10.10.06
22:11
Искам да попитам добре ли е да се пие прясно мляко ?
или пак по - добре е да се яде кисело мляко или да се пие айрян ?
По колко е хубаво да се пие пресно мляко на ден ?
Купувам си по 50ст - 1л. прясно мляко и ми е на супер далавера и от два дни вода несам пил , само мляко :)
чел сам на някой опаковки на протайни ,че ако протейна се разтвори в мляко има по големи показатели отколкото ако се разтвори в вода :roll: ???
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим10.10.06
22:14
Няма нищо лошо в млякото стига да е в нормални количества разбира се. Един литър на ден ще ти е множко си мисля аз. Свали на 500мл.. Това с водата не ми харесва. Пий вода повечко.
10.10.06
22:17
аз пък си мислих поне по 2 л. на ден да пия :lol:
[quote author=“L_Clan_Frodo”]аз пък си мислих поне по 2 л. на ден да пия :lol:
Много лактоза недей...А и мазнинките от млякото ще ти станат множко...
11.10.06
00:41
Чувал съм, че прясното мляко след минаване на детските години трудно се усвоява, някой да коментира компетентно!? :roll:
11.10.06
00:58
[quote author=“Sportex”]Чувал съм, че прясното мляко след минаване на детските години трудно се усвоява, някой да коментира компетентно!? :roll:
Да верно е това имаше някаква статия с иследвания и се казваше 4е след 20 годишна възраст няма смисъл, а за пенсионери направо е забранено.
[quote author=“Sportex”]Чувал съм, че прясното мляко след минаване на детските години трудно се усвоява, някой да коментира компетентно!? :roll:
Проблема в млякото е лактозата.Това е дизахарид до колкото помня галактоза и глюкоза. Усвоява се в тялото чрез ензима лактаза. При някои възрастни хора ензима лактаза намалява и започват да се появяват така наречените симптоми на лактозната непоносимост дето толкоз са повтаряни във форума - газове, болки в стомаха, диариа..... За това при възрастни се препоръчва киселото мляко.
Към автора на темата - ако нямаш проблеми с релефа и нямаш лактозна непоносимост пии млекце и да не ти дреме!
Взимай около 500мл мляко дневно.Това е точно колкото два протеинови шейка между храненията.Самоче гледай да не прекаляваш ,защото до колкото знам ако пиеш прекалено много прясно мляко ще те хване дрисок :lol:
Въобще не може да се сравняват 500мл. мляко със 2 протеинови шеика ама както и да е... Както написах по горе пии мляко по колкото искаш стига да нямаш проблеми със стомаха и въглехидратите. Аз пия по 1 - 1.5 литра всеки ден и нямам никва дрисня.
Това го бях прочел в списанието “мускули и фитнес”.Мислех ,че хората които пишат списанието си разбират от работата и за това им вярвам,ама явно ти си по-голям “спец” затова мерси ,че ме светна по въпроса :D,а за дрисока може да си прав.
11.10.06
18:55
[quote author=“L_Clan_Frodo”]Искам да попитам добре ли е да се пие прясно мляко ?
или пак по - добре е да се яде кисело мляко или да се пие айрян ?
По колко е хубаво да се пие пресно мляко на ден ?
Купувам си по 50ст - 1л. прясно мляко и ми е на супер далавера и от два дни вода несам пил , само мляко :)
чел сам на някой опаковки на протайни ,че ако протейна се разтвори в мляко има по големи показатели отколкото ако се разтвори в вода :roll: ???
Аз пия по литьр на ден и се чувствам прекрасно! 8) За продукт които е предназначен да изгради от едно малко сьщество голям организьм,мисля че няма какво да се говори :)
А иначе си нося мляко от село,за 5.5литра давам 2 лева,ма сьм с врьзки :D
[quote author=“androbol”]Това го бях прочел в списанието “мускули и фитнес”.Мислех ,че хората които пишат списанието си разбират от работата и за това им вярвам,ама явно ти си по-голям “спец” затова мерси ,че ме светна по въпроса :D,а за дрисока може да си прав.
Тъи ли ?!? Я ти като много знаеш обясни как ще сравниш 500 мл. мляко със хранителни стоиности
белтъци - 15.5 гр
мазнини - 16 гр
въглехидрати - 23.5 гр
и два протеинови шеика?!?
По кво са еднакви по агрегатно състояние ли?
Аман от умници!
На списания не вярвайте!
Четете ги, ако ви е интересно, тук там се среща някоя интересна статия, но никога не приемайте написаното вътре за чиста монета.
На начинаещи не бих препоръчал изобщо да четат МиФ или другите списания на пазара. Само ще се объркат.
Аз лично мога да отсея истината, защото освен тях черпя информация и от други места, но другите не могат.
Повечето списания са пълни с откровенно грешна информация и пълни глупости.
И понеже самият аз пиша статии за вестник (не на фитнес тематика), знам че единственото важно нещо е да се запълни броят с нужния обем статии, а относно точността и верността на информацията - никой не държи сметка.
Даже понякога и за правописни грешки не проверяват, а за такива неща като точност на превода (понеже всичко се превежда от чужди списания, да не са луди сами да пишат статии) да не говорим.
Важното е да се продава (лъскавите корици и хубавите снимки много допринасят за това) и да текат парите от реклама на добавки и спонсори.
С една дума - не ползвайте списанията или вестниците като достоверен източник на информация.
Половин литър мляко НЕ СЕ равнява на два протеинови шейка, освен ако в тях не сте сложили по 10 грама (половин лъжица) 80% протеин.
Една доза протеин (30 грама да кажем), съдържа поне 24 грама белтъчини (ако е 80%) - много повече от половин литър мляко.
11.10.06
20:01
:arrow: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18545&highlight=%E5%ED%E7%E8%EC
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“androbol”]Това го бях прочел в списанието “мускули и фитнес”.Мислех ,че хората които пишат списанието си разбират от работата и за това им вярвам,ама явно ти си по-голям “спец” затова мерси ,че ме светна по въпроса :D,а за дрисока може да си прав.
Тъи ли ?!? Я ти като много знаеш обясни как ще сравниш 500 мл. мляко със хранителни стоиности
белтъци - 15.5 гр
мазнини - 16 гр
въглехидрати - 23.5 гр
и два протеинови шеика?!?
По кво са еднакви по агрегатно състояние ли?
Аман от умници!
Просто не е разбрал смисъла на изречението...
Там се казва,че 500 мл мляко може да се използва точно за два протеинови шейка(префразирам),демек 250 мл мляко +протеин НА два пъти,това се има в предвид...
Значи никакви списаниа повече :D ще си купувам от време на време за да разглеждам картинките и това е:).Благодаря на петко к и x_3_mar
x_3_mar не влагай толкова злоба пич аз ти благодарих,че си ме ориентирал по въпроса,даже те похвалих, че си спец,а ти започна да ми се зъбиш :mrgreen:
PEACE!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече