30.10.06
12:55
на 16 години съм 85 кила тренирам от 10 месеца
1-ръца
2-почвка
3-гърди
4почивка
5гръб
6рамо + рака
7-почивка
ръцете - сменям ги 1 път почвам с бисец другия с трицепс
за бицепса :
1-стоеж
2-скотово с щанга или дъмбели ( връткам ги)
3- здъване прав,от седеш или концентрично ( връткам ги )
4- понякга правя и 4 упражние
трицепса-
френско
тесен хват
скрипец
... понякога врътка последователноста наупражненията или занемян някой с дъмбели
.............................................
гърдуте- връткам 1 пъд долна първо после горна ( смисал 1 път почвамс горната част ,другата тренировка с долната)
- лег
- полулек
на лежанките сменям с дъмбели редувам ги ,
понякога права
полулег с дъбмели (избутване на дъмбели)
полулег шанта
лег с лост или с дъмбели и флайс
——————
гръб :
тяга
набирания
скрипец (горен)
мечка
и чукчета
в общи лунии това е тренировката ми за гръб. Понякога менкам упражненията..сичко зависи като почна да тренирам как се почувствам ..
——————
рамо:
раменни преси 3 сери с щанга
раменни преси с дъмбели 2-3 серии
разгъване на страни с дъмбел 2-3 серии
разгъване за задно рамо 3-4 серии
——крака
не наблягам ан тях много , понеже генетично имат едра стукрора
клек 5 сери
1-2 упражнения за задно бедро
ТОва е програмата в общи линии, ако някой иска да пита по конкретно, да пита ,аз съм я нахвърли като цяло ..
значи средно на упражнения права по 3 серии . повторенията са от 5 до 9 .
ОТносно трапеца и предмишниците:
трапец права с гърба или с рамото . зависи как усетя самата тренировка ,ако има сили правяго с гърба ако или не другия ден с рамото.
предмишници правя рядко 1 път на месец може би и то с ръцете.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимБива. Вече практически как се изпълнява е от решаващо значение.
Примерно лесно може да претренираш рамото. От теб си зависи. Може би не направягай задно рамо след трени за гръб. И не завишавай прекалено килограмите на дъмбелите.
30.10.06
14:08
Добра е. Не прави 4 упражнение за бицепс.
30.10.06
16:13
Рано или късно този втори ден (6-ти в програмата ти) ще трябва да го махнеш. Имаш само един ден почвка между двете тренировки за ръцете, което е малко. Дали да продължаваш по нея зависи дали ти дава резултати - ако ти дава, тогава продъжаваш!
смисал имаш предвид целия сплит да е 3дневен така ли ..
и аз съм мислил пак да се върна на този вариант , но някакси чувсвам че е по добре ръце в 1 ден( специано за ръцете мисля че се натоварват по качествено , поне така мисля , а до колко е така е друг въпрос)
а и гърди и гръб отделно ..
специално за гърдите мисля че добре откликнаха , но се пак не искам само 1 мускул се развива за сметка на другите..
нямам фикс идея да има големи ръце.. смисал че става смешно да имаш 2 мекици на раменете , а гърди и гръб изостанали ....
а Никола смисал как по точно между 2те тренировки на ръцете...? Можели малко по подровбно , смисал че може и да не съм те разбрал както трябва , поне да съм на ясно и после да търся решението.
a ставали да карам по тая програма
http://www.bb-team.org/training/000295.php
че да ми се събират 2 дена
?
03.11.06
19:09
[quote author=“PaTriK”]
a ставали да карам по тая програма
http://www.bb-team.org/training/000295.php
че да ми се събират 2 дена?
Не мога да те разбера, PaTriK! С тази програма от форума няма да ти се съберат 2 дена тренировка за ръцете.
И твоята програма е добра, ако махнеш втория ден ръце и тренираш само рамената в него ден.
Мога да ти предложа такъв вариант за 2 тренировки в сплита за 8 дни:
1-ви ден - бицепс+трицепс
2-ри ден - бедра
2-ти ден - гърди+ср. рамо
4-ти ден - гръб+з. рамо+трапец
5-ти ден - почивка
6-ти ден - бицепс+трицепс
7-ми ден - почивка
8-ми ден - почивка
Това е естествено специализирана тренировка за ръце и не я прави повече от 2 месеца.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече