Въпрос за кардио частта от тренировката

29.10.06
09:56

Прочетох извесна част от материалите в сайта и темите във форума и общо взето навсякъде е написано едно и също - 10ина мин кардио в началото на тренировката + същинска тренировка + 30мин кардио накрая.

В началото и аз се придържах към тази схема, но започнах да пия L - Carnitine комплекс преди всяка тренировка и увеличих кардиото 30 мин в началото + тренировка + 40 мин кардио накрая (всъщност не работя на режим Cardio, а на Fat Burn ако трябва да изпадам в подробности). Това го направих след консултация с инструктора в залата, но не съм убедена дали е правилно. Принципно идеята беше L - Carnitine да се усвои по - добре чрез увеличаването на кардиото в началото, защото и без това е течен, но колкото повече теми и материали от сайта чета толкова повече се замислям дали е правилно. Затова ви моля и вие да си кажете мнението.

Иначе тренирам 3 пъти седмично и основната ми цел в момента е да изчистя мазнините.

29.10.06
11:26

Интересно какво представлява частта по средата :). Разбира се, че не е правилно. Идеята на 10-те мин кардио преди силова тренировка е да вкара кръвта в мускулите, така че да поработят по- добре в същинската част. 70 мин. , 3 пъти седмично е убийствено според мен а и безмислено. Вероятно сама си го установила или ти предстои това разтърсващо прозрение. За мен перфектната тренировка е силовата с 15 мин интервали накрая. При това интервали които контролирам сама като качество и количество на работата, за да следя прогреса си, а не хаотичната програма на тренажора, която те прави безволев участник  в собственото си развитие . Тук многократно е писано - при това от хора с явни и признати постижения в бодибилдинга, че храненето е 95% от истината и пътя. Не е нужно да си докараш някоя сериозно травма, за да откриеш топлата вода :). Просто приемаи с едно наум съветите на хора, чиито интерес спрямо теб е просто финансов - като “тренера” в залата ти и караи по полека с тренажора.

Седемдесет минути кардио тренировка е доста над нормалното според мен. Давай си по стария начин - 10 преди и 30 след.

FI

29.10.06
11:58

[quote author=“YOZ”]Прочетох извесна част от материалите в сайта и темите във форума и общо взето навсякъде е написано едно и също - 10ина мин кардио в началото на тренировката + същинска тренировка + 30мин кардио накрая.

В началото и аз се придържах към тази схема, но започнах да пия L - Carnitine комплекс преди всяка тренировка и увеличих кардиото 30 мин в началото + тренировка + 40 мин кардио накрая (всъщност не работя на режим Cardio, а на Fat Burn ако трябва да изпадам в подробности). Това го направих след консултация с инструктора в залата, но не съм убедена дали е правилно. Принципно идеята беше L - Carnitine да се усвои по - добре чрез увеличаването на кардиото в началото, защото и без това е течен, но колкото повече теми и материали от сайта чета толкова повече се замислям дали е правилно. Затова ви моля и вие да си кажете мнението.

Иначе тренирам 3 пъти седмично и основната ми цел в момента е да изчистя мазнините.

И на мен 70 мин кардио ми се вижда много. Оптималното е между 30 - 40 мин.

29.10.06
12:09

shushu, частта по средата е силовата тренировка както сигурно и сама си се досетила, която е разделена по следния начин:
понеделник: гръб + бицепс + корем;
сряда: гърди + трицепс + корем;
петък: рамо + крака + корем;

За това дали 70 мин 3 пъти седмично е убийствено...да ти кажа тонуса ми не спада - точно обратното, а и травми досега не съм си докарала, но за смислеността не съм толкова убедена и точно затова се обърнах към вас. Що се отнася до финансовия интерес на инструктурите в залата - не мисля, че имат такъв по простата причина, че си плащам на посещение, а не на час и за тях е все едно дали тренировката ми е с 30 мин повече или по - малко.

Благодаря и на теб и на boxerg и fitday за отговорите!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1