
10.10.06
23:52
Училището е точно 5 часа и половина така че не е проблем ако ядеш точно преди училище и следващото хранене ти е след 3 часа примерно следва че остават само още 2 часа и половина...през това време може да си земеш 2-3 тоста които заедно ще съберат кум 20 грама протеин+въглехидрати...така че не е болка за умиране...все пак не ставайте роби на фитнеса :wink: ...имаше един такът тапак от даскало дето ходеше с кутии и сички го ебаваха яко...не за друго ами просто защото тва е смешно да помъкнеш някъв сак с храна...се едно си някъв обезумял пристрастен фитнесджия,който внимава да не му спаднат мускулчетата...стегнете се момчета сериозно :)
Абе хора не е баш така.Вижте ме мене.Ставам сутринта,ям и в 9:30 тръгвам за към фитнеса,10 и нещо съм там тренирам и после отивам направо на даскало,свършваме НАЙ-рано в 6 часа,и докато се прибера...от сутринта значи до вечерта няма каде да ям,освен ако не си нося храна....това си е е*ало майката.Не че се вманиачавам толкова както каза някой по-горе,ма тва даскало убива просто :cry:
11.10.06
00:56
[quote author=“Offspring”]Абе хора не е баш така.Вижте ме мене.Ставам сутринта,ям и в 9:30 тръгвам за към фитнеса,10 и нещо съм там тренирам и после отивам направо на даскало,свършваме НАЙ-рано в 6 часа,и докато се прибера...от сутринта значи до вечерта няма каде да ям,освен ако не си нося храна....това си е е*ало майката.Не че се вманиачавам толкова както каза някой по-горе,ма тва даскало убива просто :cry:
А ти щот не си видял работата какво е пък от сутрин до вечер и само на обед почивка. :!:
Поне съучениците не те ебават че скоро ще почнеш да снасяш яйца :D
Поздрави!
11.10.06
09:20
ако малко или много не се вманиачиш, няма да имаш успех.тука нон стоп се появяват теми на момчета с много бърз метаболизъм, слаби и високи и почват от 14 годишни да зимат гейнери, креатин, глутамин, трибестан и не знам си кво. а тая тема ви е типичния пример къде е проблема. оставиш ли си всеки ден 7-8 часа без храна или без качествена такава, за какъв растеж говорим вообще.да не говорим че и добавките без качествена храна имат само частичен ефект. после се появявват другите теми - “изпих 2 кутии, но не действа”.
InDaHEad
Брато нали ходиш на училище...кви са тия пилешки пържоли и яйца дето му предлагате ...ще гледаш просто докато не си на даскало да ядеш колкото се може повече...а за даскалото не се притеснявай,няма да ти спаднат мускулите ако не ядеш пържоли ...не се излагай ше ти се хилят сички честно ти казвам...да помъкнеш като някъв кретен кутии с ориз,пиле,яйца и извара в даскало....хахахах ...изкривявате се с тоз фитнес ей ...зимай си примерно по 2 тоста с филе,кашкавал и 3 салати на ядене и си цар...
точно!.. пфф повечето тука в стремежа си да излгеждат добре зарязват всичко друго и после кво? Хубуу тяло без мацка.. е евала.. яжте си пържолите в даскало и си викайте ” дреме ти аз съм машина” пък аз ше хода на кафе с гаджето па нека ръката ми не е 45 :P :wink: :wink: :twisted:
[quote author=“riddim”]
точно!.. пфф повечето тука в стремежа си да излгеждат добре зарязват всичко друго и после кво? Хубуу тяло без мацка.. е евала.. яжте си пържолите в даскало и си викайте ” дреме ти аз съм машина” пък аз ше хода на кафе с гаджето па нека ръката ми не е 45
То гаджето няма да й пука особено дали си носиш храна от вкъщи в даскало ако ръката ти е 45 (даже ако е свястно и това няма да й направи впечатление) ама айде. Пък и училището е до едно време, а масата която ще качиш в тези години е за дълго.
По темата - и аз съм с 5 лева на ден и правя така - 600г пилешко филе с кост (Кауфланд - 2,40 лв излиза ама не знам точно каква част е костта ама е доста по-евтино), 500г извара (1,20 лв), 3 яйца (45 ст), 100 г фъстъци (45 ст), 400г ориз (50 ст). Точно 5 кинта става.
11.10.06
20:06
[quote author=“Bricksn”][quote author=“riddim”]
точно!.. пфф повечето тука в стремежа си да излгеждат добре зарязват всичко друго и после кво? Хубуу тяло без мацка.. е евала.. яжте си пържолите в даскало и си викайте ” дреме ти аз съм машина” пък аз ше хода на кафе с гаджето па нека ръката ми не е 45
То гаджето няма да й пука особено дали си носиш храна от вкъщи в даскало ако ръката ти е 45 (даже ако е свястно и това няма да й направи впечатление) ама айде. Пък и училището е до едно време, а масата която ще качиш в тези години е за дълго.
По темата - и аз съм с 5 лева на ден и правя така - 600г пилешко филе с кост (Кауфланд - 2,40 лв излиза ама не знам точно каква част е костта ама е доста по-евтино), 500г извара (1,20 лв), 3 яйца (45 ст), 100 г фъстъци (45 ст), 400г ориз (50 ст). Точно 5 кинта става.
Благодаря ти много :) а от къде ги взимате тези пилета с кости ??? и каква извара си зиамте при нас има 1.30 кашкавалена такава ли?
Ами не знам откъде си... Във магазините Кауфланд го продават и не е цяло пиле, ами пилешки гърди с кост. Вече ако няма такъв магазин малко ще поскъпне и ако ще се вписваш в 5 лв малко ще трябва да го намалиш.Във всеки случай пилешкото да е гърди или филе. А изварата не трябва да е кашкавалена, защото тези които съм виждал са много по-мазни и имат 4г белтък в 100г срещу 17г при обикновената. Само че тези 17г в много случаи не са толкова защото производителя не я оцежда добре и я продава с повече вода. Обаче 12-13 грама реален белтък пак си е доста добре.
Последните няколко дни хапвам 100 % телешко мляно месо 400 гр. за 2.15
Приблизително 70 гр белтък
3 кисели млека 1.80 = 36 гр. белтък
100 гр. фъстък 0.60 = 20 гр. белтък
6 белтъка = 0.72 ст. = 18 гр. белтък
Идва малко над 5
Гледам да изям това + салати, хляб и т.н.
Допълнително си набавям белтък и от протеин.
12.10.06
16:50
[quote author=“InDaHEad”]Училището е точно 5 часа и половина така че не е проблем ако ядеш точно преди училище и следващото хранене ти е след 3 часа примерно следва че остават само още 2 часа и половина...през това време може да си земеш 2-3 тоста които заедно ще съберат кум 20 грама протеин+въглехидрати...така че не е болка за умиране...все пак не ставайте роби на фитнеса :wink: ...имаше един такът тапак от даскало дето ходеше с кутии и сички го ебаваха яко...не за друго ами просто защото тва е смешно да помъкнеш някъв сак с храна...се едно си някъв обезумял пристрастен фитнесджия,който внимава да не му спаднат мускулчетата...стегнете се момчета сериозно :)
И ко аз ям в даскало може и малко ташак да е ама няма как , който не ме понася може да се изнася ...
12.10.06
19:17
И ко аз ям в даскало може и малко ташак да е ама няма как , който не ме понася може да се изнася ...
100% agree :)
12.10.06
20:57
Хахаха аз познавам пича дет праи дюнерите
и ми ги прави само с пилешко месо
Еее зима ми с 20 стинки по скапо ама па е по добре от банички
Доста хора ходим на даскало с по 5 кинта ...Но аз понеже нямам много , много време да готвя съм на
4 кисели млека
100гр. фъстъци
и на няколко дена си взимам месо и яйца , панирам месото и си го разделяма на дажби...
И понеже в смешния университет продават само боклуци си нося всчко в раничката.От скоро почнах с финтеса но разбрах , че какво ям е едно от най-важните неща.Преди години пиех протейн и креатин , ма никъв ефект , е къв ефект от шоколади , кроасани и секви буклуци...яко претрениране... абе детска му работа
Почнах да си нося храна на работата , Мда подиграват се ...Но не за дълго.Даже и тях ги зарибих да си гледат какво ядът...Казваш им на келешите в даскалото , боли ме фара за вас , аз си ям месо и ми е вкусно , ти си яж смешните сандвичи за по 2 кинта...Пък и аз тренирам, оди спи... Кво толко се притеснявате, че си цениш какво ядеш...Все пак не ядеш , на баба филийките дето ти ги е правила в 1ви клас...Ядеш си като пич...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече