25.10.06
15:59
препоръчайте ми някой ефикасен крем за лилаво-розовите петна дето остават по кожата след някои по-гадни пъпки.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
25.10.06
19:18
хими4ен пилинг, ама тва дерматолог да го прецени
а колко пъти трябва да се направи?
аз мин. седмица ходих ама забраих да питам.
Аз току що си купих едно кремче на Avene-Diakneal с 6% гликолова киселина. В аптеката ми казаха, че е добро и помага за белезите. На упътването пише, че трябва да се ползва ок 2 месеца, за да има ефект. Ще пиша как ми е повлияло.
Поздрави!!!
02.11.06
14:00
[quote author=“gentleman”]Аз току що си купих едно кремче на Avene-Diakneal с 6% гликолова киселина. В аптеката ми казаха, че е добро и помага за белезите. На упътването пише, че трябва да се ползва ок 2 месеца, за да има ефект. Ще пиша как ми е повлияло.
Поздрави!!!
Ще те помоля, да прочетеш в упътването дали може да се използва. когато кожата се излага на слънце. мерси.
Не пише специално за излагане на слънце, но мисля, че не е препоръчително, защото кремът се нанася само вечер и пише, че има силно ексфолиращ ефект. По принцип, гликоловата киселина се използва и при химическите пилинги, а при тях излагането на слънце трябва да се избягва.
Поздрави!!!
На опаковката беше посочена препоръчителна цена от 18.65 лв. Аз го купих за 18.00лв. Кремът е доста икономичен и се мажат само засегнатите участъци, така че мисля, че ще стигне за доста време.
Поздрави!!!
31.01.07
04:11
здравейте и аз имам проблем с белези от акне , и той не е голям ,но засега изглежда неразрешим :cry:
състой се в няколко белега на едната буза които са по-големи , имам и разни малки по лицето , но тия са направо отвратителни ,а белезите са дупчици ,тия въпросните са по-големи и са едно до друго ....абе не е толкова зле както го описвам ,но все си мисля ,че ще съм по щастлив ако ги премахна ТА някой знае ли нещо за мазане ,ръгане ,пъхане ,бъхане , моля ви се каквото и да е само да запълва дупки така да го кажа , помогнете ппппппппплииииссс
31.01.07
06:57
Ей момчета вземете си на едно кремче “Acne-Out” то е малко с червена капачка струва около 6 лева и един салицилов спирт 2%,памук и ще правите така 2 пъти дневно със спирта ще почиствате местата със белези и пъпки после ще изчакате 5 минути и ще намажете със кремчето!
ПОМАГА доста!
хайде успех!
31.01.07
18:40
добре ама това силицилово спиртче първо ще ми изсуши кожата ,второ няма да ми оправи белезите ,те не са за почистване ,а за запълване ..пък и акне-аут ако изсушава също направо нема смисъл .... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
31.01.07
19:01
абре човек нали и аз имам такива проблеми по добре е ..
тогава си вземи скинорен и имаше едно ама.. уфф :roll: как му беше името крем за белеци нещо със “К” беше..
31.01.07
19:19
това скинорена май го имаше някъде в нас ,пробвал съм го ще видя пак , а за белезите имам Контрактубекс (тва е с к-то) и Мадеказол си вземах ама нищо нестава от тия неща , а акне-аута кво представлява ??????
31.01.07
19:41
ми едно малко кремче според мен има ефект ама не е кой-знае какво и аз искам да си ги махна имаше в един сайт едно кадето ги маха на 100% сега ще видя и ще пиша
31.01.07
20:49
маха белезите на 100% тия дупчестите ли ? хахха ае дай го супер би било ...само дето ме съмняя 8)
01.02.07
18:21
аре бе човеко кво напраи с този сайт :cry:
04.02.07
11:02
абе аз сайта го намерих ама неможах да намера каде е това .. :(
04.02.07
16:57
Ако взимаш стероиди, както намеква подписа ти, възможно е да се касае за стероидно акне. Тогава иди на андролог и дерматолог.
04.02.07
18:35
а сайта как му е заглавието ?????? между другото аз пък не вземам нищо от рода на стероиди и искам да си махна 5 шибани белега накръст ама нз с кво ..... вземах акне аута и спирт ,добре е засега 2 дена се мажа ама ми става червено лицето ,но ще видим , та кажи сайта и някой ако има идея за белезите да сподели,мерси
20.02.07
20:20
мисля
с
поялника
да ги пречукам
ще си стопя
малко от
кожата
и ще се изравнят като
зарасне :wink:
20.02.07
20:43
Ако взимаш стероиди, както намеква подписа ти, възможно е да се касае за стероидно акне. Тогава иди на андролог и дерматолог.
А каква е разликата м/у строидното акне и обикновеното. Аз имам от край време по гърба пъпки, а стероиди никога не съм ползвал. :roll:
21.02.07
02:54
мисля ,че казах нещо
П О Я Л Н И К
(не ползвайте калай,само с тинол)
и още нещо нагрейте поялника до 70вата някъде
Преди да пробвате праснете едно шише ракия и викнете некой да ви помага .ае лека нощ
26.02.07
18:22
не не взимам стероиди това го написах поради причината че ме кефи но дайте коментара си по това:
Андрогените се свързват с рецепторите на мастните жлези в кожата. Те издават заповед да се произвеждат повече мазнини. Каналите на жлезите в кожата стават по-големи. През тях проникват повече бактерии. Възникват възпаления, порите се запушват, появяват се пъпки и в екстремни случаи големи гнойни кисти, които дори трябва да се третират хирургично. Меко казано, неприятно.
Лекото акне може да се лекува с крем RETIN-A 0,1% разтвор за тялото и 0,05% за лицето. В най-тежките случаи се препоръчва ежедневно да се приемат 10 или 20мг от медикамента ACCUTANE/ ROACCUTAN. С него и най-лошото акне изчезва и в повечето случаи не се появява никога вече. За убиване на проникналите в кожата бактерии се препоръчва лек антибиотик. Тежкото акне в културистичната общност веднага се свързва с употребата на много анаболи. Затова е добре да имате колкото е възможно по-малко кожни замърсявания.
27.02.07
02:53
kakyw e toq Retin ? dali lekywa ? az imam mnoy 4erni to4ki ,sigyrno i akne nz bash , tva dali lekywa kaji seriozno
27.02.07
07:00
е незнам човек дано помага мислим да го земем днеска и да ви кажа след 2-3 седмици ? като гледам как пише лекува май :)
02.03.07
19:38
аде взе ли си го тва бе пич ?
кажи става ли за нещо ?
Момчета искам да кажа че от както спрях цигарите преди 2 години започнах лекото но стабилно покачване на килограмите и заедно с него и това акне за което говорите тук, като в началото започна с малки пъпчици, а сега вече стават на големи гнойни пъпки и стоят със седмици. скоро прочетох тук за този крем RETIN-A, и за ACCUTANE/ ROACCUTAN. опитах се да го намеря в аптеките но навсякаде ми казват че го нямат.. за това питам “Jay” намери ли го тоя крем и ако си, кажи от каде да си го вземем и ние.
tnx
Malinski, здравей!
Темата за лечението на акнето е не по-малко обширна отколкото тази за фитнес тренировките и хранителни режими. Мога да ти напиша буквално тонове информация, но ще се постарая да обобща най-важната информация накратко.
Акнето ти от малки бели и черни точки е много вероятно да е прерастнало във възпалителните форми на акне - пустули и прочие (за типовете акне:http://www.acne.org/types-of-acne.html). Това, разбира се, не е повод за притеснение :) Най-важното, което трябва да знаеш:
- Никога, абсолютно никога не взимай съвети от интернет форуми. Сега.. това е малко пародоксално, при положение, че аз ти давам съвет в интернет форум (откъдето си взел и съветите за retin-a и accutane). Работата е там, че за разлика от повечето хора, аз съм чел тонове информация за акнето и практически съм я пробвал.
- В българското интернет пространство има точно едно място, където можеш да прочетеш правилна информация за лечението на акне: http://www.akne-info.blogspot.com/ . Не защото аз съм писал там, а защото момичетата наистина тестват интересни методи - купуват от интернет, следят информация и прочие и прочие, освен това са много отзивчиви и винаги помагат.
- Много вероятно е да не спазваш необходимата хигиена за кожа, предразположена от акне: http://akne-info.blogspot.com/2008/02/3.html . Приложиш ли тези 3 точки ще редуцираш драстично акнето.
- Не купувай RETIN-A, нито ACCUTANE. Страничните ефекти могат да бъдат много по-сериозни от пъпките. Второто е антибиотик, който унищожава лошата бактерия, причиняваща акне, но с нея и добрата. Ще обесня подробно процесът при лечение с ACCUTANE
Преди всичко този препарат е рядко срещан и не се препоръчва употребата му без надзор на компетенция (дерматолог). Колкото по-големи дози приемаш, толкова по-голям ще е ефекта върху акнето. За 4 до 5 месеца акнето ти ще изчезне, но страничните ефекти ще на лице (може да се приеме и в буквалния смисъл). (Надявам се да си на ти с английския)
Side effects that are common are listed here. Chapped lips (90%), countered by a using Vaseline or Aquaphor as a lip moisturizer, Dry skin and itching (80%) helped by frequent moisturizer creams, Dryness of nose, mild nosebleed (80%), helped by “AYR nasal gel”, Irritation of the eyelids and eyes (40%), Joint and muscle pains (15%), Temporary hair thinning (10%), Rash (7%), Intestinal symptoms (5%), Urinary symptoms (5%), Headache (5%), Increased sensitivity to sun (5%), Decreased night vision (<1%), Depression, thoughts of suicide (<1%). - източник: http://www.aocd.org/skin/dermatologic_diseases/accutane.html
Тук е пропусната една друга статистика - има 60 аргументирани смъртни случая при употребата на ACCUTANE. + факта, че е един от най-скъпите методи за лечение на акне:
* 10 mg; $439.99
* 20 mg; $515.99
* 40 mg; $566.99
До тук с Accutane - надявам се да съм те убедил да не го пробваш. Мнението ми за всички други мазила е не по-положително: http://akne-info.blogspot.com/2008/03/blog-post_19.html .
Как аджеба тогава ще ги лекуваме тези пъпки? Натурално. Обръщаме внимание на диетата и начина на живот и оставяме мазилата да си седят по магазините. Ти каза, че си напълнял и си почнал да получаваш пъпки? Възможни ли е да е това, че откакто си спрял цигарите си увеличил хранителния приход на неблагоприятни храни? Според мен точно това се е случило.
Това са някои от добрите сайтове, представящи идеята за натурално лечение на акне (в интерес на истината единствения начин да научиш за подобен тип лечение на акне е или от сайтове или от диетолози и привърженици на алтернативната медицина).
http://www.natural-acne-solution.com/
http://www.absoluteacneinfo.com/
http://www.acneisdead.com/
http://www.naturalacneremedy.com/
Прочиташ всичко и се абонираш за бюлетините им - там е същинската информация.
Не искам да звуча като някакъв откривател на топлата вода и спасител..самият аз откоро почнах да прилагам тези методи. От 5 години си купувам какви ли не мазила и спокойно мога да ти кажа, че няма да постигнеш желания ефект с тях. Някои оказват положителен ефект, но спреш ли да ги ползваш акнето пак се появява (понякога дори по-усилено). Други имат много сериозни странични ефект при неправилна употреба. Трети пък не правят абсолютно нищо.
Надявам се съм ти помогнал. Винаги може да ме потърсиш по скайп за да обменим опит.
05.06.10
22:53
Здравейте,имам акне от доста време
То е силно изразено по гърба а от скоро го имам и по лицето,
не ползвам стероиди или нещо подобно
Та.. Отивам веднъж до аптеката да си търся поредното мазило за да се мъча да направя нещо (мислех да взема акне аут понеже вече го бях пробвал и бях що годе доволен)и аптекарката ми задава въпроса
-За акне ли?
-Да -отговарям аз
-Слушай сега моито момче-ми вика тя
-Вземи си салицилов спирт 2% и хлорнитромицин (Chlornitromycin 250mg)
-сложи 8 хапчета от хлорнитромицина (те са капсули-естествено само прахчето което е вътре без капсулата)в спирта раздрусай го добре и се мажи сутреин и вечер и ела след една седмица да ми кажеш какво се е получило - ще ме споменаваш
и го пробвах-ефекта беше поразителен.За седмица направи толкова колкото на акне аута за ....незнам можеби никога
цялата работа струва кум 3 лева.
Тук темата е за белезите от акнето но реших да споделя вся пак би могло да помогне на някой
06.09.10
18:27
Долу-горе разбрахме няколко варианта за отстраняването на “акнето”, но не можахме да разбереме как да оттарвеме от белезите пречинени от него....дефакто дупчиците по лицето!?
Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 06.09.10 18:29.
06.09.10
21:26
Химичен пилинг ( серия от процедури ) при специалист . Аз си правих зимата , тази зима ще повторя ( правят се само ,когато няма слънце ) . Скъпо е ,но има ефект ;)
15.09.10
08:04
казано от fire.is.my.nature на 06.09.10, 21:26:
Химичен пилинг ( серия от процедури ) при специалист . Аз си правих зимата , тази зима ще повторя ( правят се само ,когато няма слънце ) . Скъпо е ,но има ефект ;)
И аз тази година ще пробвам , дано има ефект!
Маслото от чаено дърво също помага за акнето, а и не само за това :)
Поздрави !!
28.10.16
10:40
Темата е доста стара, но не знам дали трябва да пусна нова или да пиша в тази. Моя въпрос е същият, изчетох какво пише, но не видях мнение за уредите за лице за домашна мезотерапия. В моемнта обмислям покупката на дерма стик и ми беше интересно дали някой е пробвал?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече