15.10.06
00:07
Здравейте! Искам да помоля за савет от хора които разбират а не само празни прикаски чути от някаде.
Аз съм на 16г. 170 висок 50 кг. несъм тренирал до сега но смятам да започна.Прочетох толкова много теми в този форум а и в саита но така и неразбрах как да сметна колко калории или там какво ми е нужно за да си направя режим за хранене за да качвам мускулна маса. Аз сам от типа Ектоморф и ми трябва спешно савт щото скоро смятам да започна с тренировките и диетите.И вепроса ми е как да си направя хранителен режим или някои ако може да ми направи ,абе просто някои ако има време да ме въведе в нещата БЛАГОДАРЯ предварително!!!!!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
ами трябват ти
:arrow: поне 1400 калории на ден и отгоре
:arrow: 150 гр белтъци
:arrow: 250 гр въглехидрати
:arrow: витамини
:arrow: след половин година а може и сега ако имаш възможности се позаинтересувай и за добавки (за мен комбинацията от аминокиселини+креатин+глутамин действа мн добре)
и тва го разделяш на 6-7 хранения за които е важно:
:arrow: яденето ти преди трен. да е поне 1 час преди нея и да се състои от бавни въглехидрати(тестени храни, ядки и моите любими ориз и картофи но не пържени естествено) и малко белтъци 20 гр стигат
:arrow: веднага след трен бързи въглехидрати т.е. сладки изделия може и така нашумялата боза :D която не я понасям :D
:arrow: час след трен 40 гр белтък(аз ам риба тон в собствен сос една консерва 1,30=40гр. качествени протеини) с 2 филийки :wink: )
:arrow: готино е и извара като последно ядене към 12 часа
:arrow: поне 8 часа спане (е тва ама никога не мога да го изпълня)
а колкот до добавките:
:arrow: аминото по 8 таблетки на четири приема
:arrow: креатина по 25гр. на ден в продължение на една седмица и после по5гр сутрин и 5гр преди тренировка. креатина се пие обикновенно на цикли 2 месеца се пие 1 се почива
:arrow: глутамин два пяти дневно по 5гр. сутрин и 5гр. след трен.
ако имаш въпроси питай :wink: :!: :!: :!: :!:
15.10.06
00:54
Искам още само няколко въпроса занапред да имам представа как да разбера дадена храна колко калории,веглехидрати или белтъци дава за да си ги разпределя? и благодаря за отговорите може да ви е смешно щото сигорно задавам смешни въпроси ама така е кат нищо неразбирам все още :) Имам един много важен въпрос сега сменяме смените в училище и когато сам 2 ра смяна как да си правя тренировката може ли да се тренира сутрин кам 10 часа или не е добре ?
ами напротив не е смешно и за разлика от повечето хора мн правилно си се насочил да питаш отрано та значи състава на повечето храни си го пиши на етикетите а иначе ету тук http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1 има доста от тях пак не е пялно но е достатъчнопредполагам че в интернет има и други такива таблици!!!!
15.10.06
01:09
Сега сменям смените в училище и когато сам 2 ра смяна кога да си правя тренировката ако я правя в 10 сутринта това проблем ли е ? Също ако преовелича с калориите или нещо друго проблем ли е ? и пак балгодаря ти :) :roll: :oops: :oops: :wink:
ами ти искаш да качваш и определено не ти е проблем ако превишиш с нещо пък и то няма да ти е мн лесно особенно за белтъците да си ги доставяш ...... яж доста яйца не ги забравяй защото те и изварата, сиренето са лесен начин да си допълнеш белтъците ......спокойно може да ядеш по 3 яйца на ден цели и по още 2 белтъка от яйцата.....
а за тренировката нямаш никъв проблем стига да си ял преди нея :wink:
15.10.06
02:20
Опитах се да си напрая ама маи неоспях ако може някои да ми я пооправи и да допълни но да стане наистина ефективна :roll: :P Благодаря за пореден път :)
7:30 -100 гр Овесени ядки + кисело мляко
10:00 - сандвич с пилешко/пуешко месо(100г) и 50г сирене или кашкавал, всичко в две филийки пълнозърнест хляб
12:00 -2 банана + сирене или извара
15:00 – 200 гр пилешка пържола+ ориз 100 гр +2 филии хляб
16:00 - ТРЕНИРОВКА
18:00 -3 цели яйца и 2 белтъка + картофи
20:00 незнам
22:00 пак незнам ......
15.10.06
08:06
супер си се справил БРАВО. Само този сандвич в 10 часа го премести селед тренировката а на закуската добави 2 цели яйца . и
за 22 часа яж 200 грама извара с 1 банан
а за 20 часа яж 200 пилешко и 100 ориз .
Упех тренирай умно ! прегледай програмите за абсолютно начинаещи в сайта .
а за тея дето казват , че ще ти се дигне холестерола и други глупости от 5 цели яийца не се претеснявай ял съм по 6 цели на ден в продължение на мн време ( 3-4 ) месеца правих си изледвания и доктроа каза , че холестерола ми бил почти опасно нисък :lol: :lol:
15.10.06
11:45
7:30 - 100 гр Овесени ядки + кисело мляко
10:00 - 3 цели яйца и 2 белтъка
12:00 - 2 банана + сирене или извара
15:00 – 200 гр пилешка пържола+ ориз 100 гр +2 филии хляб
16:00 - ТРЕНИРОВКА
18:00 - сандвич с пилешко/пуешко месо(100г) и 50г сирене или кашкавал + картофи
20:00 - 200 гр пилешко + 100 гр ориз
22:00 - 200гр извара + 1 банан
Нещо от този род ли да е ако имам някаде грешка поправете ме плс :)
15.10.06
12:49
приятел съвета на луцифер е супер ако го направиш ще качиш бързо !
7:30 - 100 гр Овесени ядки + кисело мляко или 3яйца
11:00 - сандвич с пилешко/пуешко месо(100г) и 50г сирене или кашкавал, всичко в две филийки пълнозърнест хляб (там квот има в даскало ама да и хубаво)
14:00- 200гр ориз + 2яйца и 2 белтъка(мен мн мн не ми пука за белтъците и си ги ям 4 цели)
15:00тренировка
веднага след трен - нещо сладко (шоколад или нещо подобно)
час след трен– 1 консерва риба тон 180-200гр + 2-3 филийки хляб
20:00 - 200гр месо + 200гр ориз или картофи + плодове или витамини
23-24:00 - извара 200гр или сирене
ако те интересуват добавки ми пиши да ти обясня и там
Wink
малко промених часовете заради храненето виж дали можеш да тренираш с час по рано
15.10.06
23:46
Човек златен си :) Много сам ти благодарен добафки смятам да земам 2 рия месец щото за ученик немам много финанси. Вече сичко ми е ясно само поседо да попитам кое да реаменя в храненето ако си правя тренировката когато съм 2 ра смяна смятам кам 9-10 часа да тренирам кои ядения да разменя и пак много ти благодаря :)
час преди трен да речем в 8:00- ориз + 2яйца и 2 белтъка(мен мн мн не ми пука за белтъците и си ги ям 4 цели)
9:00(когат я сложиш) - тренировка
час след трен около 11-12:00– 1 консерва риба тон 180-200гр + 2-3 филийки хляб
16:00(по време на даскало предполагам) - сандвич с пилешко/пуешко месо(100г) и 50г сирене или кашкавал, всичко в две филийки пълнозърнест хляб (там квот има в даскало ама да и хубаво)
така я намирам екстра :wink:
[quote author=“JiVk0”]супер си се справил БРАВО. Само този сандвич в 10 часа го премести селед тренировката а на закуската добави 2 цели яйца . и
за 22 часа яж 200 грама извара с 1 банан
а за 20 часа яж 200 пилешко и 100 ориз .
Упех тренирай умно ! прегледай програмите за абсолютно начинаещи в сайта .
а за тея дето казват , че ще ти се дигне холестерола и други глупости от 5 цели яийца не се претеснявай ял съм по 6 цели на ден в продължение на мн време ( 3-4 ) месеца правих си изледвания и доктроа каза , че холестерола ми бил почти опасно нисък :lol: :lol:
за холестерола е прав и аз такива наблюдения имам ама на теб ти тр доста въглехидрати не се ограничавай т тях те трябва да са около 2 пъти повече от белтъците :wink: като чис грамаж :wink:
16.10.06
01:13
Благодаря за съветите Lucifer_ ако има нещо може ли да ти пиша ЛС :) А и много ли е трудно да свикнеш с тоя режим в началото сигорно ще ми е адски трудно ? :shock:
17.10.06
16:12
Яж нощем-това е един от най-сигурните начини да качиш килограми. Едно мляко да пиеш, ще усетиш разликата още след първите няколко дни.
Луцифер да те питам тез добавки амино кисилините глутамина и карнетина на каква фирма са,какъв грамаж са и колко струват :wink: Мерси предварително :!:
искма да попитам а как да имам хранителен режим като сим от 7;30 до 15;00 чеса на училище през цялата година плс ако може една бурза някои да напише ;)
17.10.06
19:44
[quote author=“Lucifer_”]7:30 - 100 гр Овесени ядки + кисело мляко или 3яйца
11:00 - сандвич с пилешко/пуешко месо(100г) и 50г сирене или кашкавал, всичко в две филийки пълнозърнест хляб (там квот има в даскало ама да и хубаво)
14:00- 200гр ориз + 2яйца и 2 белтъка(мен мн мн не ми пука за белтъците и си ги ям 4 цели)
BLaIZInG земи за пример тази за 1-ва смяна е добре единствено трябва да си носиш първите няколко хранения да ги ядеш в даскало :)
18.10.06
19:55
[quote author=“Lucifer_”]7:30 - 100 гр Овесени ядки + кисело мляко или 3яйца
ако те интересуват добавки ми пиши да ти обясня и там
Wink
малко промених часовете заради храненето виж дали можеш да тренираш с час по рано
Супер, а нещо за дни без тренировка ... Тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/training/000157.php
Пия соев протеин 90% преди и след тренировка
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече