16.10.06
22:38
Здравейте ! След застой с тренировките, пак ги почвам :)
Първо да кажа нещо за себе си - 170 см, ръка - малка 30 см :), гръб- 90см - 97 стегнат. Лятото прекъснах, но висях по лостове и от там получих перки за което мн се радвам, та сега мисля да почна със следната програма !
Ден 1 : Гърди, крака
Ден 3 : бицепс, трицепс
Ден 5 : гръб, рамо , трапец
Ето и какви мисля да са упражненията :
1 Гърди
1. Горна лежанка 5х8-10
2. Хоризонтална лежнака 5х8-10
3. Флайс 3х8
4. Кофички 3х8-10
Крака
3 Бицепс, Трицепс
1. Бицепсово сгъване с дъмбели 3х8-10
2. Бицепсово сгъване с щанга 3х8-10
3. Скотово сгъване с крив лост 3х8-10
4. Концентрично сгъване 3х8-10
Трицепс
1. Френска преса 5х8
2. Разгъване на дъмбел зад глава 3х8
3. Разгъване на горен скрипец 3х8
4. Наведен напред и разгъване на ръката (не се сещам името му) 3х8
5Гръб
1. Чукчета 5х8
2. Набирания с широк хват 3х8-10
3. Гребане с дъмбел 3х8
4. Хоризонтален скрипец 3х8
Рамо
1. Раменни преси 5х8
2. Разтваряне на ръцете встрани 3х8
3. Рамени преси на машина 5х8
нз може да ви се стори малко тежичка, но мисля да почна с нея - приемам всякакви мнения за малки промени и критики :)
16.10.06
22:41
Доста ми се виждат сериите за гърди. И аз съм горе долу в същото положение но аз ще започна нещо като тренировка за абсолютно начинаещи в сайта за да свикне мускула отново на повечко напрягане и след около месец и половина ще мина на сплит.
[quote author=“boxerg”]Доста ми се виждат сериите за гърди. И аз съм горе долу в същото положение но аз ще започна нещо като тренировка за абсолютно начинаещи в сайта за да свикне мускула отново на повечко напрягане и след около месец и половина ще мина на сплит.
ми това е защото горните гърди ми изостават и за това лежанките са 5 серии ... а и за подсичането ...
16.10.06
22:48
напротив добре е :) поне аз мисля че добре е съставена програмата :) бих те посъветвал флайса да го правиш на римско столче !
16.10.06
22:50
подкрепям boxerg за програмата за начинаещи най-малко 1 месец , а и таз програмка нещо самнителна ми се струва (ако ме разбираш - не ми харесва много :) ) първо гърди и крака не е малко , но ако искаш да е така по добре обратното крака - гърди , после след деня за гърди идват бицепс и трицепс (така се претоварва трицепс - в обща гледна точка ) , а веднага след този ден гръб и така много ще ти се изтощи бицепс-а , по добре размени 2-та дни ( 5 на мястото на 3 ) и сложи рамото при ръцете за да си почине повечко
ми това е лично мое мнение , успех и по нататъка !
п.п. за начало е тежичка , но за после ( 1 месец поне) не е никак тежка даже си е доста добра - за упражненията става вапрос :wink:
А не са ли много упражненията за бицепс :?:
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х8-10
2. Бицепсово сгъване с щанга 3х8-10
3. Скотово сгъване с крив лост 3х8-10
4. Концентрично сгъване 3х8-10
:!:
8 упражнения за ръце :shock:
Няма да ти станат гигантски ръцете , не се заблуждавай , каквито и препарати да взимаш. Направи ги мак.6.
Иначе общо взето програмата не ми харесва. Ако смяташ да тренираш 3 дена в седмицата по добре си караи на “класическиа вариянт”.
добре ако намаля упржненията за ръце на 6, как да комбинирам така че ръцете да са ми в един ден и тренировката да бъде 3 дена ?
Кажи си стажа и защо толкова държиж да тренираш ръцете в един ден. Не вярвам да не вървят поотделно, особено след като бицепса ти е 30.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече